Brotherlouis.nl

4.833333333331111111111Rating 4.83 (3 Votes)

Aanbevolen vaccinaties voor Thailand

Ga je backpacken in Thailand? Dan wil je natuurlijk geen enge ziektes oplopen. Om de kans daarop sterk te verkleinen, heb je een aantal vaccinaties nodig. Thuisvaccinatie.nl adviseert o.a. DTP en Hepatitis A. En haal je binnen 2 jaar een herhaalprik, dan ben je niet alleen voor je eerstvolgende reis naar de tropen beschermd, maar voor je reizen de komende jaren.

Door Thuisvaccinatie.nl aanbevolen vaccinaties voor Thailand:

 • DTP
 • Hepatitis A
 • Buiktyfus, Hepatitis B en Rabiës (bij verblijf langer dan 3 maanden)

Wanneer je binnen 2 jaar nog eeen keer een DTP en Hepatitis A inenting haalt, dan ben je respectievelijk 10 jaar en 25 jaar beschermd.

Afspraak maken voor deze vaccinaties

 

Vaccinaties laten zetten

Vaccinaties en inentingen regel je makkelijk via Thuisvaccinatie.nl. Je kunt zelf aangeven op welk adres de arts van Thuisvaccinatie.nl langs komt. Bijvoorbeeld op je werk of bij je thuis.

Thuis vaccineren is vooral populair bij gezinnen met kinderen. Kinderen voelen zich in een vertrouwde omgeving veiliger dan in de praktijkruimte van een arts.

De vaccinatiekosten van Thuisvaccinatie.nl zijn vergelijkbaar met die van de GGD. Check ook mijn speciale vaccinatie-blog. Daar vind je ook een Youtube-video waarin het concept van Thuisvaccinatie.nl verder wordt uitgelegd.

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • Inentingen op een adres naar keuze zoals thuis of werk
 • Kan ook 's avonds en in het weekend
 • Niet duurder dan via huisarts of GGD

Meer over Thuisvaccinatie.nl

 

Malaria in Thailand

Er komt in sommige gebieden van Thailand nog altijd malaria voor. Met name in de grensgebieden met Myanmar, Laos en Cambodja en in de regentijd. In de droge tijd en buiten deze gebieden volstaat het gebruik van deet meestal maar laat je hierover goed adviseren.

Een persoonlijk advies t.b.v. malaria is standaard onderdeel van het consult van de artsen van Thuisvaccinatie.nl wanneer je naar Thailand gaat. Je kunt een afspraak maken en ook alvast hun  handige malaria kaart bekijken.

Maak een afspraak

 

Nieuw natuurlijk anti-muggen middel

Er zijn veel verschillende muggenwerende middelen op de markt. De bekendste zijn middelen met deet bijvoorbeeld het bekende middel Anti-insect Spray met 40% deet van fabrikant Care Plus. Niet iedereen vindt deet even prettig. Care Plus heeft daarom een alternatief op natuurlijke basis op de markt gebracht. Het heet Natural Anti-insect Spray van Care Plus. Dit anti-muggenmiddel bevat citronella en citroeneucalyptusextracten.

Dit middel en nog een aantal muggenwerend middelen zijn getest in het tv-programma Groeten van Max. Bekijk het tv-item terug en zie zelf hoe goed vooral de Care Plus middelen werken!

 

Vaccinaties vaak vergoed via je verzekering

Wist je dat wanneer je aanvullend verzekerd bent, in veel gevallen de vaccinatiekosten vergoed worden? Selecteer op Thuisvaccinatie.nl je ziektekosten verzekeraar en het soort verzekering dat je hebt om te zien hoeveel jouw verzekeraar vergoedt.

Selecteer verzekeraar

 

Reizen door meerdere landen in Zuidoost Azië?

Wil je door meerdere landen in Zuidoost Azië reizen? Dan kunnen aanvullende vaccinaties nodig zijn. Check de speciale Zuidoost Azië vaccinatie-pagina voor meer informatie.

Deel dit artikel

Rugzak inpakken voor Thailand

Geen idee wat essentieel is om in je rugzak te hebben zitten tijdens het backpacken door Thailand? Hier alvast wat tips. Of lees het artikel en download gratis je inpaklijst.

 • Klamboe
 • Paspoort
 • Vliegticket
 • Teva-slippers
 • Pinpas
 

Download gratis inpaklijst

4 relevante stappen voor backpacken in Thailand

Vliegticket Bangkok backpacken Thailand

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Thailand te scoren.

Vliegticket

Backpacken Thailand voorbereiden

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Thailand.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties Thailand backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken Thailand

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken