Brotherlouis.nl

4.751111111111Rating 4.75 (2 Votes)

Meddawatta is een piepklein strandje een paar kilometer ten oosten van provinciehoofdstad Matara. Het strand wordt ook wel Lakshawaththa Beach genoemd. Je vindt Meddawatta aan de zuidkust van Sri Lanka. Het surfgehucht is nog niet ontdekt door de grote bups reizigers die de zuidkust van het eiland afstruinen. Het maakt Meddawatta tegelijkertijd geliefd onder beginnende en gevorderde surfers die de drukte van Midigama en Weligama willen ontlopen

 

Waarom naar Meddawatta

Surfen

Zoals bij meer dorpjes aan de zuidkust van Sri Lanka het geval is, komen veel backpackers naar Meddawatta om te surfen. Golven rollen door tot op het strand. En omdat er geen rotsen, koraalriffen etc. voor de kust liggen, is Meddawatta ook uitermate geschikt voor beginnende surfers.

Mocht je je plank 'vergeten' zijn mee te nemen, die kun je makkelijk huren bij resorts op één van de drie toegangswegen naar het strand van Meddawatta. Kosten zijn meestal rond de 1.000 LKR per dag.

Wil je surfen op een ander strand? Dan heb je een scooter nodig. Veel scooters hebben beugels om je surfplank makkelijk mee te nemen naar een volgend strand. Een scooter huur je meestal bij je resort.

Meer weten over surfen in Meddawatta? Check dan de speciale Meddawatta-pagina op Surfsouthsrilanka.com.

Surfsouthsrilanka.com

 

Chillen

Het strand van Meddawatta vond ik één van de mooiste die ik gezien heb in Sri Lanka. Er is nog veel authentieke ruwe begroeing. Je vindt hier geen rijen strandbedjes o.i.d. Het nadeel hiervan is dat er niet veel palmbomen staan waar je uit de zon kunt liggen.  

 

 Huur een scooter

Wil je iets anders doen dan surfen of chillen? Huur dan een scooter. Sri Lanka is niet zo groot. Je kunt dus met gemak een dagtrip maken naar het historische stadje Galle op de zuidwestpunt van Sri Lanka. Of sla een van de vele smalle zijweggetjes in van de hoofdweg. Vooral de weggetjes richting het noorden brengen je naar de meest mooie natuurgebieden, theeplantages en heuvellandschappen waar je geen toerist tegen komt. Een scooter huur je voor 800-1.000 LKR per dag via je guesthouse.

 

Hoe kom je in Meddawatta

Vanaf de doorgaande weg van Matara naar het oostelijk gelegen Tangalle lopen er 3 smalle weggetjes naar Meddawatta Beach. Je zult nergens borden richting Meddawatta aantreffen. Hoe kom je dan in Meddawatta?

Het eerste weggetje kun je vinden door te letten op borden van Surf Kingdom Rooms. Let op, dit zijweggetje kom je alleen tegen wanneer je bus vanaf het busstation over Beach Road vertrekt richting Tangalle.

Voor de ingang van het tweede weggetje dien je te letten op het bord van Pasco Chinese Food. Een klein restaurantje dat langs rechts van Tangalle Road ligt.

De derde ingang vind je iets verderop. Daar waar de weg een flauwe bocht naar rechts maakt, heb je aan je linkerhand een driesprong. Tangalle Road wordt daar op 2 plekken aangesloten op een pad van betonplaten aan de rechterkant van de weg. Je ziet er ook een gebouwtje staan met een "Airtel"-bord.

 

Guesthouses in Meddawatta

Langs alle drie de bovengenoemde weggetjes vind je wat guesthouses en resorts. Hoe dichter je bij het strand komt, des te groter de kans is dat het guesthouse volgeboekt is aangezien het allemaal kleinschalige guesthouses zijn. Vooraf boeken kan daarom geen kwaad als je een kamer op een mooie plek wilt hebben.

Een paar suggesties:

Pinnen in Meddawatta

In Meddawatta kun je niet pinnen. De dichtsbijzijnde pinautomaten vind je met een bus of scooter 5 minuten rijden verderop in Matara. Je kunt wel bij een aantal resort met je creditcard betalen.

 

Doorreizen van/naar Meddawatta

Je kunt grofweg uit je richtingen terecht komen in Meddawatta. Namelijk, met een bus vanuit de richting van Matara of met een bus vanuit de richting van Tangalle. Vanuit Meddawatta kun je daarom eenvoudig de meest gangbare kustbestemmingen aan de zuidkust van Sri Lanka ontdekken zoals Tangalle, Matara, Marissa, Weligama, Midigama, Ahangama en Galle.

Deel dit artikel

Visum Sri Lanka

 

Visum Sri Lanka nodig?

Online aanvragen

Beoordeling 9,1/10

 

Waarom Brotherlouis.nl?

Brotherlouis backpacken Zuidoost Azië

"Sinds mijn eerste reis door Zuidoost Azië in 2003 heb ik een enorme passie voor dit deel van de wereld."

Brotherlouis

Foto's Sri Lanka

8855-galle
9082-marissa
9434-kandy
9063-marissa
8755-colombo
9705-matara-colombo-treinrit
9225-ella
9686
9399-kandy
9045-marissa
9755-negombo
8761-colombo
9406-2-kandy
8792-colombo
9690
9767-negombo
9525-dambulla-cave-temple
8880-galle
9407-kandy
9696-2-marissa
8858-galle
8764-colombo
8921-galle
9409-kandy
9683
9052-marissa
9691
9149-udu-walawe-national-park
9411-kandy
9009-midigama

Rugzak inpakken voor Sri Lanka

Geen idee wat essentieel is om in je rugzak te hebben zitten tijdens het backpacken door Sri Lanka? Hier alvast wat tips. Of lees het artikel en download gratis je inpaklijst.

  • Klamboe
  • Paspoort
  • Vliegticket
  • Teva-slippers
  • Pinpas
 

Download gratis inpaklijst

4 relevante stappen voor backpacken in Sri Lanka

Vliegticket Colombo Sri Lanka backpacken

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Sri Lanka te scoren.

Vliegticket

Thailand backpacken voorbereiden reistips

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Sri Lanka.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties Sri Lanka backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken Sri Lanka

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken