Brotherlouis.nl

2.766666666671111111111Rating 2.77 (15 Votes)

Angkor Wat is het wereldberoemde tempelcomplex en het symbool van Cambodja. Hoewel was de Franse ontdekkingreiziger Henri Mouhot dit de met jungle overwoekerde voormalige hoofdstad van het Khmer rijk ontdekte in de 19e eeuw.

Het complex wordt sindsdien gerestaureerd en is nu de grootste toeristische trekpleister van Cambodja. Check hieronder alle praktische informatie voor een bezoek aan Angkor Wat en een verblijf in het stadje Siem Reap dat naast Angkor Wat ligt.

Snel een indruk krijgen van Angkor Wat? Check dan deze 5 minuten durende video van Sem op Reis over zijn bezoek aan Angkor Wat.

 

Op deze pagina

 

Entree tickets Angkor Wat

  • 1 day-pass = $37
  • 3 day-pass = $62
  • 7 day-pass = $72

Tenzij je archeologie studeert heb je genoeg aan een 3 day-pass. Zeker omdat je bij de aanschaf van je ticket na 16:00 uur ook al een zonsondergang mee kunt maken.

 

Bezoeken met een gids of fiets

De makkelijkste manier om Angkor Wat te bezoeken is om dat met behulp van een gids met een tuk tuk te doen. Een gids regel je op straat of via je guesthouse en kost rond de $ 15 per dag. Kun je geen gids vinden, dan kun je er eentje boeken via Angkortuktuk.net.

Het alternatief voor een gids met tuk tuk is om op eigen gelegenheid Angkor Wat te bezoeken met een gehuurde fiets. De fietsen en wegen zijn alleen niet van vergelijkbare kwaliteit met thuis. De afstand tussen tempels kan oplopen naar 2 tot 3 kilometer en je bent in de tropen. Het kan overdag dus enorm heet worden.

 

Zonsopgang en zonsondergang bij Angkor Wat

Een van de highlights bij een bezoek aan Angkor Wat is het meemaken van de zonsopgang bij de hoofdtempel met de gelijknamige naam. Je kunt hiervoor het beste een gids met tuk tuk regelen. Dat scheelt je namelijk 6 kilometer fietsen op het tijdstip van de dag dat veel mensen niet op hun best zijn. Je wordt dan namelijk al tussen 5:00 uur en 5:30 uur opgehaald. Om te voorkomen dat je eerst nog entree tickets moet halen en in een lange rij terecht komt raad ik je aan om de dag ervoor al je entree tickets te kopen.

Een tips die je een gratis bezoek oplevert aan een tweede highlight is de volgende. Wanneer je namelijk om 16:00 uur je entree tickets haalt voor Angkor Wat, heb je de rest van de dag gratis toegang. Waar je die tijd het best voor kunt gebruiken is een bezoek aan de Phnom Bakheng tempel. Daar kun je namelijk opklimmen en genieten van een prachtige zonsondergang.

 

Siem Reap

Angkor Wat ligt 6 kilometer ten noorden van het stadje Siem Reap. Siem Reap ligt langs de hoofdweg "Route 6" die loopt van de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh tot aan de Thaise grensovergang bij Poi Pet.

Vrijwel iedere reiziger die Angkor Wat bezoekt, boekt een kamer in een guesthouse of hotel in Siem Reap. Je vindt er verder een hele rits aan leuke restaurants, kroegjes, kunstboetiekjes en massagesalons. Verder kun je in Siem Reap prima shoppen en visa voor allerlei landen regelen. 

 

Hotels & guesthouse Siem Reap

Angkor Wat trekt veel verschillende soorten reizigers. De meeste reizigers crashen in een guesthouse of hotel in Siem Reap. Je vind er voor ieder budget een bed. Let bij het boeken ook op de locatie van je hotel of guesthouse. In hartje centrum kan het door de vele barren 's nachts nogal luidruchtig zijn. Mijn top 5 guesthouse suggesties zijn:

Meer guesthouses & hotels

 

Hoe kom je in Siem Reap

Siem Reap ligt aan Route 6, de belangrijkste hoofdweg van Phnom Penh naar de Thaise grens. Je kunt er op 3 manieren komen:

 

Boot naar Siem Reap

Boot van Battambang of Phnom Penh naar Siem Reap

Vanuit Phnom Penh en Battambang kun je met een boot over het Tonle Sap meer naar een dorpje vlakbij Siem Reap varen. De boottocht kost tussen $20 tot $25 per persoon. Boottickets kun je in Siem Reap, Battambang en Phnom Penh gemakkelijk via je guesthouse regelen.

 

Bus naar Siem Reap

De populairste plekken om met de bus naar Siem Reap te reizen zijn: Phnom Penh, Battambang, de Thaise hoofdstad Bangkok, en de Thaise stad Trat vlakbij de eilanden Koh Chang en Koh Mak

Bustickets naar Siem Reap kun je via lokale tour operators regelene. Nog makkelijker is het om ze online te boeken via 12go.asia. Je ontvangt dat een e-ticket per email. Betalen kan met creditcard of Paypal.

De meestgeboekte routes zijn:

Check prijzen bustickets

 

Vliegen naar Siem Reap

Vanwege het grote aantal reizigers dan jaarlijks naar Siem Reap reist, heeft de stad zijn eigen internationale luchthaven. Siem Reap airport ligt 6 kilometer ten westen van Siem Reap. Je kunt er bij aankomst een visa-on-arrival kopen, pasfoto's voor je visum laten maken en je kunt er direct pinnen.

Een ritje met een taxi of motorbike naar Siem Reap vanaf de airport kost je respectievelijk $7 of $ 2. Een taxi kun je het este bestellen bij de taxi booth in de aankomsthal.

 

Vliegtickets Siem Reap

Siem Reap is de populairste bezienswaardigheid van Cambodja. Daarom is er veel aanbod van lowcost airlines naar de luchthaven van Siem Reap vanuit omringende landen.

Goedkope vliegtickes kun je meestal ook boeken via Nederlandse vliegticket vergelijkers zoals Cheaptickets. En er zijn ook Aziatische prijsvergelijkers zoals 12go.asia en Nusatrip.com. Betalen kun je daar met creditcard of een Paypal-account. Je ontvangt net als bij Nederlandse prijsvergelijkers een e-ticket per email.

De populairste vliegroutes naar Siem Reap zijn:

Zoek vliegtickets

 

Verder reizen vanuit Siem Reap

Wil je verder reizen vanuit Siem Reap? Overweeg dan een boottocht of busrit naar Phnom Penh of Battambang. Je kunt ook vanuit Siem Reap rechtstreeks per mini-bus naar de Thaise eilanden Koh Chang en Koh Mak reizen.

Meer Cambodja backpacktips

Deel dit artikel

Visum Cambodja

 

Visum Cambodja nodig?

Online aanvragen

Beoordeling 9,1/10

 

Rugzak inpakken voor Cambodja

Geen idee wat essentieel is om in je rugzak te hebben zitten tijdens het backpacken door Cambodja? Hier alvast wat tips. Of lees het artikel en download gratis je inpaklijst.

  • Klamboe
  • Paspoort
  • Vliegticket
  • Teva-slippers
  • Pinpas
 

Download gratis inpaklijst

Waarom Brotherlouis.nl?

Brotherlouis backpacken Zuidoost Azië

"Door mijn reistips te delen help ik andere mensen. En dat geeft mij een goed gevoel."

Brotherlouis

Foto's Angkor Wat

241-cambodja-siem-reap-angkor-wat
227-cambodja-siem-reap-angkor-wat
281-cambodja-siem-reap-angkor-wat
298-cambodja-siem-reap-angkor-wat
293-cambodja-siem-reap-angkor-wat
236-cambodja-siem-reap-angkor-wat
259-cambodja-siem-reap-angkor-wat
233-cambodja-siem-reap-angkor-wat
272-cambodja-siem-reap-angkor-wat
244-cambodja-siem-reap-angkor-wat
295-cambodja-siem-reap-angkor-wat
273-cambodja-siem-reap-angkor-wat
306-cambodja-siem-reap-angkor-wat
234-cambodja-siem-reap-angkor-wat
260-cambodja-siem-reap-angkor-wat

4 relevante stappen voor backpacken in Cambodja

Vliegticket Cambodja backpacken

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Cambodja te scoren.

Vliegticket

Backpacken Cambodja voorbereiden

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Cambodja.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties Cambodja backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken Cambodja

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken