Brotherlouis.nl

4.51111111111Rating 4.50 (1 Vote)

Aanbevolen vaccinaties voor Indonesië

De medische informatie die je hier vindt is geen advies maar is informatief en indicatief. Maak voor vertrek een afspraak met een arts om je goed voor te laten lichten. Een arts geeft je een medisch advies dat past bij jou en het soort reis dat je gaat maken.

Wanneer je gaat backpacken door in Indonesië worden de volgende inentingen en vaccinaties geadviseerd door Thuisvaccinatie.nl:

  • DTP (Difterie, Tetanus & Polio)
  • Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)
  • BMR wanneer je nooit tegen mazelen gevaccineerd bent
  • Hepatitus B en Rabiës bij een verblijf langer dan 3 maanden

Wanneer je binnen 2 jaar een 2e maal de DTP en Hepatitis A inenting haalt, dan beschermen deze je respectievelijk 10 jaar en 25 jaar..

 

Waar haal je vaccinaties voor Indonesië

Een superhandige manier om je inentingen en vaccinaties te regelen is via Thuisvaccinatie.nl. Een erkend arts komt via deze organisatie langs bij je thuis of op je werk op het tijdstip dat jou uitkomt. Je hoeft er dus zelf niet meer de deur voor uit. En de kosten zijn gelijk aan die van je huisarts of GGD. Lees voor meer informatie de vaccinatie blog met youtube filmpje van het concept of maak direct een afspraak bij Thuisvaccinatie.

Voordelen van inentingen via Thuisvaccinatie.nl:

  • Inentingen op een adres naar keuze
  • Ook 's avonds en in het weekend
  • Net zo duur als je huisarts of GGD

Maak een afspraak

 

Vaccinaties vaak vergoed

Vaccinaties zijn helaas niet altijd even goedkoop. Maar het laatste dat je wilt is tijdens of na je vakantie (ernstig) ziek zijn of worden. Bezuinig daarom niet op je gezondheid!

Afhankelijk van je ziektekosten verzekering, worden de vaccinatiekosten vergoed. Op Thuisvaccinatie.nl kun je je verzekeraar en het soort verzekering dat je hebt invoeren om te zien of en hoeveel jouw verzekeraar vergoed.

 

Malaria in Indonesië

Voor veel gebieden in Indonesië worden malaria pillen voorgeschreven. Welke pil hangt af van het gebied waar je doorheen wilt reizen. Zo heb je voor Bali geen malaria pillen nodig. Terwijl voor het naastgelegen eiland Lombok en de eilanden Sumatra en Borneo Lariam of Malarone wordt voorgeschreven. Voor Java is smeren met een anti-insect spray voldoende.

De artsen van Thuisvaccinatie.nl kunnen je hier goed over adviseren en hebben ook een handige malaria kaart gemaakt.

 

Nieuw natuurlijk anti-muggen middel

Er zijn veel verschillende muggenwerende middelen op de markt. De bekendste zijn middelen met deet bijvoorbeeld het bekende middel Anti-insect Spray met 40% deet van fabrikant Care Plus. Niet iedereen vindt deet even prettig. Care Plus heeft daarom een alternatief op natuurlijke basis op de markt gebracht. Het heet Natural Anti-insect Spray van Care Plus. Dit anti-muggenmiddel bevat citronella en citroeneucalyptusextracten.

Dit middel en nog een aantal muggenwerend middelen zijn getest in het tv-programma Groeten van Max van Omroep Max. Bekijk het tv-item terug op de website van omroep Max en zie zelf hoe goed vooral de Care Plus middelen werken!

 

Reizen door meerdere landen in Zuidoost Azië?

Reis je door meerdere landen in Zuidoost Azië tijdens je reis? Check dan ook de speciale Zuidoost Azië vaccinatie-pagina voor eventuele aanvullend inentingen voor andere landen in de regio.

Zuidoost Azië vaccinatie-pagina

4 relevante stappen voor backpacken in Indonesië

Vliegticket Bali backpacken

1. Vliegtickets

Check de beste tips voor goedkoper vliegtickets naar Bali, Lombok & de Gili's.

Vliegticket

Indonesië backpacken voorbereiden reistips

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis op Bali en Lombok.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties Indonesië backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken Indonesië

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken