Brotherlouis.nl

4.416666666671111111111Rating 4.42 (6 Votes)

Koh Mak is een piepklein eilandje aan de oostkust van Thailand vlakbij de Cambodjaanse grens. Koh Mak maakt deel uit van Koh Chang National Marine Park. Dat park is genoemd naar het gelijknamige en veel bekendere Thaise eiland Koh Chang.

Van de regering mag het aantal resorts op Koh Mak niet verder uitgebreid worden dan het huidige aantal. Dat betekent dat Koh Mak ook in het hoogseizoen een erg relaxt en rustig karakter heeft. Ideaal om eens lekker ongestoord te chillen op het strand of te duiken bij prachtig koraal.

Koh Mak is geen party eiland. Je hebt er geen schreeuwerige barren, beukende beats en rumoerige toeristen. Daarvoor kun je beter naar Koh Phangan, Koh Samui of Koh Phi Phi gaan. Hou je van rust, snorkelen, luieren kortom het eenvoudige eilandleven, dan is Koh Mak zeker iets voor jou.

 

Oriëntatie Koh Mak

In een kwartiertje ben je met een scooter van de ene kant naar de andere kant van Koh Mak gereden. Naast een aantal hoofdpaden van betonnen platen zijn er tal van onverharde wegen die je dwars over het eiland voeren. Wanneer het geregend heeft kunnen die onverharde paden een uitdaging vormen om te berijden. Houd er rekening mee dat plassen die ogenschijnlijk onschuldig en ondiep lijken diep kunnen zijn. Wil je er doorheen rijden dan loop je de kans dat de plas te diep is of een kuil heeft waardoor je omvalt. Geen ramp verder, je kan alleen wat nat en smering worden.

Voor wat betreft vorm heeft Koh Mak iets weg van een vierpuntster. Tussen iedere punt ligt één van de 4 grote stranden:

 

Activiteiten op Koh Mak

Koh Mak is een rustig eiland. Je komt hier voor je rust, een van de heerlijke massages, boottochtjes, snorkeltrips, het halen van je PADI duikcertificaat bij één van de duikscholen of om het doen van een kookcursus. Hieronder een paar suggesties.

 

Duiken & snorkelen op Koh Mak

Wil je genieten van de onderwater wereld rond Koh Mak? Ga dan even langs bij Koh Mak Divers, eigendom van de Brit Steve en zijn Nederlandse vrouw. Koh Mak Divers zit sinds 1994 jaar op Koh Mak en kent de mooiste duikspots. Naast fundives kun je hier ook je PADI certificering halen. Snorkel je liever? Dan kun je mee op de duikboot en wordt je naar 3 verschillende snorkelspots gebracht. Check voor prijzen voor zowel duiken als snorkelen de Koh Mak Divers-website. Je vindt Koh Mak Divers direct achter Ao Kao Beach op 100m naast Café del Mak.

 

Kookcursus op Koh Mak

Ben je dol op de Thaise keuken, boek dan een kookworkshop bij Thai Smile Cooking School op Koh Mak. Eigenaresse Leng komt van origine uit Bangkok. Haar vader deed daar jaren lange de catering voor de 'welgestelden'. Leng heeft de fijne kneepjes van de Thaise keuken van haar vader geleerd en kent naast de klassiekers ook veel ander Thaise gerechten.

Omdat ik zelf al 3x eerder een Thaise kookcursus had gevolgd vroeg ik haar om wat andere gerechten. Dat was geen enkel probleem. En in plaats van oplepelen van een recept uit een boekje geeft Leng veel goede praktische tips en kookt ze zoveel mogelijk met producten uit eigen tuin.

Een workshop duurt ongeveer 4 uur en kost 1.200 THB p.p.. Je krijgt een receptenboekje waar je ook aantekeningen in kunt maken mee naar huis. Meer info vind je op Smilekohmak.com.

 

Bungalows & resorts op Koh Mak

Resorts vind je verspreid over het gehele eiland. Soms zijn resorts makkelijk te vinden langs één van de betonnen paden op het eiland. Maar het kan ook lastiger zijn om je accommodatie te vinden omdat de betonnen paden ook tal van onverharde paden richting de stranden hebben.

Omdat de resorts soms vrij uit elkaar liggen is het handiger om vooraf een bungalow of resort te boeken. Je wordt dan met een pick-up gratis opgehaald bij de pier.

Check de speciale bungalows- en resortpagina voor de leukste, mooiste en beste budget bungalows en resorts op Koh Mak.

bungalows- en resortpagina

 

Hoe kom je op Koh Mak

Je kunt Koh Mak op 3 manieren bereiken:

 

High Speed Catamaran Laem Ngop Koh Mak

Boot operator Boonsiri High Speed Ferries vaart dagelijks twee maal van de Laem Sok Pier naar Koh Mak. Boonsiri biedt naast de boottocht ook rechtstreekse minibussen aan van hun kantoor aan Thanon Thani, twee straten verwijderd van Khao San Road, naar Laem Sok Pier in Laem Ngop.

Zoek boottickets

 

Speedboot Laem Ngop Koh Mak

Vanaf Laem Ngop, het kustplaatjes vlakbij Trat, varen er twee speedboot operators dagelijks naar Koh Mak.

  • Panan Speedboat vaart van/naar Ao Suan Yai pier aan de noordwest kant van Koh Mak bij Koh Mak Resort
  • Lelawadee Speedboat vaart van/naar Ao Kao pier aan de zuidwest kant van Koh Mak bij Makathanee Resort
  • Tickets 450 THB p.p.
  • Tijd: 50 minuten

 

Vertrektijden speedboten van/naar Koh Mak

 Ao Kao pierAo Suan Yai pier
Laem Ngop Koh Mak10:30 
  12:30
 14:00 
  16:00
Koh Mak Laem Ngop8:00 
  9:00
 10:30 
  13:30

Speedboot Koh Chang - Koh Mak

Vanaf Ao Ban Bao en Kai Bae Beach varen dagelijks 2 speedboot operators van Koh Chang naar Koh Mak. Via je resort op Koh Chang kun je hier tickets voor boeken. De tocht van Koh Chang naar Koh Mak duurt een uur en kost 600 THB p.p. Meer info vind je op Kohchangbangbaoboat.com en Kaibaehut.com.

 

Van Laem Ngop terug naar Bangkok (Khao San Road)

Vanaf de Center Point Pier van Laem Ngop vertrekken rond 12:00 diverse mini-bus operators naar Khao San Road.

 

Pinnen op Koh Mak

Op Koh Mak kun je niet pinnen. Er zijn geen pinautomaten en er zijn ook geen banken waar je Traveller Cheques kunt inwisselen. Zorg dus dat je voldoende cash geld meeneemt vanaf Trat, Laem Ngop of Koh Chang waar je wel kunt pinnen. Je kunt op Koh Mak bij diverse resorts en duikscholen je rekening tegen betaling van 2-3% commissie ook met een creditcard betalen. Heb je nog geen creditcard? Check dan de speciale credicard-pagina.

 

Wifi op Koh Mak

Vrijwel alle resort bieden gratis wifi-internet aan op Koh Mak.

 

Doorreizen vanaf Koh Mak

Backpacken op Koh Mak is makkelijk te combineren met een bezoek aan de nabij gelegen eilanden Koh Chang, Koh Kood, Koh Wai en de stad Trat.

Deel dit artikel

Foto's Koh Mak

930-thailand-koh-mak-2010-pan
869-thailand-koh-mak-2010
839-thailand-koh-mak-2010
20141212-koh-mak-7930
854-thailand-koh-mak-2010
926-thailand-koh-mak-2010-pan
929-thailand-koh-mak-2010
932-thailand-koh-mak-2010-pan
20141209-koh-mak-9310
855-thailand-koh-mak-2010
20141209-koh-mak-7821
837-thailand-koh-mak-2010
880-thailand-koh-mak-2010-pan
851-thailand-koh-mak-2010
20141212-koh-mak-7919

Rugzak inpakken voor Thailand

Geen idee wat essentieel is om in je rugzak te hebben zitten tijdens het backpacken door Thailand? Hier alvast wat tips. Of lees het artikel en download gratis je inpaklijst.

  • Klamboe
  • Paspoort
  • Vliegticket
  • Teva-slippers
  • Pinpas
 

Download gratis inpaklijst

4 relevante stappen voor backpacken in Thailand

Vliegticket Bangkok backpacken Thailand

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Thailand te scoren.

Vliegticket

Backpacken Thailand voorbereiden

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Thailand.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties Thailand backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken Thailand

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken