Brotherlouis.nl

4.51111111111Rating 4.50 (5 Votes)

Angkor Wat is het wereldberoemde tempelcomplex in het noordwesten van Cambodja. Met een oppervlakte van 162 hectare is het tevens het grootste religieuze monument ter wereld.

Tot en met de 15e eeuw was Angkor Wat de hoofdstad van het Khmer rijk. Daarna veranderde dat en raakte Angkor Wat in verval. Pas in de 19e eeuw werd Angkor Wat herontdekt door de Franse ontdekkingsreiziger Henri Mouhot. Toen hij het ontdekte waren de ruïnes van de hoofdstad door de jungle overwoekerd.

Het complex werd sindsdien gerestaureerd en is vandaag de grootste toeristische trekpleister van Cambodja. Bekijk ook alvast deze leuke video van Sem op Reis over zijn bezoek aan Angkor Wat.

 

Verder op deze pagina

 

Entree tickets Angkor Wat

  • 1 day-pass = $20
  • 3 day-pass = $40
  • 7 day-pass = $60

Tenzij je archeologie studeert heb je genoeg aan een 3 day-pass. Zeker omdat je bij de aanschaf van je ticket na 16:00 uur ook al een zonsondergang mee kunt maken.

 

Bezoeken met een gids of fiets

De makkelijkste manier om Angkor Wat te bezoeken is om dat met behulp van een gids met een tuk tuk te doen. Een gids regel je op straat of via je guesthouse en kost rond de $ 15 per dag. Kun je geen gids vinden, dan kun je er eentje boeken via Angkortuktuk.net.

Het alternatief voor een gids met tuk tuk is om op eigen gelegenheid Angkor Wat te bezoeken met een gehuurde fiets. De fietsen en wegen zijn alleen niet van vergelijkbare kwaliteit met thuis. De afstand tussen tempels kan oplopen naar 2 tot 3 kilometer en je bent in de tropen. Het kan overdag dus enorm heet worden.

 

Zonsopgang en zonsondergang bij Angkor Wat

Een van de highlights bij een bezoek aan Angkor Wat is het meemaken van de zonsopgang bij de hoofdtempel met de gelijknamige naam. Je kunt hiervoor het beste een gids met tuk tuk regelen. Dat scheelt je namelijk 6 kilometer fietsen op het tijdstip van de dag dat veel mensen niet op hun best zijn. Je wordt dan namelijk al tussen 5:00 uur en 5:30 uur opgehaald. Om te voorkomen dat je eerst nog entree tickets moet halen en in een lange rij terecht komt raad ik je aan om de dag ervoor al je entree tickets te kopen.

Een tips die je een gratis bezoek oplevert aan een tweede highlight is de volgende. Wanneer je namelijk om 16:00 uur je entree tickets haalt voor Angkor Wat, heb je de rest van de dag gratis toegang. Waar je die tijd het best voor kunt gebruiken is een bezoek aan de Phnom Bakheng tempel. Daar kun je namelijk opklimmen en genieten van een prachtige zonsondergang.

 

Siem Reap

Angkor Wat ligt 6 kilometer ten noorden van het stadje Siem Reap. Siem Reap ligt langs de hoofdweg "Route 6" die loopt van de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh tot aan de Thaise grensovergang bij Poi Pet.

Vrijwel iedere reiziger die Angkor Wat bezoekt, boekt een kamer in een guesthouse of hotel in Siem Reap. Je vindt er verder een hele rits aan leuke restaurants, kroegjes, kunstboetiekjes en massagesalons. Verder kun je in Siem Reap prima shoppen en visa voor allerlei landen regelen. 

 

Hotels & guesthouse Siem Reap

Angkor Wat trekt veel verschillende soorten reizigers. De meeste reizigers crashen in een guesthouse of hotel in Siem Reap. Je vind er voor ieder budget een bed. Let bij het boeken ook op de locatie van je hotel of guesthouse. In hartje centrum kan het door de vele barren 's nachts nogal luidruchtig zijn. Mijn top 5 guesthouse suggesties zijn:

Meer guesthouses & hotels

 

Hoe kom je in Siem Reap

Siem Reap ligt aan Route 6, de belangrijkste hoofdweg van Phnom Penh naar de Thaise grens. Je kunt er op 3 manieren komen:

 

Boot naar Siem Reap

Vanuit Phnom Penh en Battambang kun je met een boot over het Tonle Sap meer naar een dorpje vlakbij Siem Reap varen. De boottocht kost tussen $20 tot $25 per persoon. Boottickets kun je in Siem Reap, Battambang en Phnom Penh gemakkelijk via je guesthouse regelen.

 

Bus naar Siem Reap

De populairste plekken om met de bus naar Siem Reap te reizen zijn: Phnom Penh, Battambang, de Thaise hoofdstad Bangkok, en de Thaise stad Trat vlakbij de eilanden Koh Chang en Koh Mak

Bustickets naar Siem Reap kun je eenvoudig regelen via de receptie van je guesthouse of een tour operator in de buurt. Vooral in Bangkok en Phnom Penh loont het om rond te shoppen voor een goede prijs voor je busticket. Er zijn gevallen bekend waarbij de ene reiziger $6 betaalt voor een busrit naar Siem Reap en andere reizigers $15 waarbij beide personen in dezelfde (mini)bus naar Siem Reap zitten.

Vanuit Don Det in het zuiden van Laos kun je ook bustickets naar Siem Reap boeken. Check vooraf goed of het om een rechtstreekse verbinding gaat of een bus die je eerst naar Phnom Penh brengt. Dat scheelt nogal wat reistijd.

 

Vliegen naar Siem Reap

Siem Reap is de nummer 1 trekpleister van Cambodja. Daarom is er een luchthaven om reizigers makkelijk naar de grootste toeristische attractie van het land te loodsen. Heb je nog geen vliegticket naar Siem Reap check dan de vliegticket info hieronder. 

Siem Reap Airport licht 6 kilometer ten westen van het stadje Siem Reap. Bij aankomst kun je op de luchthaven een visa-on-arrival kopen mocht je die nog niet hebben.

Iedereen die aankomt of vertrekt met het vliegtuig betaalt een arrival-tax of departure-tax. De kosten zijn $6 en $25 voor respectievelijk nationale en internationale vluchten. Vlieg je dus van Bangkok naar Siem Reap en weer terug? Dan betaal je $50 aan taxes.

Je kunt vanaf de luchthaven een taxi of motorbike nemen richting Siem Reap. Een taxi kun je bestellen bij de taxi booth. Een taxi naar Siem Reap zou ongeveer $7 mogen kosten. Een ritje met een motorbike $2.

 

Vliegtickets Siem Reap

Siem Reap is de populairste trekpleister van Cambodja. Daarom vliegen en vanuit alle hoeken van Zuidoost Azië lowcost airlines naar Siem Reap airport. Zie hieronder een overzicht:

 

Vliegtickets vanuit Cambodja

 

Vliegtickets vanuit Maleisië

 

Vliegtickets vanuit Singapore

 

Vliegtickets vanuit Thailand

 

Vliegtickets vanuit Vietnam

 

Verder reizen vanuit Siem Reap

Wil je verder reizen vanuit Siem Reap? Overweeg dan een boottocht of busrit naar Phnom Penh of Battambang. Je kunt ook vanuit Siem Reap rechtstreeks per mini-bus naar de Thaise eilanden Koh Chang en Koh Mak reizen.

Deel dit artikel

Visum Cambodja

 

Visum Cambodja nodig?

Online aanvragen

Beoordeling 9,1/10

 

Rugzak inpakken voor Cambodja

Geen idee wat essentieel is om in je rugzak te hebben zitten tijdens het backpacken door Cambodja? Hier alvast wat tips. Of lees het artikel en download gratis je inpaklijst.

  • Klamboe
  • Paspoort
  • Vliegticket
  • Teva-slippers
  • Pinpas
 

Download gratis inpaklijst

Foto's Angkor Wat

265-cambodja-siem-reap-angkor-wat
233-cambodja-siem-reap-angkor-wat
282-cambodja-siem-reap-angkor-wat
284-cambodja-siem-reap-angkor-wat
280-cambodja-siem-reap-angkor-wat
226-cambodja-siem-reap-angkor-wat
295-cambodja-siem-reap-angkor-wat
263-cambodja-siem-reap-angkor-wat
302-cambodja-siem-reap-angkor-wat
256-cambodja-siem-reap-angkor-wat
261-cambodja-siem-reap-angkor-wat
260-cambodja-siem-reap-angkor-wat
305-cambodja-siem-reap-angkor-wat
307-cambodja-siem-reap-angkor-wat
289-cambodja-siem-reap-angkor-wat

4 relevante stappen voor backpacken in Cambodja

Vliegticket Cambodja backpacken

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Cambodja te scoren.

Vliegticket

Cambodja backpacken voorbereiden reistips

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Cambodja.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties Cambodja backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken Cambodja

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken