Brotherlouis.nl

51111111111Rating 5.00 (1 Vote)

Marissa is misschien wel de meest veelzijdige en leukste strandbestemming van de zuidkust in Sri Lanka. Je vindt er fantastische stranden, er hangt een prima backpackers vibe, je kunt er vrij aardig surfen en met een gehuurde scooter ben je zo in één van de naburige surfdorpjes.

Daarnaast heeft Marissa aardig wat beachclubs waar je 's avonds terecht kunt voor een beach bbq en zijn er genoeg barretjes waar je gezellig tot 's avonds laat terecht kunt.

 

Activiteiten in Marissa

Chillen op de stranden van Marissa

Veel reizigers komen naar Marissa voor de stranden. Marissa heeft drie stranden. Deze liggen direct naast elkaar. Het grootste en meest populaire strand heet Marissa Beach. Aan de oostkant van Marissa Beach zie je een klein schiereilandje liggen in zee. Die plek wordt Parrot Rock genoemd.

Ten oosten van Parrot Rock ligt een strand wat ik zelf Papa Mango Beach noem. Vernoemd naar mijn favoriete hangout op dat strand. Papa Mango Beach heeft een aantal erg relaxte beachclubs met fantastisch eten, fruitshakes en veel minder toeristen dan Marissa Beach.

Loop je nog een klein stukje verder naar het oosten van vind je nog een derde baai. Hier vind je slecht een paar resorts waaronder Seaworld Resort. Hoe verder je van Marissa Beach af bent, hoe rustiger het duss wordt.

 

Huur een scooter (met surfplank)

Marissa ligt vrij centraal aan de zuidkust. Je kunt eenvoudig met een scooter de kustroute naar het westen richting Galle en het oosten richting Tangalle verkennen. Surf je graag? Huur dan een scooter met beugels zodat je surfplank mee kan. Er zijn tientallen mooie baaien die je zo zelf kunt ontdekken en waar je een golfje mee kunt pakken. 

Surf je niet? Kijk dan ook eens naar de andere kant. De kustroute kan vrij druk overkomen. Maar zodra je een zijweggetje richting het noorden in slaat kom je terecht tussen schitterende rijstvelden, theeplantages en kaneelfarms. Zo ontdek je nog iets van het echte authentieke Sri Lanka!

 

Snorkelen met zeeschildpadden

Op basis van de ervaring die ik meemaakt zou ik dit in elk geval afraden. Deze trip hebben we geboekt bij een tentje op Marissa Beach vlakbij Parrot Rock. We werden door tuk tuk's naar een heel rustig afgelegen strandje gebracht. Met een gids hebben we vervolgens voor de kust 2 uur lang gezocht naar een zeeschildpad. Er eentje vinden is natuurlijk een kwestie van geluk ook. Toen we er uiteindelijk een vonden ging de gids de zeeschildpad achterna. Hij trok het dier aan zijn schild en poten. Als ik schildpad zou zijn zijn ik het heueul a-relaxt vinden wat die gids met mij probeerder te doen. Misschien vooraf zelf even naar ervaringen vragen van andere reizigers voordat je zoiets boekt.

 

Surfen in Marissa

Het is niet de beste en bekendste surfspot maar voor de kust van Papa Mango Beach kun je vrij aardig surfen. Op het strand bij Parrot Rock kun je daarom ook surfboards in allerlei soorten en maten huren per uur of per dag.

 

Walvissen spotten

Een soortgelijk verhaal kreeg ik te horen van drie verschillende reisgenoten. Die vertelden los van elkaar het verhaal dat ze 6 uur lang op een boot rondvoeren op zoek naar walvissen. Het beloofde ontbijt kwam niet, iedereen op de boot werd ziek en er waren uiteindelijk 15 boten onderweg die allemaal met een noodgang achter die ene walvis aan voeren die tijdens één van de drie trips werd gevonden. De andere twee zagen niets. De een kreeg niets aangeboden, de ander kreeg dezelfde trip voor de volgende dag nogmaals aangeboden.

 

Guesthouses & hotels in Marissa

De hoofdweg die langs de hele zuidkust loopt voer dwars door Marissa. Misschien niet de lekkerste plek om een kamer te scoren. Guesthouses die langs de zijstraatjes van Marissa liggen zijn daarom een goed alternatief. Vooral guesthouses en hotels langs Udupila Road. En wanneer je in oostelijke richting Marissa uit rijd heb je na de brug aan je linker hand een voetpad. Hier zitten ook een aantal leuke guesthouses. Een paar suggesties:

 

Restaurants

Mijn favoriete hang-out in Marissa is Papa Mango's. Je vind dit restaurant aan de baai die ten oosten van de 'hoofdbaai' ligt. Er wordt dagelijks verse vis aangevoerd het strand is er een stuk rustiger dan het hoofdstrand van Marissa.

 

Pinautomaat in Marissa

Marissa heeft 2 pinautomaten. In het midden van het dorp is het enige kruispunt dat het dorpje reik is. Het kruispunt wordt in de volksmond "the junction" genoemd. Het gaat om de kruising van de hoofdweg, Matara Road, en een zijweg, Udupila Road.

Wanneer je "the junction" vanuit het westen nadert vind je een pin automaat van het SET-systeem (Samphat Automatic Teller) ongeveer 100 meter voor het kruispunt aan je rechter hand. Met mijn Rabobank pinpas heb ik niet 1x geld kunnen pinnen bij een SET automaat. Een werkende automaat vind je wel ongeveer 100 meter na het kruispunt aan je linker hand naast de benzinepomp.

 

Bus van/naar Marissa

De bus is het makkelijkste vervoermiddel om naar Marissa te reizen. Die stopt namelijk midden in het dorpje. Niet alle bussen stoppen er. Maar je vind minimaal ieder half uur bussen richting Galle en Colombo in het westen als Matara en verdergelegen bestemmingen in het oosten.

 

Doorreizen vanuit/naar Marissa

Een bezoek aan Marissa is goed te combineren met een bezoek aan o.a. Colombo en Hikkaduwa aan de westkust van Sri Lanka en Galle, Ahangama, Midigama, Weligama, Matara en Tangalle aan de zuidkust van Sri Lanka.

Deel dit artikel

Visum Sri Lanka

 

Visum Sri Lanka nodig?

Online aanvragen

Beoordeling 9,1/10

 

Waarom Brotherlouis.nl?

Brotherlouis backpacken Zuidoost Azië

"Door mijn reistips te delen help ik andere mensen. En dat geeft mij een goed gevoel."

Brotherlouis

Foto's Sri Lanka

9307-kandy
9482-sigiriya-lions-rock-pidurangala
9038-3-marissa
9335-kandy
8855-galle
9731-colombo-treinstation
9151-udu-walawe-national-park
9378-kandy
9165-udu-walawe-national-park
9646-medawatta
8822-colombo
9406-3-kandy
9516-dambulla-cave-temple
9240-ella
9534-dambulla-cave-temple
9227-2-ella
9336-kandy
9231-ella
9161-udu-walawe-national-park
8984-midigama
8853-galle
9696-2-marissa
9678
9000-midigama
8818-colombo
9595-uppuveli
8825-colombo
8895-galle
9407-kandy
9278-ella-kandy-treinrit

Rugzak inpakken voor Sri Lanka

Geen idee wat essentieel is om in je rugzak te hebben zitten tijdens het backpacken door Sri Lanka? Hier alvast wat tips. Of lees het artikel en download gratis je inpaklijst.

  • Klamboe
  • Paspoort
  • Vliegticket
  • Teva-slippers
  • Pinpas
 

Download gratis inpaklijst

4 relevante stappen voor backpacken in Sri Lanka

Vliegticket Colombo Sri Lanka backpacken

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Sri Lanka te scoren.

Vliegticket

Thailand backpacken voorbereiden reistips

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Sri Lanka.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties Sri Lanka backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken Sri Lanka

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken