Brotherlouis.nl

41111111111Rating 4.00 (3 Votes)

Ongeveer 800km ten noorden van Bangkok ligt Chiang Mai. In veel opzichten lijken de twee steden op elkaar. Maar in Chiang Mai is alles net even wat rustiger, kleiner en gezelliger. Chiang Mai staat bekend om z'n uitstekende keuken. Een kookcursus volgen is dan ook zeker een must als je in Chiang Mai verblijft. Hier leer je onder meer diverse curry's, Pad Thai en spring rolls maken. Verder is de lucht in Chiang Mai een stuk schoner, is de stad veel kleiner en rijden er ook veel minder auto's rond dan in Bangkok. Veel markten en bezienswaardigheden zijn op loopafstand in Chiang Mai.

 

Op deze pagina

reistips-backpacken/thailand/eilanden/koh-phi-phi

 

Wat kun je doen in Chiang Mai

Chiang Mai is een erg veelzijdige stad. De relaxte sfeer nodigt uit tot het doen en bezichtigen van veel leuke dingen. Dat zijn er teveel om op deze pagina te noemen. Mijn top 7 van leuke dingen doen in en om Chiang Mai kun je vinden op de aparte bezienswaardigheden-pagina.

Bezienswaardigheden Chiang Mai

 

Guesthouses Chiang Mai

Chiang Mai heeft guesthouses met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Een relaxt deel waar je veel goedkope guesthouses vind is het noordoostelijke deel binnen de gracht die om het centrum van Chiang Mai ligt. Een aantal suggesties voor leuke en speciale plekjes om te slapen in Chiang Mai vind je op de guesthouse-pagina.

Bekijk guesthouses

 

Hoe kom je in Chiang Mai

 

Bus naar Chiang Mai

Vanaf Chatuchak / Moh Chit Northern Busterminal (Moh Chit) in Bangkok vertrekken overdag bijna ieder uur bussen richting Chiang Mai. De rit duurt ongeveer 10 uur. Uiteraard vertrekken ook vanuit andere noordelijker gelegen steden zoals Ayutthaya, Phitsanu Lok en Sukhothai, diverse bussen naar Chiang Mai. Je kunt van het busstation in Chiang Mai ook door met een volgende bus richting Chiang Rai waar je weer over kunt stappen voor een bus naar Chiang Khong om naar Laos te gaan.

 

Trein naar Chiang Mai

Vanuit Bangkok of Ayutthaya pak je richting Chiang Mai het best een van de nachttreinen. Als je vroeg genoeg boekt kun je kiezen uit een hoog of laag bed of als dat er niet meer is een stoel die naar achteren kan. Meestal is 2 dagen vooraf reserveren vroeg genoeg maar wanneer er een feestdag aankomt kun je beter ruim een week vooraf je treinkaartje boeken. Lees veel meer info over de nachttrein tussen Bangkok en Chiang Mai op de speciale nachttrein-pagina.

 

Vliegen naar Chiang Mai

Vliegen tussen Bangkok en Chiang Mai wordt steeds populairder. Je kunt soms zelf goedkoper vliegen naar Chiang Mai dan met de bus gaan. Daarnaast is vliegen aanzienlijk sneller. Wanneer je 3 tot 6 maanden voor vertrek boekt kun je al vliegtickets Bangkok Chiang Mai vinden voor onder de 2000 THB. Hieronder vind je de populairste bestemmingen van/naar Chiang Mai:

Zoek vliegtickets

 

Pinautomaten in Chiang Mai

Chiang Mai is een moderne stad waar je net als Bangkok op loopafstand vrijwel altijd binnen 5 minuten een pinautomaat hebt gevonden. Hier kun je met je Nederlandse of Belgische bankpas pinnen. Een creditcard meenemen naar Chiang Mai is daarom niet noodzakelijk.

 

Bestemmingen na Chiang Mai

Het noorden van Thailand is een regio waar je veel dingen kunt zien en doen. Chiang Mai ligt op dat vlak lekker centraal.

Je kunt je reis makkelijk combineren met een bezoek aan het hippie dorpje Pai richting het noordwesten.

Je kunt ook naar het noordoosten reizen. Dan kun je de stad Chiang Rai bezoeken en van daar uit verder reizen naar Chiang Khong. Die is een dorpje bij de grens met Laos. Dit dorpje is het startpunt van de tweedaagse boottocht over de Mekong die je brengt naar Luang Prabang.

Bestemmingen tussen Chiang Mai en Bangkok zijn onder andere Sukhothai waar je met de bus naartoe kunt of Ayutthaya waar je met de trein of met een bus naar toe kunt reizen vanuit Chiang Mai.

Meer reistips voor Thailand

Deel dit artikel

Foto's Chiang Mai

3784-elephant-nature-park
3612-chiang-mai
3806-elephant-nature-park
3714-chiang-mai
3858-elephant-nature-park
3872-elephant-nature-park
3783-elephant-nature-park
3960-chiang-mai
3754-elephant-nature-park
3595-chiang-mai
3914-elephant-nature-park
3972-chiang-mai
3600-chiang-mai
3703-chiang-mai
3968-chiang-mai

Rugzak inpakken voor Thailand

Geen idee wat essentieel is om in je rugzak te hebben zitten tijdens het backpacken door Thailand? Hier alvast wat tips. Of lees het artikel en download gratis je inpaklijst.

  • Klamboe
  • Paspoort
  • Vliegticket
  • Teva-slippers
  • Pinpas
 

Download gratis inpaklijst

4 relevante stappen voor backpacken in Thailand

Vliegticket Bangkok backpacken Thailand

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Thailand te scoren.

Vliegticket

Backpacken Thailand voorbereiden

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Thailand.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties Thailand backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken Thailand

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken