Brotherlouis.nl

3.751111111111Rating 3.75 (6 Votes)

Om door Cambodja te reizen heb je een visum nodig. Vrijwel iedereen gebruikt hiervoor een Tourist visa. Dat is 30 dagen geldig. Om het visum aan te vragen heb je het volgende nodig:

 • Een paspoort dat nog minimaal 6 maanden gelding na vertrek
 • 2 pasfoto's

Een Tourist visa is eenmalig te verlengen voor een periode van 30 dagen. De kosten zijn $45. Je regelt zo'n verlenging via een travel agent die je op vrijwel alle toeristische plekken tegen komt. De procedure duurt meestal 2 werkdagen.

 

Hoe kun je je Cambodja visum regelen:

 

Online een e-Visa aanvragen voor Cambodja

Grensovergang e-Visa CambodjaVeruit de makkelijkste en veiligste manier is het aanvragen van een e-Visa. In veel gevallen is dit zelfs goedkoper dan wanneer je je visum voor Cambodja in Bangkok regelt. Het scheelt je ook nog eens wachttijd in Bangkok van 1 à 2 werkdagen.

Dit zijn de stappen voor de aanvraag van je e-visa voor Cambodja:

 • Vul op e-visums.nl het online bestel formulier in
 • Controleer je gegevens op de volgende stap (je kunt nog wijzigen)
 • Betaal € 54,95 via iDeal
 • Binnen 3 dagen ontvang je je e-visa per mail
 • Laat je geprinte e-visa ter controle zien op de luchthaven of grensovergang in Cambodja
 • Je ontvangt een e-visa stempel in je paspoort

Let op: je kunt het e-Visa gebruiken bij 5 entry-points. Ben je Cambodja binnen gekomen met een e-visa? Dan mag je wel via iedere willekeurige entry/exitpoint het land verlaten. Je kunt je reis dus starten via de luchthaven van Phnom Penh, en Cambodja via Poipet bij Angkor Wat weer verlaten om bijvoorbeeld Thailand in te gaan. Let wel op: je ontvangt voor Thailand dan een visum voor slechts 15 dagen.

Nog niet bekend met e-visums.nl? Lees ook de beoordelingen van andere reizigers. Het visum Cambodja scoort een 9.2 uit 10 op klanttevredenheid.

e-Visa Cambodja aanvragen

 

Visum Cambodja via een guesthouse in Bangkok

Verblijf je voor je bezoek aan Cambodja eerst nog in een guesthouse nabij Khao San Road in Bangkok? Dan kun je je visum ook via een guesthouse of touropertor laten regelen. Kosten liggen tussen de $30 en $45. Je dient wel 1 tot 3 werkdagen op je visum te wachten. Het visum dat je krijgt is 30 dagen geldig.

Dit zijn de stappen voor de aanvraag via een guesthouse / touroperator:

 • Je geeft je paspoort + 2 pasfoto's af bij de receptie van je guesthouse of touroperator
 • Je geeft aan hoe snel je je visum wilt hebben 1, 2 of 3 werkdagen (hoe sneller, des te duurder)
 • Het guesthouse regelt de aanvraag via de ambassade van Cambodja in Bangkok
 • Na x werkdagen haal je je paspoort weer op en rekent contant af

Niet alle guesthouses bieden deze dienst aan. Het is geen probleem om je visum bij een guesthouse te bestellen waar je niet verblijft. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om je visum zelf te regelen bij de ambassade van Cambodja in Bangkok. Dit is iets goedkoper, maar kost je ook 2x tijd om de ambassade te bezoeken (brengen & ophalen).

Geen pasfoto's bij je? In de buurt van Khao San Road vind je makkelijk shops waar je voor een paar euro een setje kunt laten maken.

 

Visum bij een grensovergang

Bij iedere grenspost kun je een Visa on Arrival kopen. Prijzen verschillen echter vreemdgenoeg per grenspost. Je betaalt een bedrag tussen de $30 en $40. Je visum is 30 dagen geldig.

Daarnaast komt het steeds vaker voor dat er vage additionele kosten berekend worden van $1 tot $7 (!). Dit verdwijnt in de zakken van de desbetreffende immigration officer. Ik raad je daarom aan om je visum vooraf online te regelen. Dat scheelt hassle en een nare bijsmaak.

 

Visum op de luchthaven van Phnom Penh of Siem Reap

De visumprocedure op de luchthavens van Phnom Penh en Siem Reap zijn gelijk aan die aan de grensovergangen. Je ontvangt een Visa on Arrival tegen betaling van $30. Je kunt met dit visum 30 dagen door Cambodja reizen.

 

Visum bij een ambassade in het buitenland

Wat mij betreft is het aanvragen van een visum voor Cambodja bij een buitenlandse ambassade de minst interessante optie. Het halen/brengen/opsturen van je paspoort kost meer tijd en geld dan het verkrijgen van een Visa on Arrival aan de grens of op een Cambodjaanse luchthaven. Een uitzondering hierop is Bangkok. Veel backpackers vliegen op Bangkok om vervolgens door te reizen naar Cambodja. Of eerst naar Laos of Vietnam om daarna naar Cambodja te gaan. Wanneer je een aantal werkdagen in Bangkok verblijft is het een prima alternatief om bij een van de vele touroperators op of rond Khao San Road of Rambuttri Road je visum te regelen. Je krijgt ter plaatse in Bangkok dezelfde formulieren om in te vullen en je zult 2 pasfoto's moeten inleveren. Heb je die niet bij je, no worries. Er zijn diverse kleine shops in Bangkok waar je voor een paar euro een setje pasfoto's kunt laten maken.

De kosten van het aanvragen in Bangkok hangt af van het aantal dagen dat je bereid bent om te wachten. Na 1 dag je paspoort met visum terug kost tot ongeveer $45 terwijl 3 dagen wachten ongeveer $30 kost. Je visum is rond 18:00 's avonds op de afgesproken dag op te halen bij je touroperator. Veel guesthouses in de buurt van Khao San Road hebben zelf mensen in dienst die in de lobby achter een bureau deze diensten leveren. Heel makkelijk dus! Prijsvergelijken met touroperators in de buurt kan soms een paar euro voordeel opleveren.

 

Reis je door meerdere landen in Zuidoost Azië? Check dan ook de Zuidoost Azië visum-pagina met basis informatie over visa voor alle landen in Zuidoost Azië

 

Grensovergangen Cambodja

Let op, niet bij iedere grensovergang kun je als toerist Cambodja in. Er zijn in totaal 13 grensovergangen waarmee je over land vanuit Thailand, Vietnam en Laos naar Cambodja kunt. Je kunt bij alle grensovergangen tevens terecht voor een Visa on Arrival voor Cambodja. Mocht je thuis een e-Visa hebben aangevraagd, dan kun je niet bij niet van iedere grensovergang gebruik maken. Met een e-Visa kun je slechts van 2 Thaise en 1 Vietnamese grensovergang + de 2 luchthavens van Phnom Penh en Siem Reap gebruik maken.

Grensovergang overzicht op Google Mapsovergang mete-Visa accept
Phnom Penh International Airport-
Siem Reap International Airport-
Koh Kong (Thailand: Hat Lek)Thailand
Phsar Prom Pailin (Thailand: Ban Pakard)Thailand
Daung Lem, Battambang (Thailand: Ban Laem)Thailand
Poi Pet (Thailand: Aranyaphratet)Thailand
O Smach (Thailand: Chong Jom)Thailand
Choam (Thailand: Chong Sa Ngam)Thailand
Dong Kralor (Laos: Veun Kham)Laos
Bavet (Vietnam: Moc Bai)Vietnam
Kaam Samnor - Kandal (Vietnam: Ving Xuong)Vietnam
O Yadao (Vietnam: Le Thanh)Vietnam
Phnom Den - Takeo (Vietnam - Tinh Bien)Vietnam
Prek Chak - Xa Xia (Vietnam - Ha Tien)Vietnam
Trapeang Phlong - Kampong Chom (Vietnam: Xa Mat)Vietnam

Wil je dus bijvoorbeeld over land vanuit Laos naar Cambodja dan kun je géén gebruik maken van een e-Visa om Cambodja in te komen. Je kunt daar wel een regulier Visa-on-Arrival kopen voor Cambodja. Check ook de Laos visum-pagina en de Vietnam visum-pagina met informatie over visa en grensovergangen voor beide landen.

 

Ambassade van Cambodja

Cambodja heeft geen ambassade of consulaat in Nederland. Er is wel een ambassade in België.

Cambodjaase ambassade in België
Avenue de Tervuren 264a
1150 Brussel
  +32 (0)2 772 0372
  http://embassyofcambodia.org

Deel dit artikel

Rugzak inpakken voor Cambodja

Geen idee wat essentieel is om in je rugzak te hebben zitten tijdens het backpacken door Cambodja? Hier alvast wat tips. Of lees het artikel en download gratis je inpaklijst.

 • Klamboe
 • Paspoort
 • Vliegticket
 • Teva-slippers
 • Pinpas
 

Download gratis inpaklijst

Foto's Cambodja

20141124-phnom-penh-wat-phnom-7388
20141205-koh-kong-7753
20141130-kampot-7640
20141126-kep-7474
20141206-cardamom-mountains-7795
20141124-koh-dach-7364
20141202-sihanoukville-7700
20141130-kampot-7628
20141130-kampot-7634
20141124-koh-dach-8973
20141124-phnom-penh-wat-phnom-7401
20141127-koh-tonsay-7486
20141128-koh-tonsay-7530
20141125-kep-8998
20141130-sihanoukville-9071

4 relevante stappen voor backpacken in Cambodja

Vliegticket Cambodja backpacken

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Cambodja te scoren.

Vliegticket

Cambodja backpacken voorbereiden reistips

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Cambodja.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties Cambodja backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken Cambodja

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken