Brotherlouis.nl

Cambodja blog

Wie in Cambodja geweest is, heeft ongetwijfeld de voormalig gevangenis S21/Tuol Sleng en The Killing Fields in Phnom Penh bezocht. Bij deze indrukwekkende bezienswaardigheden in de Cambodjaanse hoofdstad is te zien welke gruwelijke misdaden Pol Pot's Rode Khmer regime op zijn geweten heeft.

De VPRO heeft in oktober 2013 een interessante hollandDOC documentaire uitgezonden met als titel "De schaduw van Pol Pot". In deze docu met als originele titel "Facing genocide - Khieu Samphan and Pot Pot" volgen David Aronowitsch en Staffan Lindberg voormalig staatshoofd Khieu Samphan die inmiddels gearresteerd is en terecht zal moeten staan voor zijn daden. De documentaire was een aantal weken te zien via de website van de VPRO en Uitzendinggemist.nl.

Een fragment van de originele documentaire is nog te zien op YouTube. Geen standaard gezelligheids filmpje om te kijken, wel super interessant wanneer je geïnteresseerd bent in de achtergronden van het internationale oorlogstribunaal tegen de Rode Khmer en alles wat daarmee te maken heeft.

De Schaduw van Pol Pot

P.S.: Op VPRO.nl/buitenland/ vind je diverse interessante programma's en programma fragmenten van Zuidoost Azië. Je kunt ze makkelijk bekijken m.b.v. een interactie wereldkaart.

4 relevante stappen voor backpacken in Cambodja

Vliegticket Cambodja backpacken

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Cambodja te scoren.

Vliegticket

Backpacken Cambodja voorbereiden

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Cambodja.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties Cambodja backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken Cambodja

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken