Brotherlouis.nl

Zuidoost Azië blog

Bouwstenen backpacken Thailand Vietnam Zuidoost Azië 333Travel

Backpacken door de prachtige tropische landen van Zuidoost Azië, wie wil dat nou niet! Het gevoel van vrijheid omdat je dagelijks zelf de keuze hebt wat je wilt gaan doen en welke richting je op wilt is fantastisch....maar niet altijd voor iedereen.

 

Twee redenen waarom zelf alles regelen niet altijd als prettig wordt ervaren

Eén van de eigenschappen van backpacken is dat ja alles zelf regelt. Je vliegtickets, je slaappaats, waar je wilt gaan eten, je dagactviteiten etc. Alles komt op jou aan. Dat betekent dat je bewust en ook onbewust veel keuzes maakt tijdens zo'n backpackreis. En niet iedereen voelt zich daar altijd comfortabel bij.

 

1. Maximaal genieten van je beperkte reistijd

Wanneer je reistijd beperkt is, bijvoorbeeld 2 tot 4 weken, dan kan het erg prettig zijn dat je niet alles zelf hoeft te regelen tijdens je reis. Dat kost namelijk ook gewoon best wel wat tijd. Je kunt er daarom voor kiezen om een gedeelte of je gehele reis samenstellen met behulp van bouwstenen.

 

2. Niet iedereen stapt makkelijk op mensen af (in een vreemde cultuur)

Mensen zijn allemaal verschillend. De ene persoon maakt makkelijker contact dan de ander. Voor de één is dat iets waar hij/zij energie van krijgt, de ander kan contact maken met locals in een vreemd land wellicht als spannend of eng ervaren. Herken je je hierin en wil je toch graag naar Azië? Dan kunnen bouwstenen een handig hulpmiddel voor je zijn. Bijvoorbeeld de eerste paar dagen van je reis, zodat je stap voor stap went aan de sfeer en omgeving waar je bent. Een soort zachte landing zegmaar.

 

Bouwstenen zit tussen pakketreis en backpacken in

Het begrip pakketreis ken je wellicht. Je complete vakantie zoals accomodatie, dagactiviteiten en maaltijden zijn dan bijvoorbeeld allemaal vooraf voor je geregeld. Backpacken is juist het tegenovergestelde van een pakketreis omdat je juist alle zelf en veelal ter plaatse pas regelt. Een vakantie waarin je bouwstenen gebruikt zit eigenlijk tussen een pakketreis en backpacken in. Je bepaalt zelf de volledige route, en je hebt toch ook het gemak van bijvoorbeeld een dagactiviteit of verblijf dat al voor je geregeld is tijdens jouw reisroute.

 

Wat is een bouwsteen

Een bouwsteen is namelijk een klein pakketje. Dat pakketje kun je vooraf boeken en tijdens je vakantie 'gebruiken'. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een meerdaagse trektocht door de bergen in Noord-Thailand. Het kost best wat tijd om dat ter plaatse te regelen. En je bent veelal afhankelijk van anderen t.a.v. een vertrekdatum voor zo'n trektocht. Maar boek je dit als bouwsteen vooraf, dan hoef je dit niet meer ter plaatse te regelen en ga je gegarandeert die activiteit doen op de dag dat het jou het beste uit komt.

 

Bouwstenen combineren met je backpackreis

Het is uiteraard aan jou waar en wanneer je gebruik zou willen maken van bouwstenen. Je kunt ervoor kiezen om je gehele reis samen te stellen uit bouwstenen, of een deel van je reis. In alle gevallen bepaal je nog altijd zelf je volledige reisroute. Met bouwstenen vul je vooraf stukjes van je reisroute thuis al in. Je bent voor dat stukje iets minder flexibel ter plaatse, maar je hebt wel het comfort van onbezorgd een aantal dagen maximaal van je reistijd genieten. 

 

Waar kun je bouwstenen bestellen?

Er zijn niet zoveel partijen waar je bouwstenen vanuit Nederland al kunt bestellen. 333Travel uit Harmelen is zo'n partij. 333Travel is één van de bekendste en meeste ervaren Azië-specialisten van Nederland. Ze hebben jarenlange ervaring met lokale touroperators in diverse Aziatische landen. Boek je bij hen een bouwsteen dan maak je voor je bouwstenen vrijwel altijd gebruik van een lokale gids die bekend is met 333Travel. Je herkent hem of haar meestal aan een 333Travel t-shirt wanneer je opgehaald wordt in je hotel.

Bezoek 333Travel-website

4 relevante stappen voor backpacken in Zuidoost Azië

Vliegticket Zuidoost Azië backpacken Zuidoost Azië

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Zuidoost Azië te scoren.

Vliegticket

Backpacken Zuidoost Azië voorbereiden

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Zuidoost Azië.

Voorbereiden

Visum Vietnam online aanvragen backpacken Zuidoost Azië

3. Visum regelen

Wist je dat je voor veel Aziatische landen vooraf online je visum al kunt regelen?

Visum regelen

Inpaklijst meenemen backpacken Zuidoost Azië

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken