Brotherlouis.nl

4.51111111111Rating 4.50 (1 Vote)

Pfff, dat New Siam Guesthouse II is een fijne tent. Maar ze hebben dus blijkbaar ook wat kamers die iets gehoriger zijn. Een aantal kamers grenst aan de drukke Thanon Phra Athit. En omdat Bangkok nooit slaapt scheurt daar iedere paar minuten 's nachts een knetterende tuk-tuk voorbij. Tot een uur of vier dus geen oog dichtgedaan.

Op zaterdag ben ik op pad gegaan om Lars te gaan zoeken. Ik kreeg een mail van hem dat ie in het Rambuttri Village Plaza verblijft met wat reisgenoten. Eerst maar even wat speuren in het gastenboek van het desbetreffende guesthouse. Daar kom je altijd de gekste dingen in tegen. Het ingevulde wordt op het paspoortnummer na, namelijk nooit nagekeken door de staf van guesthouses. In zo'n guestbook dien je bijvoorbeeld ook je beroep in te vullen. Daar kom je dus letterlijk beroepen als "undertaker" (begrafenisondernemer), pizzabakker, putjesschepper etc. tegen. Maar goed, ik kon Lars nog niet vinden. Dus maar even gaan ontbijten bij het Sawasdee House op Soi Rambuttri.

Ik had nog niet besteld of daar kwam die blonde lange bonenstaak van een Lars voorbij zetten met z'n reisgenoten. Leuk om 'm weer eens te zien na een maand of 10 inmiddels. Hij zag er goed gebruind uit en had in Azië nog bar weinig uitgespookt. Hij was inmiddels een dag of vijf in Bangkok en was naar een avondje Thaiboksen en de bios geweest.

 

Bezoekje aan Chatuchak Market

Op zondag besloten we met z'n vieren een bezoek aan de Chatuchak Market, ook wel Weekend Market genaamd, te brengen. Dit is één van 's werelds grootste markten.

 

Voor heenweg besloten we de toeristische route te nemen die direct ook lekker ontspannen is. Met de Chao Praya River Express voeren we vanaf halte Banglamphu, genoemd naar de wijk waar Khao San Road in ligt, naar het eind van het riviertraject: Sathon Pier / Central Pier. Daar stapten we over op de BTS Skytrain, de snelste vorm van openbaar vervoer in Bangkok. Het is eigenlijk gewoon een metro maar in plaats van diep onder de grond te rijden, snijdt het traject op een hoogte van 30 meter Bangkok door midden. Het fijne van de skytrain is dat ie voor de deur van de Chatuchak Weekend Market stopt. Boot en Skytrain opgeteld kossten nog geen € 1,50 de man.

Aangekomen bij de markt, keek ik mijn ogen uit. Na wat rondlopen, wat best wat tijd in beslag nam, schatte ik de oppervlakte op vier voetbalvelden. De markt is opgedeeld in secties: serviezen, 2e hands kleding, huisdieren, antiek, de nieuwste gadgets. Verzin het, en ze hebben het hier. Ideaal dus voor de die-hard shopper. Maar omdat ik nog een week of vijf te reizen heb, heb ik weinig gekocht. Wel alvast wat leuke dingen bekeken voor wanneer ik terug kom in Bangkok half januari.

De terugweg ging met de stadsbus. Voor slechts 4 baht, nog geen 10 eurocent. Zaten we ruim een half uur op een kalfslederenstoel in een natuurgekoelde stadsbus te midden van autogassen, soepdampen en een odeur van rottende organismen ergens langs de weg dat onze neuzen bereikten. Na deze shopdag was ik wel weer toe aan een heerlijke Thai massage. Gevolgd door een heerlijk diner met de mannen waarbij de nodige visje via de barbecue in onze magen eindigden. Ik ging in elk geval redelijk op tijd m'n mand in vanavond want morgenochtend vroeg zou Emlyn aankomen. Ik had hem vanmorgen mijn kamernummer nog gemaild dus dat moest goed komen.

 

Aankomst van "de Bul"

En na een rustige nachtrust ....althans tot een uur of 6:15, werd ik ruw wakker gemaakt door een of andere idioot die op de hotelkamerdeur stond te bonzen. Deur open....BUUUUUUUUUUUUUULLLL!!!!! Daar was ie dan. De hele wereld over gevlogen om een 5-weekse vakantie door Thailand en Cambodja met mij te gaan beleven. Blij als een hond en ook met de energie van datzelfde dier kwam Emlyn de hotelkamer in hollen. Ik natuurlijk nog behoorlijk brak omdat ik weliswaar vroeg was gaan pitten, maar er niet minder om had gedronken de vorige avond.

Brak als hij was dook Emlyn eerst even z'n bed in om wat bij te komen van de vlucht. Rond een uur of negen zijn we gaan ontbijten waarna we als eerste onze paspoorten gedropt hebben bij het Sawasdee House die ook je visum voor Cambodja en alle andere omringende landen kunnen regelen.

We kregen echter te horen dat de paspoorten pas om woensdagavond na 18:00 uur opgehaald konden worden. Ik was al sinds zaterdagmorgen in Bangkok en dat zou dus betekenen dat ik van de vijf weken vakantie die ik had, in elk geval alvast vijf volle dagen kwijt zou zijn aan Bangkok (de terugweg niet meegerekend). Dat was wel een tegenvaller maar er viel weinig aan te doen.

 

Bezoek Grand Palace

Om de tijd een beetje te doden en omdat we ook wat cultuur wilde opsnuiven besloten we een bezoek te brengen aan het Grand Palace. De poort van dit paleis is berucht om de tourist-traps. De reden dat ik vorig jaar nog niet het Grand Palace heb bezocht, had deze tourist-trap ook als reden. Dat zou me dit jaar dus zeker niet nog een keer overkomen. Ook nu stonden er weer een paar malafide types bij de hoofdingang van het Grand Palace om ons te vertellen dat er precies op dit moment een ceremonie aan de gang was waar geen toeristen bij mochten zijn. Daar liepen we dus snel voorbij.

Binnen op het complex liepen we ook nog tegen een groep Nederlandse toeristen aan die begeleid werden door een Thaise dame. Nu zie je dit soort taferelen wel vaker op vakantie natuurlijk maar ik ik had nog niet eerder een Thaise gids gezien die, door de invloed van haar Thaise accent en gebrekkige Nederlands taal, klonk als een plat Haagse bij het roepen van "Kom ff hieah!". Iets verderop bij het bekijken van de Emerald Buddha ook nog even de schoenen uit, anders mag je de tempel niet in.

 

Tochtje over de Chao Praya rivier

Na het Grand Palace besloten we de boot die als taxi over de Chao Praya Rivier vaart, weer te nemen. Niet terug naar Khao San Road maar nog een paar haltes verder naar Chinatown. Bij aankomst in Chinatown dronken we nog een kokosnoot die we eigenlijk allebei niet te hachelen vonden. Wat een weeïge smaak, bah! Gelukkig stond nog geen 100 meter verderop alweer een noedel- en loempiaverkoper zodat we met wat verse loempia's de smaak weg konden spoelen.

's Avonds aten we bij Popiang House, één van m'n favoriete restaurantjes aan Soi Rambuttri vlakbij Khao San Road. Popiang House heeft geweldige Red Snappers die gestoomd worden in rode- en groene rawit pepers met limoen. Een bord Chicken Fried Rice erbij maakt het helemaal af!

Bij het eten van een van de laatste stukjes vis, proefde ik een hele vieze smaak. Helaas had ik al een klein stukje doorgeslikt. Maar zien of dat goed zou gaan. Niet dus! Rond 4:00 uur 's nachts begon de ellende. De volgende drie uur heb ik met alle gaten dat een lichaam rijk is, boven de wasbak en toiletpot gehangen. Die waren ten opzichte van elkaar overigens heel praktisch geplaatst. Hierdoor kon ik op de plee blijven zitten terwijl mijn hoofd in de wasbak hing.

Na de nodige kilo's gewicht minder aan vocht en andere substanties kon ik weer rustig verder pitten. Emlyn ronkte een bed verderop ondertussen gewoon rustig verder en had niets gemerkt.

Deel dit artikel

Foto's Thailand Cambodja 2004

002-thailand-bangkok
332-thailand-bangkok
062-thailand-koh-chang-ao-bang-bao
038-thailand-koh-chang-lonely-beach
058-thailand-koh-chang-ao-bang-bao
102-cambodja-grens-koh-kong
064-thailand-koh-chang-ao-bang-bao
323-cambodja-battambang
096-thailand-trat
280-cambodja-siem-reap-angkor-wat
079-thailand-koh-mak
161-cambodja-bokor-national-park-kampot
073-thailand-koh-mak
176-cambodja-bokor-national-park-kampot
123-cambodja-sihanoukville
255-cambodja-siem-reap-angkor-wat
304-cambodja-siem-reap-angkor-wat
149-cambodja-bokor-national-park-kampot
121-cambodja-sihanoukville
054-thailand-koh-chang-ao-bang-bao
327-thailand-bangkok
217-cambodja-phnom-penh
132-cambodja-sihanoukville
140-cambodja-sihanoukville
082-thailand-koh-kut
018-thailand-damnoen-saduak-floating-market
185-cambodja-phnom-penh
205-cambodja-phnom-penh
016-thailand-damnoen-saduak-floating-market
120-cambodja-sihanoukville

Rugzak inpakken voor Thailand

Geen idee wat essentieel is om in je rugzak te hebben zitten tijdens het backpacken door Thailand? Hier alvast wat tips. Of lees het artikel en download gratis je inpaklijst.

  • Klamboe
  • Paspoort
  • Vliegticket
  • Teva-slippers
  • Pinpas
 

Download gratis inpaklijst

4 relevante stappen voor backpacken in Thailand

Vliegticket Bangkok backpacken Thailand

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Thailand te scoren.

Vliegticket

Backpacken Thailand voorbereiden

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Thailand.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties Thailand backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken Thailand

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken