Brotherlouis.nl

Myanmar blog

Grote overstromingen in Myanmar

Overstromingen Myanmar augustus 2015

Door hevige regelval de afgelopen weken heeft Myanmar last van de grootste overstomingen in tietntallen jaren. Het gaat om het westen van Myanmar. In slechts 6 dagen tijd is er ongeveer 1.000 mm regen gevallen. Normaliter valt dat hooguit in een half jaar aan regen. Ter vergelijk, in Nederland valt er tussen de 700 en 900mm regen in een heel jaar.

 

Waar zijn de overstromingen in Myanmar

Getroffen staten zijn:

  • Rakhine state (o.a. Sittwe, Mrauk-U en Ngapali Beach)
  • Chin state
  • Magway
  • Shan state (Hsipaw, Lashio, Kalaw, Inle Lake)
  • Kayin state (Hpa-An)
  • Mon state (Mawlamyine, Kyaikto, Golden Rock)

Ook Yangon, Bago en Mandalay zouden last hebben van veel regen. Volg voor meer actuele info de links hieronder:

http://globalnewlightofmyanmar.com/heavy-rain-landslides-likely-due-to-cyclone-weather-bureau-warns/

http://edition.cnn.com/2015/08/01/asia/myanmar-floods/

http://www.bbc.com/news/world-asia-33754876

 

MYAPHOTO 2014 van start

In januari 2014 is het weer zo ver. Dan gaan de nichtjes Anemoon & Yvonne van Dijk weer naar Myanmar voor hun MYAPHOTO goede doel project.

 

Wat is MYAPHOTO

Dit is een door de dames zelf bedacht goede doel. Ze trekken met digitale camera's een printer en lamineer apparaat voor Myanmar om foto's van arme kinderen te maken. Kinderen krijgen een gelamineerde foto van zichzelf uitgereikt.

"Veel kinderen in Azië hebben geen foto van zichzelf. De kosten voor afgedrukte foto’s zijn hoog en het is geen eerste levensbehoefte. Toeristen maken gedurende hun reis vele foto’s en laten de kinderen genieten van het digitale plaatje op hun camera. Aan het einde van rit gaat de toerist echter met hun foto naar huis en blijven de kinderen met lege handen achter"

 

Brotherlouis sponsort MYAPHOTO doe je ook mee?

Dit jaar heb ik € 10 overgemaakt aan MYAPHOTO. Hierdoor kunnen 10 kinderen een foto van zichzelf tegemoet gaan zien. Jij kunt ook mee doen. Dat doe je door € 5 over te maken. Foto's van kinderen worden vertoond op de MYAPHOTO website.

Word NU sponsor!

 

Documentaire MYAPHOTO

Nog niet overtuigd? Bekijk dan deze superleuke documentaire van het project! Er is ook een Facebook-fanpage met updates.

Word NU sponsor!

Pinnen in Myanmar

Goed nieuws! De eerste pinautomaten in Myanmar zijn gesignaleerd. Hoewel de Ambassade van Duitsland in Yangon meldt dat er door het hele land pin-automaten zouden staan, heeft Azië Reismagazine het alleen over pinautomaten in de steden Yangon en Mandalay.

Meer informatie over pin-automaten en geldzaken in Myanmar vind je op de speciale Myanmar geldzaken-pagina.

Pinnen in Myanmar


zoeken