Brotherlouis.nl

Zuidoost Azië blog

Nieuwe ferry tussen Pattaya en Hua Hin

Nieuwe ferry Pattaya Hua Hin per januari 2017

Goed nieuws voor bezoekers van de Thaise badplaatsen Pattaya en Hua Hin. Vanaf 1 januari 2017 start een nieuwe ferry tussen beide strandbestemmingen.

De ferry zal in Pattaya vertrekken vanaf de Bali Hai Pier. Speedboten die hier altijd vertrokken zijn verwijderd door de local authorities. De ferry komt in Hua Hin aan in het centrum bij Saphan Pla Pier. Deze is grondig gerenoveerd. 

 

Wat gaat een ferry ticket kosten?

Royal Passenger Liner Co. zal de operator zijn op deze route. Tickets zullen 1.200 THB, ongeveer € 31, gaan kosten voor per enkele overtocht. Daarnaast heeft het bedrijf aangegeven 2 à 3 dagen 'free trials' aan te bieden, een gratis overtocht dus! Op welke dagen dit zal zijn is nog niet bekend alleen.

 

Vertrektijden ferry

 • Hua Hin > Pattaya: 8:30
 • Pattaya > Hua Hin: 15:30

 

Ferry capaciteit

In eerste instantie zal een ferry met een capaciteit van 150 personen gebruikt gaan worden. Mocht de route tussen Hua Hin en Pattaya populair worden, dan is er al een tweede boot van nog eens 262 passagiers die gebruikt kan worden. 

Koning van Thailand overleden

Koning van Thailand overleden

*** 19-10-2016 ***

Zojuist is aangekondigd dat vanaf 28 oktober het lichaam van de Thaise koning in de Dusit Throne Hall zal liggen. De Dusit Throne Hall zal dagelijks van 9:00 - 16:00 geopend zijn. Op 28 oktober zal de Dusit Throne Hall vanaf 13:00 uur toegankelijk zijn.

Lees het bericht op Thaivisa.com

 

*** 19-10-2016 ***

Het Thais verkeersbureau heeft een officieel statement met informatie afgegeven over de rouwperiode de komende weken.

 • De meeste mensen die rouwen gaan gekleed in zwarte of witte kleing uit respect voor de koning en als onderdeel van de Thaise cultuur. Dit is niet verplicht, ook niet voor reizigers
 • Toeristen worden verzocht zich passend en respectvol te kleding wanneer je je in het openbaar begeeft
 • Bezoekers dienen zich te onthouden van ongepast of respectloos gedrag
 • De regering heeft uitgaansgelegenheden gevraagd om hun medewerking en zich te onthouden van 'onstuimige optredens' (denk hierij aan full moon parties)
 • De meeste van de religieuze en culturele evenementen gaan gewoon door. Het kan wel zijn dat evenementen worden aangepast of gewijd worden aan de nagedachtenis van King Bhumibol
 • Toeristische trekpleisters zijn gewoon open met uitzondering van Wat Phra Kaeo (Temple of the Emerald Buddha) en het Grand Palace beiden in Bangkok
 • Bussen, metro, Chao Praya River Express, taxi's, banken, shopping gebieden, ziekenhuizen en andere openbare voorzienigen draaien gewoon door
 • Reizigers wordt geadviseerd om regelmatig updates van local authorities te checken. Mijn advies is om dat via de receptie van je guesthouse te doen
 • Veel lokale Thai zullen vanuit het hele land afreizen naar Bangkok tijdens de rouwperiode. Dit kan impact hebben op vervoer en het omleiden van verkeer in en rond Bangkok. Houd hier rekening mee

Check ook het originele bericht op TATnews.org.

 

*** UPDATE 17-10-2016 ***

De full moon party op het Thaise eiland Koh Phangan die morgenavond zou zijn op Hat Rin Beach is afgelast in verband met het overlijden van King Bhumibol.

 

*** UPDATE 15-10-2016 ***

Inmiddels wordt in diverse media door reizigers de tips uit onderstaand originele bericht bevestigd. Vooral in Bangkok kun je tijdens ceremoniële activiteiten hinder ondervinden door grote groepen Thai die zich verzamelen. Denk hierbij onder meer aan het Grand Palace.

Bezoek je een ceremoniële activiteit, draag dan gepaste kleding. Bij voorkeur zwart of zwart wit. Op TATNews.org, de website van het Thais Verkeersbureau kun je een lijst van evenementen en bezienswaardigheden vinden die beïnvloed worden door het overlijden van King Bhumibol. Zo is o.a. het Grand Palace gesloten van 14 t/m 20 oktober.

Bekijk de lijst op TATnews.org

 

*** ORIGINELE BERICHT ***

Op 13 oktober is King Bhumibol Adulyadej, de koning van Thailand op 88 jarige leeftijd overleden. Hij was 70 jaar koning van de Thai en daarmee het langstzittende staatshoofd ter wereld.

King Bhumibol werd door de Thai als een held beschouwd. Waar wij ons in Nederland één keer per jaar in oranje uitdossen, wordt de koning in Thailand ieder maandag, zijn geboortedag, geeeërd door het dragen van gele shirts.

King Bhumibol werd door de Thai als een held beschouwd. Waar wij ons in Nederland één keer per jaar in oranje uitdossen, wordt de koning in Thailand ieder maandag, zijn geboortedag, geeeërd door het dragen van gele shirts.

 

Verwachte impact

 • Veel ceremoniële activiteiten in en rond Bangok
 • Openbaarvervoer en taxi's zullen hinder ondervinden van grote aantallen Thai die deze activiteiten bezoeken
 • De doorgaans kleurrijk geklede Thai zullen veelvuldig (verplicht) in zwart gekleed zijn
 • Veel barren blijven de komende dagen gesloten
 • Feesten, ook full moon parties, zijn voor de periode van een maand afgelast
 • Er wordt ook impact verwacht op het jaarlijkse Loi Krathong festival half november
 • Er is een rouwperiode van één jaar afgekondigd

 

Wat betekent dit voor jouw reis door Thailand

 • Gedraag je ingetogen
 • Bezoek je een ceremoniële activiteit, draag dan gepaste kleding. Bij voorkeur zwart of zwart wit
 • Houd rekening met langere reistijden in en rond Bangkok
 • Verwacht geen feesten de komende maand in Thailand

Kom je dus niet alleen maar om te feesten en/of om Bangkok te bezoeken, dan kun je dus nog steeds uitstekend door Thailand reizen. Het overlijden van King Bhumibol is zelfs een unieke kans om dit stukje van de Thaise cultuur te leren kennen. De laatste keer dat dit gebeurde was immers 70 jaar geleden.

Bomaanslag in Bangkok bij Erawan Shrine

bangkok bomaanslag erawan shrine 600x256

 

*** UPDATE 2-9-2015 ***

Een woordvoerder van de Royal Thai Police heeft bevestigd dat de verdachte die gisteren gearresteerd is bij een grensovergang met Cambodja, betrokken zou zijn bij de bomaanslag in Bangkok van 17 augustus jl.

Meer info vind je in het artikel op de website van de Thaise zender Thai PBS

Lees het artikel op Thaipbs.or.th

 

*** UPDATE 19-8-2015 ***

In deze blog van Lisette is te lezen dat de BTS Skytrain inmiddels weer rijdt. Ook Sukhumvit Road waar het getroffen Erawan Shrine aan ligt en tevens een van de belangrijkste en drukste wegen van Bangkok, is inmiddels weer geopend.

 

*** UPDATE 18-8-2015 ***

De bomaanslag is nog door niemand opgeeist. Het dodental is gestegen naar 22. Daar zouden volgens NU.nl geen Europeanen bij zijn. Volg ook het laatste reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken m.b.v. de BZ Reisadviesapp.

 

*** UPDATE 17-8-2015 ***

Vanmiddag om 14:00 Nederlandse tijd (19:00 in Bangkok) is er bij het Erawan Shrine in Bangkok een bomaanslag gepleegd. De bom heeft voor dodelijke slachtoffers gezorgd. Het is nog niet bekend wie de aanslag gepleegd heeft. Diverse media melden dat de bom op afstand tot ontploffing zou zijn gebracht.

Het Erawan Shrine wordt dagelijks door vele boedhisten bezocht om te eren en ligt schuin tegenover de luxe shopping mall Central World. Op het dak van Central World vind je ook de bekende Red Skybar.

De plek des onheils ligt ook direct naar het traject waar de BTS Skytrain overheen rijdt. Deze zal naar verwachting over dit gedeelte van het skytrain traject tot nader order niet beschikbaar zijn.

Advies van het Ministerie van Buitenlandse zaken: "Wees alert. Volg de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen. Bijvoorbeeld door de media te volgen."

Check voor het laatste nieuws o.a. de website van de BBC.

En check voor ook de zeer actuele blog van Lisette die met m'n oud collega Edwin om de hoek van de rampplek in Bangkok woont. Ze beschrijft in haar blog hoe zij de dag ervaren heeft.

Laatste nieuws op BBC.com

Superdeal Eva Air Thailand

Superdeal Eva Air Thailand via Cheaptickets.nl

Boek nu je vliegticket Bangkok met Eva Air naar bruisend Bangkok. Eva Air vliegt rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Bangkok. De actieprijs van Eva Air is nu slechts € 579 retour!

Actievoorwaarden:
Actieperiode:t/m 25-9-2014
Actiecode:niet nodig
Opmerking:Geldig op reizen van 15-9 t/m 30-11-2014 & 15-1 t/m 31-3-2015

4 relevante stappen voor backpacken in Zuidoost Azië

Vliegticket Zuidoost Azië backpacken Zuidoost Azië

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Zuidoost Azië te scoren.

Vliegticket

Backpacken Zuidoost Azië voorbereiden

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Zuidoost Azië.

Voorbereiden

Visum Vietnam online aanvragen backpacken Zuidoost Azië

3. Visum regelen

Wist je dat je voor veel Aziatische landen vooraf online je visum al kunt regelen?

Visum regelen

Inpaklijst meenemen backpacken Zuidoost Azië

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken