Brotherlouis.nl

4.333333333331111111111Rating 4.33 (3 Votes)

Dankzij de film Hangover II werd de Sirocco Skybar in Bangkok nog populairder dan hij al was. Maar er zijn meer skybars in Bangkok waar je op spectaculaire hoogte fantastische cocktails kunt wegslurpen.

 

Verkeer in hogere sferen in een van de skybars

Met ruim 8 miljoen inwoners is Bangkok een bruisende metropool. Een groot deel van de stad wordt gesierd door wolkenkrabbers in alle soorten en maten. En zoals je in veel andere grote Aziatische steden zult zien, doet iedereen hard zijn best om alles zo over-the-top mogelijk te verlichten.

Bangkok is dan ook dé stad waar je vanaf zonsondergang kunt genieten van een briljant verlichte skyline. En dankzij de vele hoge woon-, werk- en hoteltorens beschikt Bangkok over een respectabel aantal skybars. Hieronder mijn top 3 van skybars in Bangkok:


Cloud47 Skybar

Cloud47 @ United Center Building
Silom Bang Rak
dagelijks 17:00 - 1:00
v.a. 600 THB per cocktail
Google Maps
Cloud47Bangkok.com

Cloud47 is de nieuwste skybar van Bangkok. Laat een Uber taxi je voor de deur afzetten. Via de parkeergarage van het United Center Building pak je de lift naar de 47e verdieping waar je van cocktail en lekker eten kunt genieten met een briljant uitzicht op de skyline van Bangkok. In tegenstelling tot andere skybars kun je hier gewoon met t-shirt en slippers naar binnen.

Cloud47 skybar

 

Red Skybar

Red Sky Bar @ Centara Central Hotel
#999/99 Rama 1 Road
dagelijks 17:00 - 1:00
v.a. 1.000 THB per cocktail
Google Maps
Centarahotelsresorts

De Red Skybar komt iets minder sjiek over dan de Sirocco Skybar. De jazzy huisband van de Sirocco Skybar heeft hier plaats gemaakt voor een DJ die fijne soul en dance nummertjes de speakers uit laat vloeien. De Red Skybar is heel vet uitgelicht met aan twee kanten enorme van kleur veranderende parabolen. Ook hier geldt een dresscode dus laat je teva's thuis.

Red skybar

 

Sirocco Skybar

Sirocco Skybar - Lebua State Tower
1055 Silom Road - Lebua State Tower
dagelijks 18:00 - 1:00
v.a. 900 THB per cocktail
Google Maps
http://lebua.com

De Sirocco Skybar heeft een 'over the top' Romeins getinte bouwstijl. De bar bevindt zich op de 64e verdieping van de Lebua State Tower. De cocktails zijn er verrukkelijk, ook die zonder alcohol. Tijdens je drankje geniet je van het adembenemend uitzicht over de Chao Phraya rivier en de klassieke jazz huisband. Dresscode: slippers, t-shirts en korte broeken zijn niet toegestaan.

Sirocco skybar

 

N.B.: Niet overal op de 64e verdieping mag je zomaar foto's maken. Hier wordt streng op toegezien. Sta dan ook niet vreemd te kijken wanneer iemand je vraagt om je camera op te bergen.


Vertigo & Moon Bar

Vertigo & Moon bar - Banyan Tree Hotel
#21/100 S Sathon Road
dagelijks 17:00 - 1:00
v.a. 1.000 THB per cocktail
Google Maps
http://banyantree.com

De minst heftig verlichte skybar van de drie is de Vertigo & Moonbar boven op het Banyan Tree Hotel. De bar is iets minder gericht op passanten aangezien je een onlogische routing via 2 restaurant gedeeltes dient te volgen voordat je bij de bar bent. Cocktails zijn top, de service is snel en knabbelaars doen zich tegoed aan een gratis bakje nootjes. Je kunt hier ook uitstekend eten. Vergeet in dat geval je creditcard niet.

Vertigo and Moon Bar

 

Nightlife en bars in Bangkok

Wil je ook nog wat te doen hebben na je cocktail in één van deze bars? Dan zit je goed want Bangkok heeft een bruisend nachtleven. Nachtclubs met verschillende muziekgenre's vind je door de hele stad. Check Bangkok-nightlife.net voor een overzicht.

 

Bangkok-nightlife.net

Deel dit artikel

Foto's skybars

984-thailand-bangkok-2010
4704-bangkok
3509-bangkok
4699-bangkok
4641-bangkok
981-thailand-bangkok-2010
983-thailand-bangkok-2010
977-thailand-bangkok-2010
985-thailand-bangkok-2010
4630-bangkok

Rugzak inpakken voor Thailand

Geen idee wat essentieel is om in je rugzak te hebben zitten tijdens het backpacken door Thailand? Hier alvast wat tips. Of lees het artikel en download gratis je inpaklijst.

  • Klamboe
  • Paspoort
  • Vliegticket
  • Teva-slippers
  • Pinpas
 

Download gratis inpaklijst

4 relevante stappen voor backpacken in Thailand

Vliegticket Bangkok backpacken Thailand

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Thailand te scoren.

Vliegticket

Backpacken Thailand voorbereiden

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Thailand.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties Thailand backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken Thailand

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken