Brotherlouis.nl

41111111111Rating 4.00 (1 Vote)

Ho Chi Minh City wordt ook wel Saigon genoemd en is Vietnam's grootste stad. De stad ligt in het uiterste zuiden van Vietnam. De naam wordt vaak afgekort als HCMC. Net als Bangkok slaapt de stad nooit. Er is altijd overal iets te doen. Sommige restaurants of winkels zijn bijvoorbeeld 24/7 open.

 

Op deze pagina

 

Praktische reistips Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City heeft net als Bangkok een gebied waar zich veel reizigers zich verzamelen. Wat Khao San Road is voor Bangkok, is Pham Ngu Lao voor Ho Chi Minh City.

En net zoals in Bangkok is de naam van een straat eigenlijk de naam voor een gebied geworden. Pham Ngu Lao Street ligt in District 1 langs een brede groenstrook midden in de hectiek van voorbij razende scooters en geurende komen Pho Bo, het nationale gerecht van Vietnam.

In Pham Ngu Lao vind je een hoge concentratie aan guesthouses en hotels in alle prijsklassen, restaurants en winkeltjes. Kroegen met wekelijkse pubquizes maken een verblijf in deze levendige buurt compleet.

Taxi's en scootermannetjes brengen je voor een zacht prijsje snel naar plekken door in heel de stad op ieder gewenst tijdstip van de dag. 

 

Bezienswaardigheden Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City beschouw ik als een levendige metropole. Er is ontzettend veel te zien en te doen. Niet in de laatste plaats door de rol tijdens de Vietnam oorlog. Ik heb 11 tips met leuke dingen en must-sees op een speciale bezienswaardigheden-pagina voor je klaar gezet.

Bezienswaardigheden-pagina

 

Guesthouses & hotels in Ho Chi Minh

De meeste keus uit allerlei soorten guesthouses en hotels vind je in en rond Pham Ngu Lao in District 1. Wil je net iets rustiger zitten of minder toeristen om je heen, kijk dan aan de rand van dit gebied. De prijzen liggen er wat lager en je krijgt meer faciliteiten en kwaliteit voor je geld.

Een aantal suggesties van goed beoordeelde guesthouses in Ho Chi Minh City vind je op de speciale Ho Chi Minh guesthouse-pagina.

Guesthouse-pagina

 

Hoe kom je in Ho Chi Minh City

 

 Bus naar Ho Chi Minh City

Speciaal voor budgetreizigers bestaat er in Vietnam een open-tour busticket, beter bekend als Open Bus Tour. Het werkt heel simpel. Je koopt één busticket. Met dat ticket kun je van het zuiden naar het noorden in Vietnam, of van zuid naar noord reizen. Meer info over deze makkelijke manier om Vietnam op een voordelige en snelle manier te leren kennen vind je op de speciale open-tour busticket-pagina.

Wil je gewoon een paar stukken met de bus door Vietnam reizen vanuit Ho Chi Minh CIty? Check dan de populairste busroutes, vertrektijden en tickets hieronder:

Zoek bustickets

 

 Trein naar Ho Chi Minh City

Vietnam heeft een prima treinnetwerk. De trein is wat duurder dan een open-tour busticket, maar je hebt kunt treintickets kopen naar ieder treinstation. Met open-tour bustickets kun je alleen naar een beperkt aantal populaire toeristische bestemmingen reizen.

Contact met de lokale bevolking maar je in de trein ook een stuk meer. Check de populairste treinroutes van en naar Ho Chi Minh CIty. Reistijden, prijzen en treintickets kun je eenvoudig online al bekijken én boeken:;

Zoek treintickets

 

 Vliegen naar Ho Chi Minh City

De luchthaven van Ho Chi Minh City heet Tan Son Nhat International Airport. De luchthaven heeft twee terminals; één voor binnenlandse vluchten en één voor internationale vluchten. Je kunt het stuk tussen beide terminals makkelijk lopen.

Vanuit vrijwel alle landen in Zuidoost Azië kun je met lowcost airlines naar Ho Chi Minh City vliegen. Er is veel aanbod, dat betekent dat je niet veel moeite hoeft te doen om een goedkoop vliegticket naar Ho Chi Minh City te vinden wanneer je op tijd boekt.

Goedkope vliegticket voor vluchten tussen steden in Azië vind je meestal niet in de Nederlandse prijsvergelijkers. Zeker niet wanneer er een overstap in het traject zit. Er zijn gelukkig ook prijsvergelijkers waar je deze vluchten wel kunt vinden én boeken zoals 12go.asia en Nusatrip.com. Betalen kun je op deze sites met je creditcard of Paypal.

Hieronder een de populairste routes met lowcost airlines naar Ho Chi Minh City:

Zoek vliegtickets

 

Pinnen in Ho Chi Minh City

Pinautomaten vind je op iedere straathoek in Ho Chi Minh City. Het meenemen van Traveller Cheques is dus niet nodig.

 

Verder reizen vanuit Ho Chi Minh CIty

Ho Chi Minh City is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de Cu Chi Tunnels, een meerdaagse tocht naar Can Tho in de Mekong Delta of even op adem komen op Phu Quoc, het grootste eiland van Vietnam.

Verder kun je vanuit Ho Chi Minh City makkelijk verder reizen naar vervolgbestemmingen zoals Dalat, Mui Né en Hoi An. Met het vliegtuig ben je in twee uurtjes in Hanoi en met de bus in zes en half uur in Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja.

 

Deel dit artikel

Visum Vietnam

 

Visum Vietnam nodig?

Online aanvragen

Beoordeling 8,1/10

 

Waarom Brotherlouis.nl?

Brotherlouis backpacken Zuidoost Azië

"Door mijn reistips te delen help ik andere mensen. En dat geeft mij een goed gevoel."

Brotherlouis

Foto's Ho Chi Minh City

0820-vietnam-ho-chi-minh-city
0979-vietnam-ho-chi-minh-city
0830-vietnam-ho-chi-minh-city
0973-vietnam-ho-chi-minh-city
0890-vietnam-ho-chi-minh-city
0935-vietnam-ho-chi-minh-city
0818-vietnam-ho-chi-minh-city
0746-vietnam-ho-chi-minh-city
0809-vietnam-ho-chi-minh-city
0836-vietnam-ho-chi-minh-city
0904-vietnam-ho-chi-minh-city
0798-vietnam-ho-chi-minh-city
0989-vietnam-ho-chi-minh-city
0710-vietnam-ho-chi-minh-city
0902-vietnam-ho-chi-minh-city

Rugzak inpakken voor Vietnam

Geen idee wat essentieel is om in je rugzak te hebben zitten tijdens het backpacken door Vietnam? Hier alvast wat tips. Of lees het artikel en download gratis je inpaklijst.

  • Klamboe
  • Paspoort
  • Vliegticket
  • Teva-slippers
  • Pinpas
 

Download gratis inpaklijst

4 relevante stappen voor backpacken in Vietnam

Vliegticket Vietnam backpacken

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegticket naar Vietnam te scoren.

Vliegtickets

Vietnam backpacken voorbereiden reistips

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden van je backpack reis door Vietnam.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties Vietnam backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken Vietnam

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken