Nusa Lemongan

de leukste tips voor backpacken op Nusa Lembongan

Kinderen op het strand van Nusa Lembongan

Nusa Lembongan is een klein eiland dat ten oosten van Bali ligt. Via een smalle brug kun je ook Nusa Ceningan bezoeken en met een boot naar het grotere Nusa Penida.

Veel backpackers komen naar Nusa Lembongan voor de relaxte vibe die je ervaart bij de gemiddelde beach club. Ook het snorkelen en duiken met Manta Rays bij Manta Point staat hoog op het verlanglijstje van menig reiziger.

Dit gecombineerd met een aantal prachtige stranden zoals Dream Beach, Sandy Bay, Secret Beach en Mushroom Beach maken Nusa Lembongan tot een geweldige bestemming.

 

Vanaf Bali ben je er met een dik uur. De meeste boten vertrekken er vanaf de pier van Sanur. Per scooter kun je in no-time Nusa Lembongan en Nusa Ceningan ontdekken. Er is gelukkig ook genoeg te doen op Nusa Lembongan. Bezoek bijvoorbeeld Devil’s Tear of geniet van de zonsondergang met een cocktail vanuit een infinity pool.

Nusa Lembongan

 

Rugzak inpakken voor Bali

Geen idee wat je in mee moet nemen in je rugzak wanneer je gaat backpacken op Bali? Check mijn inpaktips en download de gratis inpaklijst.

  • Kleding
  • Paspoort
  • Pinpas
  • Teva slippers
  • Vliegtickets
 

Nusa Lembongan ontdekken

Prachtige stranden, fantastisch kunnen snorkelen, heerlijke surfgolven en chillen tijdens een authentieke massage: Nusa Lembongan heeft het allemaal!

IN 3 STAPPEN NAAR INDONESIË

1. Vliegtickets

2. Voorbereiden

3. Gratis inpaklijst

Wie ben ik

Hi ik ben Louis Jansen aka Brother Louis en oprichter van Brotherlouis.nl. Sinds 2003 ga ik jaarlijks backpacken door Zuidoost Azië. Ik vertel je graag meer over wat mij er toe heeft gezet om deze website te starten en wie ik ben.

Voor vragen kun je ook altijd bij me terecht via de contact opties.