Hanoi

de leukste tips voor backpacken in Hanoi

Riskja bestuurder in Hanoi
The Red Bridge in Hanoi
Formule 1 stratencircuit in Hanoi Vietnam
Vliegticket Hanoi

Hanoi is de hoofdstad van Vietnam. Met meer dan 7 miljoen inwoners is het de één na grootste stad van het land (de grootste stad is Ho Chi Minh City).

De sfeer van de stad doet mij aan Parijs denken door het stratenplan en de gebouwen uit de Franse koloniale tijd. Check zeker de wijk Old Quarter voor de broodnodige inspiratie.

Naast cultuur zul je versteld staan door de hoeveel vriendelijke locals. En vergeet de Vietnamese street food niet! 

 

 

Waar ligt Hanoi

Hanoi ligt in Noord Vietnam. Om van Hanoi naar Ho Chi Minh in het zuiden te komen, ben je meer dan 30 uur onderweg met de trein. Met de auto is de rit ongeveer 25 uur, vliegen duurt ruim 4 uur. Onderweg kom je langs populaire steden als Hué en Nha Trang.

 

 

Wat zijn leuke bezienswaardigheden

De bekendste bezienswaardigheden van Hanoi zijn onder andere het Hoan Kiem Lake en het Mausoleum van Ho Chi Minh. Hij was de revolutionair leider en overleed in 1969. Het Ho Chi Minh mausoleum is zijn graf dat in het centrum van Hanoi ligt. De Citadel van Thang Long is ook zeker de moeite waard. Thang Long was Hanoi vroeger heette.

Heb je weinig tijd om Hanoi te bezoeken, boek dan via de receptie van je hotel één van de vele tours die worden aaangeboden. Daarmee kun je in korte tijd een zeer gevarieerd aanbod van leuke dingen zien en ervaren. Wat dacht je van een museum, pagoda en een local beer!?

 

 

Hoeveel dagen in Hanoi

Hanoi kun je rustig 2-3 dagen bezoeken. Er is genoeg te zien en te doen. Daarnaast kun je Hanoi gebruiken om je grote rugzak achter te laten voor bijvoorbeeld een meerdaags bezoek aan Sapa of Halong Bay.

 

 

Accommodatie vinden

Veel backpackers verblijven in de wijk Old Quarter. Je vindt hier genoeg budget hotels en leuke hostels. Het boeken van een vliegticket of tour door de stad is hier ook makkelijk te regelen. Voor een iets meer luxe en een prachtig uitzicht kun je terecht rond West Lake.

Hanoi

 

Rugzak inpakken voor Vietnam

Geen idee wat je in mee moet nemen in je rugzak wanneer je gaat backpacken in Vietnam? Check mijn inpaktips en download de gratis inpaklijst.

  • Kleding
  • Paspoort
  • Pinpas
  • Teva slippers
  • Vliegticket
 

Genieten van Hanoi & Halong Bay

Ontdek Hanoi de omgeving en de verschillende bezienswaardigheden die het leven op straat in Hanoi kenmerken.

IN 3 STAPPEN NAAR VIETNAM

In een paar stappen je backpack reis naar Vietnam voorbereiden.

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkope vlucht te vinden.

 

Vliegtickets

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Vietnam.

 

Voorbereiden

3. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je relaxt op reis gaan.

 

Inpaklijst

Mijn oordeel over Vietnam

Vietnam krijgt als reisbestemming van mij      sterren.

Wie ben ik

Hi ik ben Louis Jansen aka Brother Louis en oprichter van Brotherlouis.nl. Sinds 2003 ga ik jaarlijks backpacken door Zuidoost Azië. Ik vertel je graag meer over wat mij er toe heeft gezet om deze website te starten en wie ik ben.

Voor vragen kun je ook altijd bij me terecht via de contact opties.