Brotherlouis.nl

4.51111111111Rating 4.50 (1 Vote)

Steeds meer guesthouses en hotels in Thailand en andere landen in Zuidoost Azië bieden Wifi internet aan. Hierdoor is het steeds makkelijker en voordeliger om contact met het thuisfront te houden maar ook om bijvoorbeeld foto's naar Flickr of Facebook up te loaden, te bellen via Skype of om je blog bij te werken.

 

Gratis naar huis bellen via Wifi

Veel backpackers zie je hierdoor ook steeds vaker met lichtgewicht devices zoals smartphones, iPad's en ultra-books rondreizen. Wist je bijvoorbeeld dat je voor maximaal een paar euro al een uur internet tegoed koopt bij een guesthouse. Dat betekent dat wanneer je Skype bijvoorbeeld op je iPad of iPhone hebt geïnstalleerd, je voor een paar euro verder gratis een uur naar huis kunt Skypen. Dat is heel wat anders dan vroeger een paar euro per minuut betalen in een belwinkel.

 

Betaalsystemen voor Wifi-internet in Thailand

Doorgaans heb je een aantal betaalopties voor Wifi internet in Thailand:

  • Gratis wanneer je een drankje of maaltijd neemt in een café of restaurant
  • 1 uur Wifi internet tegen betaling, je Wifi wachtwoord is dan 1 week geldig
  • 24 uur Wifi internet tegen betaling, je hoeft maar 1x in te loggen maar na 24 uur moet je opnieuw betalen

Kijk welke optie het beste bij jou wensen past. Ben je wat langer op een plek en heb je niet dagelijks intensief een Wifi-verbinding nodig, dan is optie 1 of 2 prima.

Veel restaurants wijzigen hun Wifi-wachtwoord overigens niet heel vaak. Dus mocht je een drankje bij het café naast je guesthouse drinken bij dat barretje waar je de Wifi-code van kunt bemachtigen. Dan kun je bij het langslopen of in de lobby van je eigen guesthouse mogelijk gebruik maken van de Wifi-verbinding van de buren.

 

3G internet in Thailand gebruiken

Mocht je een internet verbinding nodig hebben maar er is geen Wifi internet in de buurt, dan kun je natuurlijk ook gewoon gebruik maken van 3G internet op je mobiele telefoon of tablet als je die optie hebt. Check voor vertrek wel even de kosten voor mobiel internet bij je mobiele provider in het buitenland want kosten voor 3G kunnen extreem hoog zijn. Om ongewild hoge internet kosten in het buitenland te voorkomen zorg je ervoor dat je Roaming-optie uit staat op je mobiele telefoon.

Wil je gebruik maken van 3G in Thailand dan kun je ook van een lokaal netwerk gebruik maken met een lokale simcard. Bijvoorbeeld van de Thaise provider True.

Deel dit artikel

Rugzak inpakken voor Thailand

Geen idee wat essentieel is om in je rugzak te hebben zitten tijdens het backpacken door Thailand? Hier alvast wat tips. Of lees het artikel en download gratis je inpaklijst.

  • Klamboe
  • Paspoort
  • Vliegticket
  • Teva-slippers
  • Pinpas
 

Download gratis inpaklijst

4 relevante stappen voor backpacken in Thailand

Vliegticket Thailand backpacken

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Thailand te scoren.

Vliegticket

Thailand backpacken voorbereiden reistips

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Thailand.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties Thailand backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken Thailand

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken