Brotherlouis.nl

3.571428571431111111111Rating 3.57 (7 Votes)

Koh Mook, ook wel Koh Muk genaamd is een eilandje in de Andaman Zee van Thailand ter hoogte van de stad Trang. Koh Mook is het derde grootste eiland van het Hat Chao Mai Nationaal Park. In vergelijking tot bekendere eilanden in de buurt zoals Koh Phi Phi en Koh Lipe is Koh Mook een oase van rust.

 

Koh Mook of Koh Mak?

Verwar Koh Mook niet met Koh Mak. Koh Mak lijkt bij het uitspreken van de naam in Thailand erg op Koh Mook maar Koh Mak ligt in de Golf van Thailand vlak onder het bekendere en grotere Koh Chang. Mocht je dus op / rond Khao San Road in Bangkok een trip boeken naar Koh Mook, vermeld dan duidelijk dat het om Koh Mook in de Andaman Zee in de buurt van de stad Trang gaat.

Hou je van rust, een beetje mountainbiken, wandelen, op het strand liggen, snorkelen, duiken en lekker eten. Dan is Koh Mook wellicht iets voor jou. Meer dan dit is er niet te doen.

 

De stranden van Koh Mook

Koh Mook heeft 4 stranden waar je resorts en beach bungalows kunt vinden:

Check de speciale bungalows & resorts-pagina om leuke accommodatie op Koh Mook te vinden.

Daarnaast vind je aan de oostkant van het eiland een klein dorpje waar de lokale bevolking van Koh Mook woont. Hier zijn wat supermarktjes en kledingshops. Het meeste vertier vind je rond Had Farang Beach waar een paar beach barren zijn en de Ting Tong jungle bar is.

Alle stranden zijn ten opzichte van elkaar aan te lopen. Neem wel water, een petje en/of zonnebrand mee wanneer je overdag een wandeling wilt maken. De wegen bestaan uit beton en zandpaden. Onderweg zul je alleen scooters tegenkomen want er rijdne geen auto's op Koh Mook.

 

Dingen om te doen op Koh Mook

 • Duiken
 • Snorkelen
 • Emerald Cave bezoeken
 • Mountain-Biken
 • Wandelen
 • Op het strand liggen

 

Duiken & snorkelen op Koh Mook

Op Had Farang Beach kun je duiken bij Charlie Beach Resort. Een standaard duiktrip kost 3.000 THB bestaat uit een boottocht naar de dive side, 2 fun dives, lunch en eventueel een bezoek aan een naburig eiland met hagelwit strand om de lunch te nuttigen zoals Koh Kradan. Je kun thier ook je Padi Open Water, Padi Advanced Open Water en Dive Master Course te halen.

Snorkel je liever? Dan kun je kunt tegen gereduceerd tarief mee op de boot. Je kunt ook voor de kust van Koh Mook snorkelen hoewel daar niet heel veel koraal etc. te zien is.

 

Bezoek de Emerald Cave

Koh Mook beschikt over een lagune. Een strand dat volledige omringd is door rotsen maar het zeewater staat wel in directe verbinding met de zee. Je kunt de Emerald Cave bereiken vanaf Had Farang Beach m.b.v. een zee kano of een longtailboat. Met een beetje stevig door peddelen ben je in 30-40 minuten bij de ingang van de cave. Vraag wel voordat je met de kano vertrekt hoeveel tijd je nog hebt voordat het vloed wordt. Anders kan het gebeuren dat je met kano en al vast komt te zitten in de grot. Neem ook een zo'n handige hoofdlamp mee. Je kunt de grot in peddelen met je zee kano maar het is er pik donker. Een zee kano huur je op Had Farang voor een paar uur voor 400 THB.

 

Mountainbiken op Koh Mook

Mayow Thai Kitchen verhuurt een paar vrij behoorlijke mountainbikes. Richting Had Farang Beach ben je snel uitgefietst maar de andere kant op, de heuvel op biedt een aantal uitstekende mogelijkheden om een leuke tocht over het strand en door de jungle van het eiland te maken. Het huren van een mountainbike kost 50THB per uur of 250THB voor een hele dag.

 

Hoe kom je op Koh Mook

Koh Mook is per boot bereikbaar vanuit:

 

Van Bangkok naar Koh Mook via Trang Airport

De stad Trang op het vaste land van Thailand is de dichtstbijgelegen airport om naartoe te vliegen. Lowcost airlines Airasia en Nok Air vliegen op deze luchthaven.

Trang heeft geen internationale luchthaven. Wil je vanuit bijvoorbeeld Singapore of Kuala Lumpur naar Koh Mook? Vlieg dan naar de Hat Yai ten zuiden of Krabi ten noorden van Trang.

 

Van Trang Airport naar Koh Mook

Vervoer van Trang Airport naar Koh Mook kost 500 Thaise Baht per persoon. Dit is inclusief de boottocht van kustplaats Kuangtungku naar Koh Mook. De mini-busrit duurt 50 minuten, de boottocht ongeveer 45 minuten. De vertrektijden van de boot en mini-bus zijn afgestemd op de vluchten van Air Asia en Nok Air. Op Koh Mook kun je bij diverse resorts combi-tickets kopen om naar Trang of Trang Airport te reizen.

 

Vanaf een ander Thais eiland naar Koh Mook

Koh Mook ligt op de noord-zuid route in de Andaman Zee tussen Phuket en het Maleise eiland Langkawi. Er zijn 3 boot operators waarmee je naar Koh Mook kunt komen:

Meer informatie over deze boot operators en over eilandhoppen in de Andaman Zee vind je op de speciale Andaman Zee eilandhoppen-pagina.

eilandhoppen-pagina

 

Pinnen op Koh Mook

Op Koh Mook is geen pinautomaat (ATM) te vinden. Je dient dus op het vaste land bijvoorbeeld in Trang, Trang Airport, Krabi of op Koh Lanta voldoende geld mee te nemen naar Koh Mook. Bij Sivalai Beach Resort kun je wel m.b.v. je creditcard geld opnemen. Het kan daarom erg handig zijn om een creditcard mee te nemen. Meer info hierover vind je op de speciale creditcard-pagina.

 

Internet op Koh Mook

De meeste resorts bieden inmiddels wifi aan en ook bij Chill Out Divers & Bar op Had Farang kun je terecht om tijdens zonsondergang je zonsondergang direct te delen met vrienden en familie.

 

Doorreizen van / naar Koh Mook

Een reis naar Koh Mook is goed te combineren met een bezoek aan de Thaise eilanden Koh Bulon Leh, Koh Jum, Koh Kradan, Koh Lipe, Koh Ngai, Koh Phi Phi en de stad Trang en omgeving.

De Tigerline Ferry, gelieerd aan lowcost airline Nok Air vaart van Phuket naar Koh Lipe en stopt om de meeste van deze eilanden. Niet veel duurder zijn de 2 speedboot operators die je een stuk sneller naar deze eilanden brengen. Boottickets kun eenvoudig ter plaatse een dag voor vertrek kopen. Meer informatie hierover vind je op de speciale Andaman Zee eilandhoppen-pagina.

eilandhoppen-pagina

Deel dit artikel

Foto's Koh Mook

1491-iphone-koh-mook
1713-koh-mook
1650-koh-kradan
1617-koh-mook
1668-koh-kradan
1609-koh-mook
1686-iphone-koh-mook
1534-koh-mook
1686-koh-mook
1611-koh-mook
1612-koh-mook
1588-koh-mook
1531-koh-mook
1685-koh-mook
1616-koh-mook

Rugzak inpakken voor Thailand

Geen idee wat essentieel is om in je rugzak te hebben zitten tijdens het backpacken door Thailand? Hier alvast wat tips. Of lees het artikel en download gratis je inpaklijst.

 • Klamboe
 • Paspoort
 • Vliegticket
 • Teva-slippers
 • Pinpas
 

Download gratis inpaklijst

4 relevante stappen voor backpacken in Thailand

Vliegticket Bangkok backpacken Thailand

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Thailand te scoren.

Vliegticket

Backpacken Thailand voorbereiden

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Thailand.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties Thailand backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken Thailand

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken