Brotherlouis.nl

Thailand blog

Thailand avondklok staatsgreep

Update 11 juni 2014

Inmiddels is de avondklok in Thailand in 22 provincies opgeheven. Fulltime travel blogger Richard Barrow maakte een handige Google maps kaart waarop je kunt zien in welke gebieden er geen avondklok meer geldt.

De avondklok werd in gesteld nadat het Thaise leger een aantal weken geleden de regering afzette. Het leger heeft de afgelopen decennia herhaaldelijk ingegrepen tijdens politieke onlusten. Toeristen merken hier doorgaans weinig tot niets van.

 

Update 9 juni 2014

Sinds vandaag is de avondklok op Koh Chang, Hat YaiHat Yai disctrict (Koh Adang, Koh Lipe) en Koh Phangan opgeheven.

 

Update 7 juni 2014

Sinds gisteren is op nog meer plaatsen in Thailand de avondklok opgeheven. De avondklok is ingesteld sinds een aantal weken geleden het Thaise leger de regering afzette. De avondklok is opgeheven in Cha Am, Hua Hin, Koh Samui, Krabi, Pattaya, Phang Nga en Phuket. De avondklok geldt op andere plaatsen nog wel. Eerder was de avondklok geldig van 22:00 tot 5:00 uur. Deze is nu ingekort van middernacht tot 4:00 uur.

Het Thaise leger heeft de afgelopen jaren vaker ingegrepen om de orde in Thailand onder de bevolking te herstellen. Toeristen merken normaliter erg weinig van deze situatie die op geen enkel punt tegen toeristen o.i.d. bedoeld is. Thailand is zuinig op zijn toeristen omdat deze een belangrijke bron van inkomsten vormen voor het Zuidoost Aziatische land.


zoeken