Brotherlouis.nl

Thailand blog

Langer door Thailand reizen

Visum Thailand 30 dagen extra

Vanaf 29 augustus 2014 kun je langer aaneengesloten door Thailand reizen zonder extra visum vooraf aan te vragen.

Tot nog toe was de regel dat je bij binnenkomst op een internationale luchthaven een gratis visa-on-arrival ontving. En wilde je langer in Thailand blijven dan kon je tegen betaling van 1.900 THB je verblijf verlengen met max. 7 dagen. Het alternatief was bijvoorbeeld de aanschaf van een double entry visa vooraf. Een double entree visa geeft je het recht om 2x 60 dagen in Thailand te verblijven.

Dit is nu niet meer nodig. De 7 dagen die je voorheen als verlenging in Thailand kon kopen is nu vergroot tot 30 dagen. Dat betekent dat je bij aankomst nog steeds een visa-on-arrival gratis krijgt. En dat je daarnaast via een Immigration Office tegen betaling van 1.900 THB eenmalig een verlenging van nog eens 30 dagen kunt kopen. Hiermee kun je dus 60 dagen aaneengesloten door Thailand reizen.

Deze wijziging is een positief gevolg van de huidige junta die Thailand sinds een aantal maanden bestuurt. In tegenstelling tot de ophef die Amerikaanse media na de militaire coupe creëerde, is de junta momenteel bezig om een aantal sterke verbeteringen door te voeren zoals het onderwijs systeem, het niveau van Engels dat gesproken wordt door de lokale bevolking

Bekijk nieuwe visum regels

Avondklok Thailand opgeheven

Thailand avondklok opgeheven

 

De avondklok in Thailand is per direct in alle gebieden opgeheven. Dat meldt Bangkokpost.com.

De avondklok werd ingesteld nadat eind mei het Thaise leger de macht over nam van de regering. Er zijn inmiddels verbeteringen gerealiseerd en er zijn geen incidenten meer geweest.

Avondklok opgeheven in aantal plaatsen

Thailand avondklok staatsgreep

Update 11 juni 2014

Inmiddels is de avondklok in Thailand in 22 provincies opgeheven. Fulltime travel blogger Richard Barrow maakte een handige Google maps kaart waarop je kunt zien in welke gebieden er geen avondklok meer geldt.

De avondklok werd in gesteld nadat het Thaise leger een aantal weken geleden de regering afzette. Het leger heeft de afgelopen decennia herhaaldelijk ingegrepen tijdens politieke onlusten. Toeristen merken hier doorgaans weinig tot niets van.

 

Update 9 juni 2014

Sinds vandaag is de avondklok op Koh Chang, Hat YaiHat Yai disctrict (Koh Adang, Koh Lipe) en Koh Phangan opgeheven.

 

Update 7 juni 2014

Sinds gisteren is op nog meer plaatsen in Thailand de avondklok opgeheven. De avondklok is ingesteld sinds een aantal weken geleden het Thaise leger de regering afzette. De avondklok is opgeheven in Cha Am, Hua Hin, Koh Samui, Krabi, Pattaya, Phang Nga en Phuket. De avondklok geldt op andere plaatsen nog wel. Eerder was de avondklok geldig van 22:00 tot 5:00 uur. Deze is nu ingekort van middernacht tot 4:00 uur.

Het Thaise leger heeft de afgelopen jaren vaker ingegrepen om de orde in Thailand onder de bevolking te herstellen. Toeristen merken normaliter erg weinig van deze situatie die op geen enkel punt tegen toeristen o.i.d. bedoeld is. Thailand is zuinig op zijn toeristen omdat deze een belangrijke bron van inkomsten vormen voor het Zuidoost Aziatische land.

Is Thailand veilig voor toeristen?

Is Thailand veilig voor toeristen

Los van dat er een avondklok is ingesteld van 22:00 tot 5:00 zou reizen naar, door en vanuit Thailand prima mogelijk moeten zijn momenteel.

De militairen doen er alles aan om ook buitenlanders, toeristen etc. te beschermen omdat de toeristische sector een groot deel van de inkomsten van Thailand vertegenwoordigd.

Zie ook de video en het artikel van de CNN correspondent vanuit Bangkok van gisteren of lees het artikel op CNN.com


zoeken