Brotherlouis.nl

4.51111111111Rating 4.50 (2 Votes)

Ella is een pitoresk bergdorpje. Het ligt centraal in Sri Lanka in het Hill Country gebied. Je kunt er schitterende wandelingen maken naar mooie uitkijkpunten en door weelderige theeplantages. 's Avonds koelt het aardig af waardoor een jas en lange broek geen overbodige luxe zijn. Guesthouses bieden daarom ook altijd dekens aan.

 

Verder op deze pagina:

 

Bezienswaardigheden en activiteiten in Ella

 

Ella Rock

Hoogtepunt van Ella is een wandel/klimtocht naar Ella Rock. De route loopt langs de Ella spoorlijn, door theeplantages en langs watervallen omhoog naar Ella Rock. De uitzichten zijn tijdens de hele route zijn geweldig. Vanaf de top van Ella Rock heb je een fantastisch uitzicht over de omgeving incl. de noordoostelijk gelegen Little Adam's Peak.

Halverwege kun je je nog opfrissen bij een waterval. Zeker op de terugweg is dat erg welkom.

Veel mensen beginnen de tocht naar Ella Rock al vroeg. Maar rond 10:00 uur starten kan ook. Neem wel voldoende water mee voor de heenreis. Op de top zijn flessen water à 150 LKR en kokosnoten te koop. Vanuit Ella duurt de toch naar Ella Rock ongeveer 1,5 tot 2,5 uur afhankelijk van je tempo.

Een gids huren kan handig zijn omdat de route naar de top nergens staat aangegeven met bordjes o.i.d. Een gids kun je via je guesthouse of via restaurants in Ella regelen en kost rond de 2000 LKR.

 

Little Adam's Peak

De naam van deze bergtop is een verwijzing naar de grotere en bekendere Adam's Peak zo'n 80km ten westen van Ella. De wandeltocht naar Little Adam's Peak is minder zwaar dan naar Ella Rock. Je loopt in in 1,5 à 2 uur naar de top van Little Adam's Peak. Vanaf de top van Little Adam's Peak heb je een schitterend uitzicht over de omgeving incl. het hoger gelegen Ella Rock.

Als je een beetje conditie hebt en jezelf wilt uitdagen kun je Little Adam's Peak en Ella Rock op dezelfde dag beklimmen.

 

Massage in Ella

Met al dat gewandel in en om Ella kan een stukje lichaamsverzorging geen kwaad. Er zijn met name langs Passara Road een aantal prima massage shops te vinden. Je vindt er diverse soorten massages à 2000-3000 LKR per uur.

 

Treinrit Ella - Kandy

De meeste reizigers komen of vertrekken vanuit Ella met de beroemde boemeltrein naar Kandy. De treinrit van Ella naar Kandy of is één van de highlights van je reis door Sri Lanka. Hierdoor zit de trein, die één keer per dag rijdt snel vol. Koop daarom een aantal dagen voor vertrek al je treinticket op het station van Ella om zeker te zijn van een plaats. Een 2e klas ticket is het best omdat de ramen daar open kunnen. Je hebt dan ook een zitplaatsreservering en dus gegarandeerd een zitplek.

Tijdens de treinrit kun je vrij rondlopen door de treinstel. In de 1e klas kunnen de ramen niet open in verband met de airco. Daarnaast zijn de treinramen vaak smerig waardoor je lang niet alle mooie dingen tijdens de treinreis goed kunt zien. De treinrit duurt 7 à 8 uur.

Meer informatie over treinreizen door Sri Lanka vind je op de speciale bus & trein informatie-pagina.

speciale bus & trein informatie-pagina

 

Guesthouses in Ella

Veel guesthouses in Ella hebben maar 3 of 4 kamers. Lekker kleinschalig dus. De goedkoopste guesthouse vind je langs Main Road en Passara Road. Deze guesthouses hebben wel het meeste last van voorbij razend verkeer omdat beide wegen doorgaande routes zijn.

's Avonds en 's nachts valt die overlast mee. Maar wil je een rustig gelegen guesthouse? Check dan de smalle steegjes links en rechts van Main Road die de heuvel op lopen. Waterfall Road is zo'n steegje. Dit pad loopt naar Ella Rock. Je vindt hier o.a. Lucky Villa. Lucky Villa heeft 2 kamers met een mooi uitzicht, wifi en relaxte atmosfeer. Kamers kosten 2800-3000 LKR, hebben warm water, een klamboe en dekens voor de frisse nachten.

Guesthouse suggestie:

Meer guesthouses in Ella

 

Restaurants in Ella

Vrijwel alle restaurants in Ella liggen langs main road in het centrum van het dorpje. De meeste zijn na 22:00 of 23:00 gesloten.

Uitzondering hierop is Chill Bar. Een leuke bar & restaurant met echte backpacks vibe. Er worden goede cocktails (450 - 700 LKR), healthy juices (450 LKR) en zelfs goede pizza's voor 1000 LKR. Vanzelfsprekend vind je hier ook lokalek gerechten zoals rice & curry in bananenblad.

 

Pinnen in Ella

Er is slechts 1 pinautomaat in Ella. Deze pinautomaat werkt meestal niet. Zit je krap bij kas? Neem dan voldoende contant geld mee. Het alternatief is voor 1200 - 1500 LKR een taxi of tuk-tuk naar het 13km verderop gelegen Bandarawela.

 

Doorreizen vanuit Ella

Alle bussen uit het zuiden naar Ella rijden via Wellawaya. Zo kun je eenvoudig vanuit Matara en ook vanuit Udu Walawe National Park naar Ella reizen met de bus.

Vervolgbestemmingen in de buurt zijn Kandy, Matara en Udu Walawe National Park.

Deel dit artikel

Visum Sri Lanka

 

Visum Sri Lanka nodig?

Online aanvragen

Beoordeling 9,1/10

 

Waarom Brotherlouis.nl?

Brotherlouis backpacken Zuidoost Azië

"Door mijn reistips te delen help ik andere mensen. En dat geeft mij een goed gevoel."

Brotherlouis

Foto's Sri Lanka

9263-ella-kandy-treinrit
9607-uppuveli
9575-sigiriya-lions-rock-pidurangala
9635-2-medawatta
9104-tangalle
9072-2-marissa
9039-marissa
9160-udu-walawe-national-park
8856-galle
9730-2-matara-colombo-treinrit
9231-ella
9480-sigiriya-lions-rock-pidurangala
8945-marissa
9736-negombo
9487-sigiriya-lions-rock-pidurangala
9678
9385-kandy
9226-2-ella
8871-galle
9490-sigiriya-lions-rock-pidurangala
9225-ella
8959-midigama
8872-galle
9388-kandy
9490-2-sigiriya-lions-rock-pidurangala
9573-sigiriya-lions-rock-pidurangala
8880-galle
8748-colombo
8757-colombo
8888-galle

Rugzak inpakken voor Sri Lanka

Geen idee wat essentieel is om in je rugzak te hebben zitten tijdens het backpacken door Sri Lanka? Hier alvast wat tips. Of lees het artikel en download gratis je inpaklijst.

  • Klamboe
  • Paspoort
  • Vliegticket
  • Teva-slippers
  • Pinpas
 

Download gratis inpaklijst

4 relevante stappen voor backpacken in Sri Lanka

Vliegticket Colombo Sri Lanka backpacken

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Sri Lanka te scoren.

Vliegticket

Thailand backpacken voorbereiden reistips

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Sri Lanka.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties Sri Lanka backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken Sri Lanka

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken