Brotherlouis.nl

4.751111111111Rating 4.75 (2 Votes)

Hpa-An is een authentiek stadje in Myanmar. Ondanks haar geringe omvang zijn er opvallend veel mooie bezienswaardigheden te zien op het schilderachtige platteland direct buiten Hpa-An. Hpa-An ligt aan de Than Lwin (Salween) rivier op ongeveer 7-8 uren rijden per bus vanaf Yangon.

De meeste reizigers die Myanmar bezoeken, beperken zich vaak tot het bezoeken van Inle Lake, Mandalay, Bagan en Golden Rock. Maar Hpa-An heeft ondanks zijn kleine omvang een flink aantal mooie bezienswaardigheden en dus zeker de moeite waard om de busreis naar deze mooie omgeving te maken.

 

Bezienswaardigheden in & om Hpa-An

De meeste bezienswaardigheden van Hpa-An liggen buiten het stadje zelf. Soe Brother's Guesthouse is de beste bron voor toeristische informatie in en rond Hpa-An. Zo kun je er scooters en fietsen huren voor respectievelijk 8.000 / 2.000 Kyats en men heeft er ook een handgetekende kaart van de omgeving bij voor je. Daarnaast kun je hier ook tickets boeken voor de boot naar Mawlamyine.

Scooters op bij Soe Brother's Guesthouse? Bij het Lwin Pyar Guesthouse kun je ook scooters huren.

 


Kawgun Cave

Zelden een grot met zoveel mooie details gezien. Dit is Myanmar in zijn puurste vorm. Laat je door een gids in Hpa-An per brommer naar de Kawgun Cave brengen en geniet van de rust van deze schitterende grot. Vergeet je zaklamp niet mee te nemen.

TripAdvisor.com

 

Kyauk Ka Lat Pagoda

De Kyauk Ka Lat Pagoda is een hele bijzondere pagoda. Gelegen op en rond een rots die uit het water steekt. Er hangt een serene sfeer en je vindt er wat relaxte moniken. Bovenop de pagoda heb je een schitterend uitzicht van de omgeving.

TripAdvisor.com

 

Shweyinhmyaw Paya

De Shweyinhmyaw Paya ligt aan de noordwest kant van Hpa-An langs de rivier. Je hebt hier een schitterend uitzicht op de zonsondergang en Mount Zwegabin en de rest van de omgeving. Bedekte schouders en kniëen bij een bezoek a.u.b.

Roughguides.com

 

Guesthouses & hotels in Hpa-An

Door het lage aantal reizigers dat hier jaarlijks komt, is het aantal hotels en guesthouses beperkt. Een kamer vooraf boeken is daarom aan te raden om teleurstelling te voorkomen.

Guesthouse overzicht

 

Reizen van / naar Hpa-An

Hpa-An - Yangon

Vanuit Yangon rijden er dagelijks twee bussen naar Hpa-An. De eerste vertrekt 's ochtends vroeg, de tweede tegen het einde van de middag. De rit van Yangon naar Hpa-An duurt ongeveer 8 uur.

Hpa-An - Mawlamyine

Het zuidelijker gelegen Mawlamyine bereik je makkelijker en sneller. Bussen en pick-ups rijden daar dagelijks tot 15:00 uur ieder uur naartoe. Die rit duurt ongeveer 2 uur. Met de boot kan ook. Dat duurt ongeveer 2,5 uur en kost $10-15 p.p.

Hpa-An - Kyaiktiyo

Bussen van en naar het stadje Kyaiktiyo, waar je de bekende 'Golden Rock' vindt, ligt op vijf uur rijden ten noorden van Hpa-An.

Foto's Hpa-An

530-myanmar-hpa-an-2010
494-myanmar-hpa-an-2010
460-myanmar-hpa-an-2010
521-myanmar-hpa-an-2010
554-myanmar-hpa-an-2010-pan
527-myanmar-hpa-an-2010
525-myanmar-hpa-an-2010
495-myanmar-hpa-an-2010
471-myanmar-hpa-an-2010
512-myanmar-hpa-an-2010
498-myanmar-hpa-an-2010
507-myanmar-hpa-an-2010
510-myanmar-hpa-an-2010
513-myanmar-hpa-an-2010

Deel dit artikel

Visum Myanmar

 

Visum Myanmar nodig?

Online aanvragen

Beoordeling 9,1/10

 

Rugzak inpakken voor Myanmar

Geen idee wat essentieel is om in je rugzak te hebben zitten tijdens het backpacken door Myanmar? Hier alvast wat tips. Of lees het artikel en download gratis je inpaklijst.

  • Klamboe
  • Paspoort
  • Vliegticket
  • Teva-slippers
  • Pinpas
 

Download gratis inpaklijst

4 relevante stappen voor backpacken in Myanmar

Vliegticket Myanmar backpacken

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Myanmar te scoren.

Vliegticket

Myanmar backpacken voorbereiden reistips

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Myanmar.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties Myanmar backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken Myanmar

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken