Brotherlouis.nl

2.81111111111Rating 2.80 (5 Votes)

Hsipaw is een ontspannen plattelands dorpje in het bergachtige Shan State ten noordoosten van Mandalay. Het is de ideale plek om mooie trektochten door de rijstvelden en naar watervallen te maken.

Ook de treinreis vanuit Mandalay naar Hsipaw toe is een hoogtepunt op zich. De trein rijdt namelijk onder andere over de Gokteik spoorbrug  . Deze brug werd begin 1900 door Amerikanen gebouwd en was toen de grootste spoorbrug ter wereld. Het is nog altijd de hoogste brug van Myanmar.

 

Op deze pagina

 

Praktische reisinformatie Hsipaw

Hsipaw ligt ten noordoosten van Mandalay in Shan State. Het dorpje is niet erg groot en daardoor makkelijk te voet te verkennen. Het treinstation ligt ten westen van het dorp. Van noord naar zuid loopt Namtu Road (Main Road) dwars door het centrum van Hsipaw.

Het populairste en tevens één van de langsgeopende guesthouses onder reizigers is Mr. Charles Guest House ligt aan een zijstraatje van Namtu Road vlak voor de brug aan de noordkant van Namtu Road.

Ten oosten van Namtu Road vind je Central Market waar je dageljiks fruit, groente, bloemen, specerijen en diverse vis- en vleesproducten kunt vinden. Ten westen van Hsipaw liggen uitgestrekte rijstvelden waar je zonder gids makkelijk doorheen kunt wandelen.

 

Bezienswaardigheden Hsipaw

De sfeer in Hsipaw vond ik buitengewoon ontspannen. Een plek waar je makkelijk een paar dagen extra wilt blijven. Check mijn opties van leuke dingen om hier te doen:

 

Central Market

Central Market Bezienswaardigheden highlights Hsipaw Myanmar

centrum
dagelijks 8:00 - 17:00
gratis
Google Maps

Maak kennis met bijzondere groentes, kruiden en specerijen op de Central Market van Hsipaw. De beste tijd om de markt te bezoeken is bij de opening om 8:00 uur. Rond die tijd trekt de ochtendmist op, wat een mystieke sfeer geeft. Neem een sterke maag mee, want vis en gevogelte wordt voor je neus geslacht.

 

Shan Palace

Shan Palace Bezienswaardigheden highlights Hsipaw Myanmar

noordkant van het centrum
dagelijks 9:00 - 12:00 & 15:00 - 18:00
gratis
Google Maps

Bezoek het paleis van de voormalig Shan prins. Deze werd in 1962 opgepakt door het militaire regime en verdween. Fern, de vrouw van de neef van de Shan prins vertelt je aan het hek van het paleis graag het verhaal.

 

Trekking door de heuvels van Hsipaw

Bezienswaardigheden highlights Hsipaw Myanmar

Vertrek bij Mr. Charles Guesthouse
dagelijks
10.000 - 40.000 ks (afhankelijk van tocht en groepsgrootte)
Google Maps

Mr. Charles Guest House organiseert diverse dag- en meerdaagse trektochten naar bergdorpen in de buurt van Hsipaw. Geniet van de schitterende omgeving van Hsipaw op deze actieve manier!

 

Wandeltocht op eigen gelegenheid

Wandeltocht Hsipaw bezienswaardigheden Myanmar

Vertrek bij Mr. Charles Guest House
dagelijks
gratis
Google Maps

Je kunt ook heel eenvoudig op eigen gelegenheid schitterende wandeltochten maken over de akkers die rond Hsipaw liggen. Verblijf je bij Mr. Charles Guest House dan kun je kostenloos een handgetekende kaart krijgen bij de receptie.

 

 

Guesthouses & hotels in Hsipaw

De meeste backpackers zoeken hun geluk in het populaire Mr. Charles Guest House. Hier kun je voor een prikkie in een stapelbed of een gedeelde kamer slapen. Heb je behoefte aan een eigen kamer en badkamer? Check dan van dezelfde eigenaar Mr. Charles Hotel. De kamers zijn relatief ruim eh hebben soms zelfs een badkamer met ligbad. Daarnaast is de staf van beide accomodaties uiterst vriendelijk en kunnen er treks en andere tours voor je geregeld worden door de omgeving.  

Is dit volgeboekt dan heb ik nog een aantal ander suggesties voor je:

Meer guesthouses in Hsipaw

 

Hoe kom je in Hsipaw

 

 Bus van Mandalay naar Hsipaw

De snelste optie om in Hsipaw te komen is de bus. Een busrit van Mandalay naar Hsipaw duurt ongeveer acht uur. Bussen vertrekken meestal tussen 6:00 en 9:00 uur 's ochtends. 

 Bus van Inle Lake naar Hsipaw

Route 41 en 43 blijken inmiddels ook opengesteld te zijn voor toeristen. Dat maakt het mogelijk om ook vanuit Inle Lake naar Hsipaw te reizen zonder daarbij eerst naar Mandalay te hoeven reizen. voer vervoersopties kun je het beste even navragen in Inle Lake of nog beter in Taunggyi. Wil je juist van Hsipaw naar Inle Lake dan kun je het best eerst reizen naar Nawnghkio waar route 41 naar het zuiden start. 

 

 Trein van Mandalay naar Hsipaw

De populairste manier om naar Hsipaw te reizen is de trein. Het traject voert door heuvels en bergen langs stammen, piepkleine dorpjes en schilderachtige stationnetjes.  Over een lengte van 150 kilometer zul je kennismaken met mensen kleurrijke gewaden, nieuwsgierige blikken die graag kennis met je willen maken en hun etenswaar met je willen delen. Als 'toetje' rijdt de trein over de beroemde Gokteik spoorbrug  , de hoogste brug van Myanmar. Doodeng, wel gaaf om gedaan te hebben!

De trein rijdt van Mandalay naar Hsipaw en vertrekt om 4:00 uur al vanuit Mandalay. Je grootste uitdaging gaat vervoer van je guesthouse naar het station van Mandalay worden.

Voor de treinsexuelen onder ons: het treintraject is enkelspoor. Dat betekent dat de trein regelmatig stil staat om een andere trein uit tegengestelde richting te laten passeren. Daarnaast rijdt de trein zigzaggend bergen op wat betekent dat de trein regelmatig van rijrichting wisselt.

Deze treinrit is erg populair. Vooraf boeken is dan ook aan te raden. Treintickets kun je online boeken op 12go.asia.  Je kunt daar met creditcard of Paypal betalen.

Zoek treintickets

 

Verder reizen vanuit Hsipaw

Na je bezoek aan Hsipaw kun je vanuit hier makkelijk doorreizen naar de volgende bestemmingen:

Meer reistips voor Myanmar

Deel dit artikel

Visum Myanmar

 

Visum Myanmar nodig?

Online aanvragen

Beoordeling 9,1/10

 

Foto's Hsipaw

371-myanmar-hsipaw-2010
306-myanmar-hsipaw-2010
394-myanmar-hsipaw2010-pan
442-myanmar-hsipaw-2010
415-myanmar-hsipaw-2010
403-myanmar-hsipaw-2010
383-myanmar-hsipaw-2010
357-myanmar-hsipaw-2010-pan
311-myanmar-hsipaw-2010
300-myanmar-hsipaw-2010
418-myanmar-hsipaw-2010
435-myanmar-hsipaw-2010-pan
446-myanmar-hsipaw-2010
434-myanmar-hsipaw-2010
412-myanmar-hsipaw-2010

Rugzak inpakken voor Myanmar

Geen idee wat essentieel is om in je rugzak te hebben zitten tijdens het backpacken door Myanmar? Hier alvast wat tips. Of lees het artikel en download gratis je inpaklijst.

  • Klamboe
  • Paspoort
  • Vliegticket
  • Teva-slippers
  • Pinpas
 

Download gratis inpaklijst

4 relevante stappen voor backpacken in Myanmar

Vliegticket Myanmar backpacken

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Myanmar te scoren.

Vliegticket

Backpacken Myanmar voorbereiden

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Myanmar.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties Myanmar backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken Myanmar

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken