Brotherlouis.nl

4.251111111111Rating 4.25 (2 Votes)

Sigiriya is een klein dorpje dat centraal in Sri Lanka ligt ten noorden van de stad Kandy. Het licht op het platteland land van Sri Lanka omgeven door intens groene rijstvelden en diverse meren.

 

Waarom naar Sigirya

Lion's Rock

De meeste backpackers reizen naar Sigiriya om de gelijknamige rots te bezoeken en te beklimmen. Het is één van de zeven plekken op Sri Lanka die een notering heeft op de Unesco Werelderfgoedlijst.

Sigiriya betekent Lion's Rock in het Singalees. Lion's Rock is een complex dat bestaat uit lusthoven. Deze worden omgeven door muren, grachten en waterpartijen. Er zijn ook eeuwenoude fresco's te zien. Het hoogtepunt letterlijk en figuurlijk is de beklimming naar de citadel bovenop. De beklimming is vooral populair rond zons- op en ondergang. Entree tot Sigiriya is 4.200 LKR. Door de populariteit loop je soms in een file naar de top. Wanneer je Lion's Rock wilt beklimmen om bovenop de zonsopgang mee te kunnen maken, kan het handig zijn om de beklimming met een gids te doen. Het handigst is om dat de dag ervoor al te regelen.

 

Pidurangala Rock

Wat niet veel reizigers weten, is dat er 2km ten noorden van Lion's Rock nog een rots ligt. Dit is Pidurangala Rock. Deze rots is net zo hoog als Lion's Rock. De entree is slechts 500 LKR. De rots wordt nauwelijks bezocht. Dat betekent dat je in tegenstellng tot Lion's Rock geen last hebt van file o.i.d. waardoor je ongestoord kunt genieten van de omgeving, rust en het fantastische uitzicht. Je hebt in principe geen gids nodig voor de beklimming.

 

Cave Temples in Dambulla

Het 18km verderop gelegen Dambulla is de thuisbasis van de beroemde Golden Temple of Dambulla. Deze staat in veel reisgidsen omschreven als de Cave Temples. Het gaat hier om een 22 eeuwen oud klooster dat is uitgehakt in diverse grotten. In de diverse grotten zijn in totaal 157 beelden te zien. Toegang tot het complex is gratis. Ook deze Cave Temples staan op de Unesco Werelderfgoedlijst.

 

Scootertocht rond Sigiriya

Sigiriya ligt in een prachtige landelijke omgeving. De complex wordt omringd door akkers met rijstvelden, bossen en meren. En zijn veel onverharde wegen. Een scootertocht om de omgeving te verkennen is een aanrader. Zo kun je per scooter rond zonsondergang ook naar de noordkant van het Thalkote Wewa meer rijden. Vanaf deze kant heb je een schitterende uitzicht op Pidurangala Rock en daarachter ook Lion's Rock. Met het meer op de voorgrond en de mystieke omgeving van rijstvelden en hooguit wat locals die kleding wassen bevind je je in een unieke authentieke Srilankaanse omgeving. En er is geen toerist te bekennen. Een scooter huur je voor rond de 1.500 LKR in Sigiriya.

 

Guesthouses in Sigiriya

De meeste guesthouses liggen geconcentreerd rond de brug in het dorpje. Een goede optie is een kamer bij Flower Inn. De kamers zijn ruim, eenvoudig, de badkamer wat gedateerd en er is geen warm water maar het ligt erg rustig en de familie die Flower Inn runt is erg vriendelijk en hulpvaardig. Kamers zijn er al vanaf 2.000 LKR. Of check een van de onderstaande guesthouses:

 

Restaurants in Sigiriya

Op dezelfe plaats vind je ook een goed stel restaurants waaronder de Croissant Hut. Het restaurant serveert authentieke Srilankaanse gerechten en westerse gerechten. Eigenaar Asanka Dissanayaka is dol op jaren '80 popmuziek. Je lunch of diner wordt dan ook meestal vergezeld door oude hits van Phil Collins, Modern Talking etc.

 

Pinnen in Sigiriya

Sigiriya heeft geen beschikking over een pinauomaat. Zit je krap bij kas? Huur dan een scooter of pak de bus naar Dambulla. Daar vind je genoeg pinautomaten.

 

Doorreizen vanuit/naar Sigiriya

Een bezoek aan Sigiriya is goed te combineren met een bezoek aan Dambulla, Kandy, Trincomalee of Uppuveli. Over verder te kunnen reizen zul je vrijwel altijd met een bus terug moeten naar Dambulla aangezien er geen doorgaande route is vanuit Sigiriya.

Deel dit artikel

Visum Sri Lanka

 

Visum Sri Lanka nodig?

Online aanvragen

Beoordeling 9,1/10

 

Foto's Sri Lanka

9015-ahangama
9244-ella
8843-2-colombo
8825-colombo
9322-kandy
8855-galle
8856-galle
9705-matara-colombo-treinrit
9736-negombo
8984-midigama
9004-midigama
9220-ella
9595-uppuveli
8842-colombo
8862-galle
9434-kandy
9766-negombo
9649-medawatta
9388-kandy
9612-uppuveli
9039-marissa
9598-uppuveli
9455-sigiriya-lions-rock-pidurangala
8852-galle
8895-galle
9631-moneragala
9185-udu-walawe-national-park
9038-3-marissa
9696-2-marissa
8904-galle

Rugzak inpakken voor Sri Lanka

Geen idee wat essentieel is om in je rugzak te hebben zitten tijdens het backpacken door Sri Lanka? Hier alvast wat tips. Of lees het artikel en download gratis je inpaklijst.

  • Klamboe
  • Paspoort
  • Vliegticket
  • Teva-slippers
  • Pinpas
 

Download gratis inpaklijst

4 relevante stappen voor backpacken in Sri Lanka

Vliegticket Colombo Sri Lanka backpacken

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Sri Lanka te scoren.

Vliegticket

Thailand backpacken voorbereiden reistips

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Sri Lanka.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties Sri Lanka backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken Sri Lanka

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken