Brotherlouis.nl

1.166666666671111111111Rating 1.17 (6 Votes)

Ubud ligt ten zuidwesten van het centrum van Bali. Het stadje staat bekend om z'n culturele bezienswaardigheden op Bali. Ondanks dat er slechts 8.000 mensen wonen in Ubud lijkt het veel groter. Dat komt omdat Ubud verweven is met veel omliggende dorpen. Hierdoor wordt er veelal over Ubud Area gesproken maar kan dat rustig 3 dorpen verderop zijn.

Jalan Raya is de hoofdstraat van het stadje. Hier vind je veel cafeetjes, restaurants van eenvoudig tot poep-sjiek en veel kunstwinkeltjes. Aan Monkey Forrest Road, die grenst aan Jalan Raya vind je nog veel meer kunst shops. Aan het einde van Monkey Forrest Road vind je ook het Monkey Forrest zelf dat vol zit met Makaken apen.

 

Vanuit Ubud meer van Bali ontdekken

Ubud is de perfecte uitvalsbasis om veel andere plaatsen op Bali te bezoeken. Een dagtour op een scooter, of een meerdaagse trip per scooter over het eiland kun je makkelijk zelf organiseren en je bagage achterlaten bij je homestay of hotel in Ubud om maar wat te noemen.

 

Hotels en homestays in Ubud

Waar je in veel andere landen in Zuidoost Azië de term guesthouse veelvuldig tegenkomt zul je in Indonesië homestays vinden. Het concept blijft hetzelfde. Het verschil tussen hotels en homestays is dat de eigenaar van de homestay ook in of bij de homestay woont. Veel leuker dan een standaard hotel met 80 kamers. Homestays herken je aan de authentieke Balinese muren om het pand heen. Ze garanderen privacy en rust.

Ubud barst van de kwalitatief goede en kleinschalige hotels, homestays en resorts. Al voor onder de € 40 per nacht kun je een uitstekende bungalow met uitzicht over rijstvelden genieten. Voor die prijs heb je er vaak ook al een zwembad bij. Check m'n top 5 van hotels en homestays in Ubud.

Het kan voor veel minder trouwens maar wanneer je rond de € 40 per nacht wilt betalen, dan heb je een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Je krijgt veel luxe, comfort, een mooi zwembad, grote kamers en de ligging van het hotel of resort is vaak uitstekend. Ontdek het zelf!

Hotels & homestays Ubud

 

Hoe kom je in Ubud

In een uurtje ben je vanaf het vliegveld met een taxi in Ubud. Taxi's zijn erg goedkoop op Bali. Tip: loop op het luchthaven eerst het luchthaventerrein af en pak dan pas een taxi. Taxi's op het luchthaventerrein zelf zijn vaak veel duurder.

 

Pinnen in Ubud

Pinautomaten in Ubud zijn makkelijk te vinden. Het kan voorkomen dat je pinpas niet in alle pinautomaten werkt.

 

Internet & wifi in Ubud

De meeste hotels en homestays bieden wifi aan. Tref je geen wifi aan dan kun je terecht bij één van de internetcafé langs Monkey Forrest Road of Jalang Raya. 

Deel dit artikel

Rugzak inpakken voor Indonesië

Geen idee wat essentieel is om in je rugzak te hebben zitten tijdens het backpacken over Bali & Lombok? Hier alvast wat tips. Of lees het artikel en download gratis je inpaklijst.

  • Klamboe
  • Paspoort
  • Vliegticket
  • Teva-slippers
  • Pinpas
 

Download gratis inpaklijst

4 relevante stappen voor backpacken in Indonesië

Vliegticket Bali backpacken

1. Vliegtickets

Check de beste tips voor goedkoper vliegtickets naar Bali, Lombok & de Gili's.

Vliegticket

Indonesië backpacken voorbereiden reistips

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis op Bali en Lombok.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties Indonesië backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken Indonesië

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken