Brotherlouis.nl

2.785714285711111111111Rating 2.79 (7 Votes)

Sihanoukville is de populairste strandbestemming van Cambodja. Het is na Angkor Wat en Phnom Penh tevens de nummer drie toeristische bestemming voor veel backpackers in Cambodja. De zeewatertemperatuur schommelt er het hele jaar rond de 27 graden.

Tot de jaren '50 van de 20e eeuw heette Sihanoukville, Kompong Som. In die tijd was Sihanoukville slechts een vissersdorpje. Toen de aanleg van een nieuwe zeehaven begon was dat de start van de ontwikkeling van het touristenoord dat we vandaag kennen als Sihanoukville.

De populair kustplaats is sterk in ontwikkeling. Veel natuur en landbouw heeft plaatsgemaakt voor resorts. Er zijn extra wegen aangelegd en bestaande wegen zijn verbeterd. Hierdoor reis je in minder tijd van steden als Kampot,Phnom Penh en Koh Kong naar Sihanoukville.

 

Oriëntatie Sihanoukville

Sihavoukville ligt op een schiereiland dat aan drie kanten omgeven is met stranden. Centraal gelegen is het gebied "downtown" waar je restaurants, café's en diverse markten vindt. 's Avonds vind je het meeste vertier echter op en rond de stranden en niet downtown. Met een motor-taxi of een tuk-tuk kost een ritje naar downtown een paar dollar. Je bent er in vijf tot tien minuten.

Sihanoukville is een behoorlijk uitgestrekt gebied. Wil je het gebied snel bezoeken om een goed beeld te hebben? Huur dan een scooter. Dat kan bij bijna alle guesthouses en resorts voor een halve of hele dag.

 

De stranden van Sihanoukville

Stranden SihanoukvilleStranden Sihanoukville

In Sihanoukville vind je de volgende stranden:

 • Victory Beach (westkust)
 • Lamherkay Beach (westkust)
 • Independence Beach (zuidwest kust)
 • Sokha Beach (zuidkust)
 • Ochheuteal Beach (zuidkust)
 • Otres Beach (zuidkust)
 • Otres Beach II (zuidkust)

Victory Beach t/m Sokha Beach

De 4 eerst genoemde stranden zijn het drukst. Hier is het verschil met een druk strand aan de Spaanse costa het kleinst. Daarnaast zijn er veel bars en beachclubs met veel live optredens of stampende beats tot na middernacht.

 

Ocheateal Beach t/m Otres Beach II

Ocheuteal Beach is al een stuk rustiger, met name richting het noordoosten. De meeste relaxte stranden zijn Otres Beach en Otres Beach II in het Zuidoosten van Sihanoukville. Deze zijn weliswaar het meest afgelegen, maar de sfeer is er erg ontspannen. Een prima plek om je beach bungalow of resort te scoren dus!

Je vind er ruim voldoende barretjes en restaurants en je hebt er nog lekker de ruimte op het strand. Te voet kun je aan het eind van Ochheuteal Beach de heuvel bij Queen Hill Resort op lopen en via een trap loop je zo Otres Beach op.

Op alle stranden vind je 's avonds zonder moeite beach bbq's waar je je red snapper, baracuda, squid of een vlezig alternatief op de bbq kunt laten bereiden. Salade en gepofte aardappel zijn meestal inclusief.

Ben je op zoek naar minder ontwikkelde strand gebieden? Kijk dan eens naar Kep of het eiland Koh Tonsay dat je via Kep kunt bereiken.

 

Activiteiten & bezienswaardigheden in Sihanoukville

Als kustplaats heeft Sihanoukville verrassend veel meer te bieden dan alleen strand. Check de activiteiten-pagina voor een overzicht van de leukste tips en dingen om te doen in Sihanoukville zoals bijvoorbeeld in 15 minuten leren zeilen op een catamaran.

activiteiten-pagina

 

Bungalows & resorts in Sihanoukville

Door de aanwezigheid van zeven stranden is het niet moeilijk om accommmodatie te vinden in Sihanoukville. De keuze om in de stad of aan het strand te verblijven is snel gemaakt. Kijk voor mijn top 5 resorts en bungalows op de speciale bungalows & resort-pagina.

bungalows & resort-pagina

 

Hoe kom je in Sihanoukville

Je kunt Sihanoukville vooral per bus goed bereiken. Een aantal populaire routes waar je online je bustickets voor kunt boeken zijn:

Zoek bustickets Sihanoukville

Vanuit Kampot naar Sihanoukville

Vanuit Kampot is de reistijd ongeveer 2 uur per bus of minibus naar Sihanoukville. Kom je vanaf het Vietnamese eiland Phu Quoc of het zuiden van de Mekong Delta? Dan kun je via de Vietnamese grenspost Xa Xia ook per mini-bus naar Kampot en Sihanoukville reizen. Je reist door prachtige rijstvelden over prima provinciale wegen. Onderweg maak je een stop in het kustplaatsje Kep. Vanaf de Vietnamese grens via Kep naar Kampot is de reistijd ongeveer 1,5 uur.

 

Vanuit Koh Kong City / Thailand naar Sihanoukville

Door de aanleg van National Route nr. 48 is er een uitstekende busverbinding ontstaan tussen Sihanoukville en de Thaise Cambodjaanse grensovergang Hat Lek / Koh Kong.

Een busticket kost ongeveer $12. De bus vertrekt vanuit zowel Sihanoukville als Koh Kong City 1x per dag tussen 8:00 en 9:00 uur. Koh Kong City is een prima stadje om een nachtje te verblijven.

Door de aanleg van deze highway is de snelle bootverbinding die voorheen tussen Koh Kong en Sihanoukville bestond komen te vervallen.

Kom je vanuit de richting Bangkok of de oostelijk gelegen Thaise eilanden Koh Chang, Koh Kood, Koh Mak of Koh Wai, dan kun je er ook voor kiezen om in het Thaise stadje Trat te verblijven. Vanuit Trat kun je per mini-bus naar Hat Lek reizen. Je wordt 's ochtends rond 5:30 opgehaald en de mini-bus rijd je met weerzinwekkende snelheid in een uurtje naar de Thaise / Cambodjaanse grens die om 7:00 's ochtends open gaat.

 

Phnom Penh naar Sihanoukville

Er rijden diverse busmaatschappijen vanuit Phnom Penh naar Sihanoukville. Sommige bussen rijden via Kampot over, andere rechtstreeks. De busrit duurt 4 à 5 uur. Bekende busmaatschappijen zijn Mekong Express, Sorya Transport en Capitol Tours & Transport. Vertrektijden en prijzen van deze bussen vind je op Canbypublications.com, de bekendste uitgever van reisinformatie over Cambodja.

In Sihanoukville word je bij het kantoor van de desbetreffende busmaatschappij gedropt. Hier staan motor drivers en tuk-tuk drivers te wachten die je voor $2 à $3 per persoon naar iedere plek in Sihanoukville kunnen brengen. Maak vooraf een goede afspraak over de prijs.

 

Vanuit Siem Reap naar Sihanoukville

Heb je de tempels van Angkor Wat bekeken en wil je vanuit Siem Reap naar Sihanoukville reizen? Dan kun je relatief voordelig rechtstreeks van Siem Reap naar Sihanouville vliegen. Tickets kun je in Siem Reap bij een reisbureau boeken of online op Cambodiaangkorair.com.

 

Doorreizen vanuit / naar Sihanoukville

Een bezoek aan Sihanoukville is goed te combineren met een bezoek aan Phnom Penh, Kampot, Bokor National Park, Kep, Koh Tonsay (Rabbit Island), Koh Kong City en de eilanden Koh Chang en Koh Mak in Thailand.

 

Deel dit artikel

Visum Cambodja

 

Visum Cambodja nodig?

Online aanvragen

Beoordeling 9,1/10

 

Rugzak inpakken voor Cambodja

Geen idee wat essentieel is om in je rugzak te hebben zitten tijdens het backpacken door Cambodja? Hier alvast wat tips. Of lees het artikel en download gratis je inpaklijst.

 • Klamboe
 • Paspoort
 • Vliegticket
 • Teva-slippers
 • Pinpas
 

Download gratis inpaklijst

Waarom Brotherlouis.nl?

Brotherlouis backpacken Zuidoost Azië

"Sinds mijn eerste reis door Zuidoost Azië in 2003 heb ik een enorme passie voor dit deel van de wereld."

Brotherlouis

Foto's Sihanoukville

20141130-sihanoukville-9071
140-cambodja-sihanoukville
20141202-sihanoukville-7700
115-cambodja-sihanoukville
134-cambodja-sihanoukville
141-cambodja-sihanoukville
118-cambodja-sihanoukville
116-cambodja-sihanoukville
113-cambodja-sihanoukville
128-cambodja-sihanoukville
138-cambodja-sihanoukville
130-cambodja-sihanoukville
111-cambodja-sihanoukville
109-cambodja-sihanoukville
137-cambodja-sihanoukville

4 relevante stappen voor backpacken in Cambodja

Vliegticket Cambodja backpacken

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Cambodja te scoren.

Vliegticket

Backpacken Cambodja voorbereiden

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Cambodja.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties Cambodja backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken Cambodja

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken