Brotherlouis.nl

Thailand blog

bangkok bomaanslag erawan shrine 600x256

 

*** UPDATE 2-9-2015 ***

Een woordvoerder van de Royal Thai Police heeft bevestigd dat de verdachte die gisteren gearresteerd is bij een grensovergang met Cambodja, betrokken zou zijn bij de bomaanslag in Bangkok van 17 augustus jl.

Meer info vind je in het artikel op de website van de Thaise zender Thai PBS

Lees het artikel op Thaipbs.or.th

 

*** UPDATE 19-8-2015 ***

In deze blog van Lisette is te lezen dat de BTS Skytrain inmiddels weer rijdt. Ook Sukhumvit Road waar het getroffen Erawan Shrine aan ligt en tevens een van de belangrijkste en drukste wegen van Bangkok, is inmiddels weer geopend.

 

*** UPDATE 18-8-2015 ***

De bomaanslag is nog door niemand opgeeist. Het dodental is gestegen naar 22. Daar zouden volgens NU.nl geen Europeanen bij zijn. Volg ook het laatste reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken m.b.v. de BZ Reisadviesapp.

 

*** UPDATE 17-8-2015 ***

Vanmiddag om 14:00 Nederlandse tijd (19:00 in Bangkok) is er bij het Erawan Shrine in Bangkok een bomaanslag gepleegd. De bom heeft voor dodelijke slachtoffers gezorgd. Het is nog niet bekend wie de aanslag gepleegd heeft. Diverse media melden dat de bom op afstand tot ontploffing zou zijn gebracht.

Het Erawan Shrine wordt dagelijks door vele boedhisten bezocht om te eren en ligt schuin tegenover de luxe shopping mall Central World. Op het dak van Central World vind je ook de bekende Red Skybar.

De plek des onheils ligt ook direct naar het traject waar de BTS Skytrain overheen rijdt. Deze zal naar verwachting over dit gedeelte van het skytrain traject tot nader order niet beschikbaar zijn.

Advies van het Ministerie van Buitenlandse zaken: "Wees alert. Volg de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen. Bijvoorbeeld door de media te volgen."

Check voor het laatste nieuws o.a. de website van de BBC.

En check voor ook de zeer actuele blog van Lisette die met m'n oud collega Edwin om de hoek van de rampplek in Bangkok woont. Ze beschrijft in haar blog hoe zij de dag ervaren heeft.

Laatste nieuws op BBC.com


zoeken