Brotherlouis.nl

4.51111111111Rating 4.50 (1 Vote)

Phnom Penh is de bruisende hoofdstad van Cambodja. Door het koloniale verleden, vind je er nog tal van oude koloniale gebouwen. Na jarenlange verpaupering en de verschrikkelijke Rode Khmer regime, wordt Phnom Penh een steeds mooiere stad. Er zijn veel bezienswaardigheden, oude gebouwen worden in ere hersteld en je vindt er fantastische restaurants. Geen wonder dat menig reiziger langer in Phnom Penh verblijft dan verwacht.

 

Guesthouse Phnom Penh

Veel budget guesthouses bevonden zich tot een paar jaar geleden in het populaire "Lakeside" gebied. Het gebied, gelegen aan het Boeng Kak meer bestaat helaas niet meer. Veel guesthouses en bars zijn verspreid over Phnom Penh opnieuw begonnen. Rond het "Riverside" gebied vind je een veel goede hotels en guesthouses.

Hotels & guesthouses Phnom Penh

 

Restaurants Phnom Penh

Phnom Penh barst van de goede restaurants. De betere restaurants laten nemen in hun kaart duidelijk de Frans koloniale invloeden mee wat zorgt voor sublieme en spannende gerechten. Een paar adresjes die je niet mag overslaan wanneer je gaat dineren in Phnom Penh zijn:

Friends Restaurant

Friends Restaurant Phnom PenhFriends Restaurant Phnom Penh

Friends Restaurant is het eerste restaurant in Phnom Penh waar men gestart is om straatkinderen op te leiden tot gastheer of kok. Je kunt er kleine gerechtjes eten die heerlijk smaken. De bediening is er geweldig en voor liefhebbers is er ook een mooi kookboek beschikbaar met de gerechten die op de kaart staan. Je vindt dit bijzondere restaurant op nr. 215 aan 13 Street.

 

Restaurant Lemongrass

Restaurant Lemongrass Phnom PenhRestaurant Lemongrass Phnom Penh

Op de kaart van Restaurant Lemongrass vind je authentieke Khmer en Thaise gerechten. Mijn favorieten zijn de gefrituurde garnalenkoekjes met pruimensaus en de Salade van Lotusbloemen, kip en wortel met een heerlijke limoendressing. Je vindt Restaurant Lemongrass op nr. 14 op 130 Street.

 

Restaurant Romdeng

Restaurant Romdeng Phnom Penhphnom penh restaurant romdeng 400x171

Na het overweldigende succes van Friends Restaurant werd een aantal jaar geleden door dezelfde "Friends organisatie" Restaurant Romdeng geopend. Ook bij Romdeng worden kinderen die op straat geleefd hebben opgeleid tot gastheer/gastvrouw of kok. De gerechten zijn extra bijzonder. Zo kun je hier gefrituurde vogelspin eten. En je steunt er ook nog eens een goed doel mee! Je vindt Restaurant Romdeng op nr 74 van 174 Street.

 

Hoe kom je in Phnom Penh

Phnom Penh is uitstekend bereikbaar vanuit diverse andere steden in Cambodja alsmede omringende landen:

Van en naar Siem Reap (Angkor Wat) rijden er dagelijks diverse bussen. In het regenseizoen varen er ook snelle boten tussen over het Tonle Sap meer van/naar Siem Reap. Het zelfde geldt voor vervoersopties van/naar Battambang. Ook daar rijden bussen en varen boten naartoe. Vanuit Sihanoukville rijden er dagelijks diverse bussen.

Vanuit Thailand kun je via meerdere grensovergangen per bus naar Phnom Penh. Vliegen vanaf Bangkok kan ook. Lowcost airline Air Asia vliegt dagelijks vanuit Bangkok naar Phnom Penh. Vanuit Laos is er 1 grensovergang die je kunt gebruiken om per bus naar Phnom Penh te reizen. Vanuit Vietnam zijn er bussen die rechtstreeks vanuit Ho Chi Minh City en Mekong Delta naar Phnom Penh rijden. Vanuit Ho Chi Minh City kun je ook per boot via de Mekong Delta naar Phnom Penh varen. Vlieg je liever? Dat kan ook vanuit Ho Chi Minh City of Hanoi met CambodiaAngkorair.com.

 

Pinnen in Phnom Penh

Pinnen in Cambodja is nog niet zo vanzelfsprekend. In Phnom Penh is het echter geen probleem om een PIN-automaat te vinden. Je ontvangt Amerikaanse dollars uit de PIN-automaat en je kunt gewoon van je Nederlandse PIN-pas gebruik maken. Check ook de speciale pinnen in Cambodja-pagina.

 

Verder reizen vanuit Phnom Penh

Een bezoek aan Phnom Penh is goed te combineren met een bezoek aan Siem Reap (Angkor Wat), Battambang, Sihanoukville, Don Det (Laos), de Mekong Delta (Vietnam) en Ho Chi Minh City (Vietnam).

Deel dit artikel

Visum Cambodja

 

Visum Cambodja nodig?

Online aanvragen

Beoordeling 9,1/10

 

Rugzak inpakken voor Cambodja

Geen idee wat essentieel is om in je rugzak te hebben zitten tijdens het backpacken door Cambodja? Hier alvast wat tips. Of lees het artikel en download gratis je inpaklijst.

  • Klamboe
  • Paspoort
  • Vliegticket
  • Teva-slippers
  • Pinpas
 

Download gratis inpaklijst

4 relevante stappen voor backpacken in Cambodja

Vliegticket Cambodja backpacken

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Cambodja te scoren.

Vliegticket

Cambodja backpacken voorbereiden reistips

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Cambodja.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties Cambodja backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken Cambodja

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken