Brotherlouis.nl

Zuidoost Azië blog

10 jaar Etihad Airways is vliegticket voordeel

Etihad Airways bestaat 10 jaar! Daarom zijn er samen met Air Berlin gecombineerde vliegtickets beschikbaar vanaf Amsterdam en Düsseldorf Airport naar onderstaande bestemmingen! Wees er snel bij want OP=OP!

Etihad Airways vanaf Amsterdam

  • Bangkok v.a. € 635
  • Denpasar v.a.€ 735
  • Jakarta v.a.€ 635
  • Ho Chi Minh City v.a. € 635

Air Berlin vanaf Düsseldorf

  • Bangkok v.a. € 515
  • Kuala Lumpur v.a. € 520
  • Jakarta v.a. € 619
  • Ho Chi Minh City v.a. € 569
 

Reisvoorwaarden:

  • Boekperiode: t/m 20 oktober 2013
  • Reisperiode: 1-11-2013 t/m 17-12-2013 & 1-5-2014 t/m 15-6-2014

Check vliegtickets

VPRO Import - De Schaduw van Pol Pot

Wie in Cambodja geweest is, heeft ongetwijfeld de voormalig gevangenis S21/Tuol Sleng en The Killing Fields in Phnom Penh bezocht. Bij deze indrukwekkende bezienswaardigheden in de Cambodjaanse hoofdstad is te zien welke gruwelijke misdaden Pol Pot's Rode Khmer regime op zijn geweten heeft.

De VPRO heeft in oktober 2013 een interessante hollandDOC documentaire uitgezonden met als titel "De schaduw van Pol Pot". In deze docu met als originele titel "Facing genocide - Khieu Samphan and Pot Pot" volgen David Aronowitsch en Staffan Lindberg voormalig staatshoofd Khieu Samphan die inmiddels gearresteerd is en terecht zal moeten staan voor zijn daden. De documentaire was een aantal weken te zien via de website van de VPRO en Uitzendinggemist.nl.

Een fragment van de originele documentaire is nog te zien op YouTube. Geen standaard gezelligheids filmpje om te kijken, wel super interessant wanneer je geïnteresseerd bent in de achtergronden van het internationale oorlogstribunaal tegen de Rode Khmer en alles wat daarmee te maken heeft.

De Schaduw van Pol Pot

P.S.: Op VPRO.nl/buitenland/ vind je diverse interessante programma's en programma fragmenten van Zuidoost Azië. Je kunt ze makkelijk bekijken m.b.v. een interactie wereldkaart.

Happy Air start vluchten naar Chumpon

Goed nieuws wanneer je vanaf de Bangkok naar de Thaise zuidelijke eilanden wilt reizen. Lowcost airline Happy Air start vanaf november namelijk met dagelijkse vluchten naar de stad Chumpon. Chumpon is de main drop-off voor de populaire eilanden Koh Tao en Koh Phangan.

Daarnaast wordt de reeds bestaande route van Bangkok naar de stad Ranong uitgebreid naar 2x per dag. Vliegen naar Ranong is de snelste verbinding om vanuit Bangkok naar de eilanden Koh Phayam en Koh Chang te reizen. In 2012 vloog ik zelf met Happy Air van en naar Ranong. Dat was een hele belevenis.

Update: Happy Air heeft zijn activiteiten sinds februari 2015 gestaakt. Check een van de andere Lowcost Airlines in Thailand op de speciale lowcost vliegticket-pagina.

Dragon Air start lijnvlucht Hongkong Danang

Hong Kong Dragon Airlines was al tot 's werelds beste regional airline 2013 uitgeroepen. En sinds kort biedt Dragon Air, dat al sinds 1985 bestaat, ook drie keer per week een rechtstreekse vlucht aan tussen Hong Kong en het Danang in Vietnam.

Danang is de snelste groeiende Vietnamese strandbestemming. Wil je dus vanuit Nederland snel naar Danang kunnen vliegen, dan kun je dus het makkelijkst een vliegticket Amsterdam - Hong Kong boeken en daarna een regionale vlucht van Hong Kong naar Danang.

Kijk voor je aansluitende vlucht van Hong Kong naar Danang op Dragonair.com en voor leuke reistips over Vietnam op de speciale Vietnam-reistippagina.

Dragon Air

4 relevante stappen voor backpacken in Zuidoost Azië

Vliegticket Zuidoost Azië backpacken Zuidoost Azië

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Zuidoost Azië te scoren.

Vliegticket

Backpacken Zuidoost Azië voorbereiden

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Zuidoost Azië.

Voorbereiden

Visum Vietnam online aanvragen backpacken Zuidoost Azië

3. Visum regelen

Wist je dat je voor veel Aziatische landen vooraf online je visum al kunt regelen?

Visum regelen

Inpaklijst meenemen backpacken Zuidoost Azië

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken