Brotherlouis.nl

4.51111111111Rating 4.50 (1 Vote)

Aanbevolen vaccinaties voor Vietnam

De medische informatie die je hier vindt is geen advies maar is informatief en indicatief. Maak voor vertrek een afspraak met een arts om je goed voor te laten lichten. Een arts geeft je een medisch advies dat past bij jou en het soort reis dat je gaat maken.

Wanneer je gaat backpacken in Vietnam worden de volgende inentingen en vaccinaties aanbevolen:

  • DTP (Difterie, Tetanus & Polio)
  • Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)
  • BMR wanneer je nooit tegen mazelen gevaccineerd bent
  • Hepatitus B en Rabiës bij een verblijf langer dan 3 maanden

Wanneer je binnen 2 jaar nogmaals een DTP en Hepatitis A inenting haalt, dan ben je respectievelijk 10 jaar en 25 jaar beschermd. Meer informatie over inentingen en vaccinaties voor Vietnam vind je op Thuisvaccinatie.nl.

 

Afspraak maken voor je vaccinaties

Heb je tijd om langs de GGD of KLM Travelclinic te gaan overweeg dan eens een afspraak bij Thuisvaccinatie.nl. In plaats van dat jij naar een arts gaat, komt een arts op het adres dat jou het beste uitkomt. Bijvoorbeeld thuis of tijdens je werk.

Lees alles over het concept van Thuisvaccinatie.nl in de blog "Vaccinatie gemak met Thuisvaccinatie.nl". Je vindt er ook een Youtube-filmpje dat het concept nog eens extra toelicht.

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

  • Afsoraak op het adres dat jou uit komt
  • 's avonds en in het weekend kan ook
  • Even duur als huisarts en GGD

Maak een afspraak

 

Malaria in Vietnam

Het malaria advies voor Vietnam verschilt per gebied. Zo zijn er gebieden waar je malarone of doxycycline voor voorgeschreven krijgt. In andere gebieden volstaat het gebruik van muggenwerend middelen zoal Care Plus anti-muggenspray.

De artsen van Thuisvaccinatie.nl kunnen je hier uiteraard goed over adviseren en hebben ook een handige malaria kaart gemaakt.

 

Nieuw natuurlijk anti-muggen middel

Er zijn veel verschillende muggenwerende middelen op de markt. De bekendste zijn middelen met deet bijvoorbeeld het bekende middel Anti-insect Spray met 40% deet van fabrikant Care Plus. Niet iedereen vindt deet even prettig. Care Plus heeft daarom een alternatief op natuurlijke basis op de markt gebracht. Het heet Natural Anti-insect Spray van Care Plus. Dit anti-muggenmiddel bevat citronella en citroeneucalyptusextracten.

Dit middel en nog een aantal muggenwerend middelen zijn getest in het tv-programma Groeten van Max van Omroep Max. Bekijk het tv-item terug op de website van omroep Max en zie zelf hoe goed vooral de Care Plus middelen werken!

 

Reizen door meerdere landen in Zuidoost Azië?

Is Vietnam onderdeel van een rondreis door meerdere landen in Zuidoost Azië? Dan heb je wellicht meer vaccinaties en/of aanvullende soorten malaria middelen nodig. Check hiervoor de speciale Zuidoost Azië vaccinatie-pagina.

Zuidoost Azië vaccinatie-pagina


zoeken