Brotherlouis.nl

Zuidoost Azië blog

Kuala Lumpur naar Lombok met Air Asia

Door het steeds drukker wordende eiland Bali wordt het oostelijk gelegen Lombok populairder. Veel reizigers combineren een vakantie op Bali met een week of langer op de Gili's en Lombok. Wat veel reizigers nog niet weten is dat je vanaf Kuala Lumpur ook rechtstreeks naar Lombok kunt vliegen.

De vlucht wordt verzorgd door Air Asia, de beste lowcost Airlines van Zuidoost Azië. Om een voordelig vliegticket naar Lombok te boeken kun je het makkelijkst een retourtje Amsterdam - Kuala Lumpur boeken, en daarna los een retour vliegticket Kuala Lumpur - Lombok. Boek je een retourtje Amsterdam - Lombok, dan wordt meestal de goedkope aansluitende aansluitende vlucht met Air Asia niet aangeboden.

De airportcodes voor Kuala Lumpur en Lombok airport zijn respectievelijk KUL en LOP.

Zoek tickets Kuala Lumpur - Lombok

Vietnamese recepten van de straat

Wie herinnert zich niet de heerlijke broodjes met paté, groenten in het zuur en allerlei andere heerlijkheden die ze in Vietnam op de baguettes smeren? Maar ja, zie dat thuis maar eens na te maken. Dat dacht Rick Verhees ook. Hij tipte ons kortgeleden over zijn blog Puureten.net.

Rik Heeft een aantal Vietnamese en Thaise recepten hier op gezet die je thuis heel goed kunt namaken. Bekijk o.a. het recept voor het Vietnamese broodje Banh Mi Thit.

Vietnamees recept Banh Mi Thit

Meer interesse in streetfood uit Vietnam? Check dan ook eens het boek "Hanoi Street Food" geschreven door Azië fanaat Tom Vandenberghe. Het 208 bladzijden tellende boek staat vol heerlijke recepten!

Boek "Hanoi Street Food"

MYAPHOTO 2014 van start

In januari 2014 is het weer zo ver. Dan gaan de nichtjes Anemoon & Yvonne van Dijk weer naar Myanmar voor hun MYAPHOTO goede doel project.

 

Wat is MYAPHOTO

Dit is een door de dames zelf bedacht goede doel. Ze trekken met digitale camera's een printer en lamineer apparaat voor Myanmar om foto's van arme kinderen te maken. Kinderen krijgen een gelamineerde foto van zichzelf uitgereikt.

"Veel kinderen in Azië hebben geen foto van zichzelf. De kosten voor afgedrukte foto’s zijn hoog en het is geen eerste levensbehoefte. Toeristen maken gedurende hun reis vele foto’s en laten de kinderen genieten van het digitale plaatje op hun camera. Aan het einde van rit gaat de toerist echter met hun foto naar huis en blijven de kinderen met lege handen achter"

 

Brotherlouis sponsort MYAPHOTO doe je ook mee?

Dit jaar heb ik € 10 overgemaakt aan MYAPHOTO. Hierdoor kunnen 10 kinderen een foto van zichzelf tegemoet gaan zien. Jij kunt ook mee doen. Dat doe je door € 5 over te maken. Foto's van kinderen worden vertoond op de MYAPHOTO website.

Word NU sponsor!

 

Documentaire MYAPHOTO

Nog niet overtuigd? Bekijk dan deze superleuke documentaire van het project! Er is ook een Facebook-fanpage met updates.

Word NU sponsor!

Voordelige vliegtickets Zuidoost Azië met Emirates

Emirates heeft t/m 22 oktober 2013 verlaagde prijzen voor vliegtickets naar o.a. Zuidoost Azië. Check de prijzen per bestemming hieronder en de reisvoorwaarden en profiteer snel! Emirates in dit jaar verkozen tot beste airline ter wereld!

Bestemmingen:

  • Bangkok v.a. € 775
  • Ho Chi Minh City v.a.€ 771
  • Jakarta v.a. € 757
  • Kuala Lumpur v.a.€ 772
  • Singapore v.a. € 777

Reisvoorwaarden:

  • Boekperiode: t/m 22 oktober 2013
  • Reisperiode: 24-10-2013 t/m 31-3-2013 met uitzondering van 15 t/m 26-12-2013

Check vliegtickets

4 relevante stappen voor backpacken in Zuidoost Azië

Vliegticket Zuidoost Azië backpacken Zuidoost Azië

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Zuidoost Azië te scoren.

Vliegticket

Backpacken Zuidoost Azië voorbereiden

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Zuidoost Azië.

Voorbereiden

Visum Vietnam online aanvragen backpacken Zuidoost Azië

3. Visum regelen

Wist je dat je voor veel Aziatische landen vooraf online je visum al kunt regelen?

Visum regelen

Inpaklijst meenemen backpacken Zuidoost Azië

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken