Brotherlouis.nl
Reisinformatie backpacken Chiang Mai

4.251111111111Rating 4.25 (2 Votes)

Ongeveer 800km ten noorden van Bangkok ligt Chiang Mai. In veel opzichten lijken de twee steden op elkaar. Maar in Chiang Mai is alles net even wat rustiger, kleiner en gezelliger. Chiang Mai staat bekend om z'n uitstekende keuken. Een kookcursus volgen is dan ook zeker een must als je in Chiang Mai verblijft. Hier leer je onder meer diverse curry's, Pat Thai en spring rolls maken. Verder is de lucht in Chiang Mai een stuk schoner, is de stad veel kleiner en rijden er ook veel minder auto's rond dan in Bangkok. Veel markten en bezienswaardigheden zijn op loopafstand in Chiang Mai.

 

Hoe kom je in Chiang Mai

 

Bus naar Chiang Mai

Vanaf Chatuchak / Moh Chit Northern Busterminal (Moh Chit) in Bangkok vertrekken overdag bijna ieder uur bussen richting Chiang Mai. De rit duurt ongeveer 10 uur. Uiteraard vertrekken ook vanuit andere noordelijker gelegen steden zoals Ayutthaya, Phitsanu Lok en Sukhothai, diverse bussen naar Chiang Mai. Je kunt van het busstation in Chiang Mai ook door met een volgende bus richting Chiang Rai waar je weer over kunt stappen voor een bus naar Chiang Khong om naar Laos te gaan.

 

Trein naar Chiang Mai

Vanuit Bangkok of Ayutthaya pak je richting Chiang Mai het best een van de nachttreinen. Als je vroeg genoeg boekt kun je kiezen uit een hoog of laag bed of als dat er niet meer is een stoel die naar achteren kan. Meestal is 2 dagen vooraf reserveren vroeg genoeg maar wanneer er een feestdag aankomt kun je beter ruim een week vooraf je treinkaartje boeken. Lees veel meer info over de nachttrein tussen Bangkok en Chiang Mai op de speciale nachttrein-pagina.

 

Vliegen naar Chiang Mai

Vliegen tussen Bangkok en Chiang Mai wordt steeds populairder. Je kunt soms zelf goedkoper vliegen naar Chiang Mai dan met de bus gaan. Daarnaast is vliegen aanzienlijk sneller. Wanneer je 3 tot 6 maanden voor vertrek boekt kun je al vliegtickets Bangkok Chiang Mai vinden voor onder de 2000 THB. Hieronder vind je de populairste bestemmingen van/naar Chiang Mai:

 

Guesthouse in Chiang Mai

Check het overzicht van goed beoordeelde guesthouses in Chiang Mai. Guesthouses in Chiang Mai zijn over het algemeen een stuk goedkoper dan in Bangkok.

Ik heb zelf ook goede ervaringen met Libra Guesthouse. Libra Guesthouse bestaat al jaren en biedt een uitstekende prijs kwaliteit verhouding aan. Reis je met een nachttrein naar Chiang Mai dan is de kans groot dat er iemand van Libra Guesthouse op het station klaar staat met een pick-up. Kamers kosten tussen de 200 en 600 THB. Libra Guesthouse biedt ook mogelijkheden voor meerdaagse trekking en een kookcursus in haar eigen kookschool aan. Meer info & boekingen: check Booking.com. Libra Guesthouse is ook actief op Facebook.

Of neem een kijkje op de speciale Chiang Mai Guesthouse & Hotels pagina.

Guesthouse pagina

Deel dit artikel

Foto's Chiang Mai

3681-chiang-mai
3784-elephant-nature-park
3595-chiang-mai
3714-chiang-mai
3858-elephant-nature-park
3783-elephant-nature-park
3600-chiang-mai
3806-elephant-nature-park
3596-chiang-mai
3705-chiang-mai
3652-chiang-mai
3914-elephant-nature-park
3620-chiang-mai
3703-chiang-mai
3872-elephant-nature-park

Rugzak inpakken voor Thailand

Geen idee wat essentieel is om in je rugzak te hebben zitten tijdens het backpacken door Thailand? Hier alvast wat tips. Of lees het artikel en download gratis je inpaklijst.

  • Klamboe
  • Paspoort
  • Vliegticket
  • Teva-slippers
  • Pinpas
 

Download gratis inpaklijst

4 relevante stappen voor backpacken in Thailand

Vliegticket Thailand backpacken

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Thailand te scoren.

Vliegticket

Thailand backpacken voorbereiden reistips

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Thailand.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties Thailand backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken Thailand

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken