Brotherlouis.nl

Thailand blog

Visum Thailand 30 dagen extra

Vanaf 29 augustus 2014 kun je langer aaneengesloten door Thailand reizen zonder extra visum vooraf aan te vragen.

Tot nog toe was de regel dat je bij binnenkomst op een internationale luchthaven een gratis visa-on-arrival ontving. En wilde je langer in Thailand blijven dan kon je tegen betaling van 1.900 THB je verblijf verlengen met max. 7 dagen. Het alternatief was bijvoorbeeld de aanschaf van een double entry visa vooraf. Een double entree visa geeft je het recht om 2x 60 dagen in Thailand te verblijven.

Dit is nu niet meer nodig. De 7 dagen die je voorheen als verlenging in Thailand kon kopen is nu vergroot tot 30 dagen. Dat betekent dat je bij aankomst nog steeds een visa-on-arrival gratis krijgt. En dat je daarnaast via een Immigration Office tegen betaling van 1.900 THB eenmalig een verlenging van nog eens 30 dagen kunt kopen. Hiermee kun je dus 60 dagen aaneengesloten door Thailand reizen.

Deze wijziging is een positief gevolg van de huidige junta die Thailand sinds een aantal maanden bestuurt. In tegenstelling tot de ophef die Amerikaanse media na de militaire coupe creëerde, is de junta momenteel bezig om een aantal sterke verbeteringen door te voeren zoals het onderwijs systeem, het niveau van Engels dat gesproken wordt door de lokale bevolking

Bekijk nieuwe visum regels


zoeken