Brotherlouis.nl

4.751111111111Rating 4.75 (2 Votes)

Hpa-An is een authentiek stadje in Myanmar. Ondanks haar geringe omvang zijn er opvallend veel mooie bezienswaardigheden te zien op het schilderachtige platteland direct buiten Hpa-An. Hpa-An ligt aan de Than Lwin (Salween) rivier op ongeveer 7-8 uren rijden per bus vanaf Yangon.

De meeste reizigers die Myanmar bezoeken, beperken zich vaak tot het bezoeken van Inle Lake, Mandalay, Bagan en Golden Rock. Maar Hpa-An heeft ondanks zijn kleine omvang een flink aantal mooie bezienswaardigheden en dus zeker de moeite waard om de busreis naar deze mooie omgeving te maken.

 

Bezienswaardigheden in en om Hpa-An

De meeste bezienswaardigheden van Hpa-An liggen buiten het stadje zelf. Soe Brother's Guesthouse is de beste bron voor toeristische informatie in en rond Hpa-An. Zo kun je er scooters en fietsen huren voor respectievelijk 8.000 / 2.000 Kyats en men heeft er ook een handgetekende kaart van de omgeving bij voor je. Daarnaast kun je hier ook tickets boeken voor de boot naar Mawlamyine.

Scooters op bij Soe Brother's Guesthouse? Bij het Lwin Pyar Guesthouse kun je ook scooters huren.

 


Kawgun Cave

Zelden een grot met zoveel mooie details gezien. Dit is Myanmar in zijn puurste vorm. Laat je door een gids in Hpa-An per brommer naar de Kawgun Cave brengen en geniet van de rust van deze schitterende grot. Vergeet je zaklamp niet mee te nemen.

TripAdvisor.com

 

Kyauk Ka Lat Pagoda

De Kyauk Ka Lat Pagoda is een hele bijzondere pagoda. Gelegen op en rond een rots die uit het water steekt. Er hangt een serene sfeer en je vindt er wat relaxte moniken. Bovenop de pagoda heb je een schitterend uitzicht van de omgeving.

TripAdvisor.com

 

Shweyinhmyaw Paya

De Shweyinhmyaw Paya ligt aan de noordwest kant van Hpa-An langs de rivier. Je hebt hier een schitterend uitzicht op de zonsondergang en Mount Zwegabin en de rest van de omgeving. Bedekte schouders en kniëen bij een bezoek a.u.b.

Roughguides.com

 

Guesthouses & hotels in Hpa-An

Door het lage aantal reizigers dat hier jaarlijks komt, is het aantal hotels en guesthouses beperkt. Een kamer vooraf boeken is daarom aan te raden om teleurstelling te voorkomen.

Guesthouse overzicht

 

Hoe kom je in Hpa-An

 Bus Yangon > Hpa-An

Er rijden dagelijks twee bussen van Yangon naar Hpa-An. De eerste vertrekt 's ochtends vroeg, de tweede tegen het einde van de middag. De rit van Yangon naar Hpa-An duurt ongeveer acht uur. Reis je liever op een ander tijdstip, dan kun je het makkelijkst naar Mawlamyine reizen, meer info hieronder.

 

 Bus van Yangon > Mawlamyine > Hpa-An

Heb je de vroege bus van Yangon naar Hpa-An gemist, of wil je gewoon op een ander tijdstip dan heel vroeg of heel laat naar Hpa-An? Boek dan een busticket voor de bus van Yangon naar Mawlamyine. Naar Mawlamyine rijden veel meer bussen. En van Mawlamyine naar Hpa-An kun je ook heel makkelijk met een pick-up of minibus mee.

Bustickets van Yangon naar Mawlamyine en terug kun je boeken op 12go.asia. Betalen doe je met je creditcard. Je ontvangt een pdf waarmee je op het busstation je ticket krijgt.

Zoek bustickets

 

 Bus van Thailand > Hpa-An

Inmiddels kun je vanuit de richting van de Thaise stad Sukhothai ook over land naar Myanmar reizen. Vanaf Sukhothai kun je bij de grensovergang Mae Sot / Myawaddy de grens over. Vanuit Myawaddy rijden er meerdere bussen per dag over de nieuwe weg die loopt naar Hpa-An.

 

Verder reizen vanuit Hpa-An

Ben je klaar met je bezoek aan Hpa-An, dan kun je je vervolgreis makkelijk combineren met een bezoek aan één van de volgende bestemmingen:

  • Bago
  • Dawei
  • Kyaikto (Golden Rock)
  • Mawlamyine
  • Yangon

Meer reistips Myanmar

Foto's Hpa-An

509-myanmar-hpa-an-2010
510-myanmar-hpa-an-2010
451-myanmar-hpa-an-2010
495-myanmar-hpa-an-2010
492-myanmar-hpa-an-2010
554-myanmar-hpa-an-2010-pan
463-myanmar-hpa-an-2010
513-myanmar-hpa-an-2010
508-myanmar-hpa-an-2010
474-myanmar-hpa-an-2010
525-myanmar-hpa-an-2010
527-myanmar-hpa-an-2010
507-myanmar-hpa-an-2010
494-myanmar-hpa-an-2010

Deel dit artikel

Visum Myanmar

 

Visum Myanmar nodig?

Online aanvragen

Beoordeling 9,1/10

 

Rugzak inpakken voor Myanmar

Geen idee wat essentieel is om in je rugzak te hebben zitten tijdens het backpacken door Myanmar? Hier alvast wat tips. Of lees het artikel en download gratis je inpaklijst.

  • Klamboe
  • Paspoort
  • Vliegticket
  • Teva-slippers
  • Pinpas
 

Download gratis inpaklijst

4 relevante stappen voor backpacken in Myanmar

Vliegticket Myanmar backpacken

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Myanmar te scoren.

Vliegticket

Backpacken Myanmar voorbereiden

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Myanmar.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties Myanmar backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken Myanmar

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken