Singapore

de leukste tips voor backpacken in Singapore

Uitzicht vanaf Merlion op het Singapore Flyer reuzenrad
Visum Singapore aanvragen
Vliegticket Singapore

Backpacken Singapore

Singapore is in veel opzichten een bijzondere backpack bestemming in Zuidoost Azië. Ik kwam er pas voor het eerst tijdens mijn 14e reis door Azië. Het is een enorm rijk land. De oppervlakte van het land is erg klein waardoor die vierkante meter prijs erg hoog ligt. Dit merk je aan de prijzen van accommodatie. Waar je in Bangkok voor € 5 een prima bed hebt in een hostel, betaal je in Singapore rustig 3x zoveel.

In Singapore heb ik het Azië-gevoel het minst ervaren. Het leven op straat is opvallend rustig en georganiseerd. Totaal anders dan de gebruikelijke chaos in steden als Bangkok, Hanoi of Phnom Penh. Trottoirs zijn er brandschoon, alsof ze net gesopt zijn. Lokale gerechten hebben veel invloeden uit de keukens van Maleisië, Indonesië en China.

Zorg voor verder voor een goedgevulde spaarrekening. Een tripje naar Singapore is niet goedkoop. Maar absoluut de moeite waard!

Check algemene tips Singapore

Singapore

Backpacken Singapore

Ontdek Singapore in deze vier minuten durende video. Je ziet onder andere de skyline, Marina Bay,  Gardens by the Bay, Arab Quarter, Little India en diverse kleurrijke markten.

IN 3 STAPPEN NAAR SINGAPORE

In een paar stappen je backpack reis naar Singapore voorbereiden.

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegticket naar Singapore te vinden.

 

Vliegtickets

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis in Singapore.

 

Voorbereiden

3. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je relaxt op reis gaan.

 

Inpaklijst

Mijn oordeel over Singapore

Singapore krijgt als reisbestemming van mij      sterren.

Wie ben ik

Hi ik ben Louis Jansen aka Brother Louis en oprichter van Brotherlouis.nl. Sinds 2003 ga ik jaarlijks backpacken door Zuidoost Azië. Ik vertel je graag meer over wat mij er toe heeft gezet om deze website te starten en wie ik ben.

Voor vragen kun je ook altijd bij me terecht via de contact opties.