Brotherlouis.nl

1.166666666671111111111Rating 1.17 (6 Votes)

Jimmy Carter en de Beckhams gingen je al voor volgens het voorwoord van het gelijknamige kookboek. Arys Warung is een begrip in Ubud en omgeving. De stijlvolle Balinese inrichting van het volledig open restaurant aan een van de hoofdstraten van Ubud trekt doorgaans veel bekijks. Mijn interesse was dan ook direct gewekt toen ik hier voor het eerst voorbij liep. Restaurants zijn in Azië wel vaker stijlvol ingericht, maar dat wil nog lang niet alles zeggen over de kwaliteit van de eten, de ingrediënten of creatieve geest van de chef.

Arys Warung is geen authentiek Indonesisch eethuis. Het gebruik van het woord 'warung' is in dit geval wat verwarrend. Maar desondanks zal het eten je zeker kunnen bekoren. Het stijlvol Balinees trendy ingerichte restaurant serveert gastronomische gerechten van hoog niveau. Hierbij wordt een mix van authentieke ingrediënten, Aziatische kooktechnieken en Westerse kooktechnieken gebruikt om tot ultieme smaaksensaties te komen.

Arys Warung is echt het omlopen, omrijden of omvliegen waard wat mij betreft. Als echte lekkerbek kan ik genieten van eenvoudige gerechten maar zeker ook van eten op sterren-niveau. En hoewel er geen Michelin ster op de muur prijkt neigen de smaken en aandacht die de gerechten hier krijgen zeker naar dit niveau. De bediening is conform Aziatische maatstaven erg gastvrij en attent.

 

De kaart van Arys Warung

Je kunt kiezen uit voor, hoofd en nagerechten wanneer je à la carte eet. Maar leuker vind ik het om het "5 light tasting courses"-menu te kiezen. Je kunt dan 4 gerechten kiezen uit de voor- en hoofdgerechten plus een nagerecht. Ik heb twee keer voor deze optie gekozen omdat de kaart te veel lekker gerechten bevatte. Omdat je bij dit tasting-menu 5 gerechten geserveerd krijgt, is de portionering wat kleiner. Het menu kost Rp. 320.000, omgerekend ongeveer € 28. Voor een gastronomisch 5-gangen diner met wat kleinere porties echt bijna voor niets dus!

Een paar van de gerechten die ik gegeten heb (met foto in die volgorde):

  • Tartare Tuna Sambal Matah, Soya Wasabi cream macchiato
  • Crispy Lobster wonton, asian greens, soya jus
  • Stuffed Calamari tuna suna cekah, spinach coconut broth, basil oi and mango salsa

Arys Warung gerechten Ubud Bali 

 

Arys Warung recepten kookboek

Kun je net als ik geen genoeg krijgen van de heerlijke gerechten van Arys Warung? Dan is er goed nieuws. Er is ook eek kookboek waar veel van de gerechten die ook op de kaart staan, keurig in beschreven staan. Zo kun je vrienden en familie thuis ook nog een in het echt laten meegenieten van wat jij op vakantie hebt geproefd. En ben je niet in de gelegenheid om naar Arys Warung te gaan en/of het kookboek te bemachtigen? Dan vindt je op de Arys Warung-website ook alvast een voorproefje in de vorm van drie recepten.

 

Adres Arys Warung

Ubud Mainstreet, Ubud, Gianyar, 80571 Bali
+62 361 975 053
http://dekco.com

Deel dit artikel

Rugzak inpakken voor Indonesië

Geen idee wat essentieel is om in je rugzak te hebben zitten tijdens het backpacken over Bali & Lombok? Hier alvast wat tips. Of lees het artikel en download gratis je inpaklijst.

  • Klamboe
  • Paspoort
  • Vliegticket
  • Teva-slippers
  • Pinpas
 

Download gratis inpaklijst

4 relevante stappen voor backpacken in Indonesië

Vliegticket Bali backpacken

1. Vliegtickets

Check de beste tips voor goedkoper vliegtickets naar Bali, Lombok & de Gili's.

Vliegticket

Indonesië backpacken voorbereiden reistips

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis op Bali en Lombok.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties Indonesië backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken Indonesië

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken