Brotherlouis.nl

51111111111Rating 5.00 (1 Vote)

Weligama is een van de populairste voor backpack surfspots van de zuidkust van Sri Lanka. Vooral beginnende surfers komen hier perfect aan hun trekken. De niet al te hoge golven geven ruim voldoende stuwkracht om je met flinke snelheid richting het zandstrand van Weligama te sturen. Peddelen is ook a piece of cake hier. Ideaal dus voor surfers die (nog) even geen trek hebben in de meer uitdagendere golven van bijvoorbeeld Midigama even verderop.

 

Op deze pagina:

 

Surfspullen huren of kopen in Weligama

Surfboards in Weligama kun je meestal huren bij je guesthouse. Op het strand zijn ook diverse verhuurpunten. Boards heb je er in alle soorten en maten. En heb je behoefte aan een paar uurtjes les dan is dat ook snel geregeld.

Wil je het serieuzer aanpakken en leren surfen? Dan kun je voor meerdaagse surflessen terecht bij een van de surfscholen die je langs het strand van Weligama vindt.

Surfboard huur je meestal per uur of per dag. Per dag kost rond de 1.000 LKR, per uur 300 LKR. Shops en scholen langs het strand verkopen meestal ook surfkleding. Kun je iets niet vinden? Check dan de surfshops in Midigama langs de weg. Je vindt er onder meer wax, sunblock en rash shirts om je te beschermen tegen de zon.

Mocht Weligama je te druk zijn, niet aanspreken of wat dan ook, dan kun je ook een guesthouse boeken in Midigama. Wanneer je daar een scooter huurt zitten er standaard surfboard beugels op de scooter gemonteerd. Je gehuurde surfboard kun je dus zo meenemen. Meer dan eens ben ik zo'n 's ochtends om 6:30 uur met plank en een paar andere surfers richting Weligama gesjeesd om wat fijne beach breaks in Weligama te pakken.

 

Huur een scooter

Het verkeer op Sri Lanka lijkt chaotischer dan het is. Dat viel mij althans op toen ik zelf op een gehuurde scooter de zuidkust verkende. De route van Galle tot Matara kun je bijvoorbeeld prima met een scooter verkennen. Ook de zijweggetjes richting het noorden kunnen je op bijzondere plekken brengen. Voor je het weet sta je in rijstvelden of een prachtige theeplantage.

 

Guesthouses in Weligama

Er zijn veel guesthouses en resorts te vinden in Weligama. De truc is om een guesthouse te boeken dat niet langs de drukke hoofdweg ligt. Hier razen namelijk veel toeterende bussen en vrachtwagens de hele dag voorbij waardoor je geen oog dicht doet.overheen. Wil je toch graag frontrow aan het strand verblijven? Check dan Hangtime Hostel eens. Een erg leuke relaxte surf hangout met prima kamers, goed restaurant en een lekkere plek om te chillen.

Naast dit guesthouse zijn er nog veel leuke bijzondere plekjes om te verblijven vlakbij het strand op goede locaties. Mijn top 5 ziet er als volgt uit:

Zoek guesthouses

 

Hoe kom je in Weligama

Weligama ligt tussen Galle en Matara aan de zuidkust van Sri Lanka. Vanuit Galle en Matara vertrekken minimaal ieder uur bussen richting Weligama. Wel vooraf even vragen of de bus waar je in stapt ook stopt in Weligama. Bus 350 stopt in alle dorpjes, stadjes en gehuchten langs de zuidkust.

Weligama heeft ook een treinstation. Bussen rijden alleen veel vaker. Zeker voor kortere reisafstanden zou ik daarom de bus of wellicht een taxi nemen in plaats van de trein.

 

Pinnen in Weligama

In Weligama vind je voldoende pinautomaten, vooral in de buurt van het busstation.

 

Verder reizen vanuit Weligama

Alle bestemmignen aan de zuidkust van Sri Lanka kun je vanuit Weligama makkelijk bereiken. Populaire vervolgbestemmingen zijn:

Meer backpacktips voor Sri Lanka

Deel dit artikel

Visum Sri Lanka

 

Visum Sri Lanka nodig?

Online aanvragen

Beoordeling 9,1/10

 

Rugzak inpakken voor Sri Lanka

Geen idee wat essentieel is om in je rugzak te hebben zitten tijdens het backpacken door Sri Lanka? Hier alvast wat tips. Of lees het artikel en download gratis je inpaklijst.

  • Klamboe
  • Paspoort
  • Vliegticket
  • Teva-slippers
  • Pinpas
 

Download gratis inpaklijst

4 relevante stappen voor backpacken in Sri Lanka

Vliegticket Colombo Sri Lanka backpacken

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Sri Lanka te scoren.

Vliegticket

Thailand backpacken voorbereiden reistips

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Sri Lanka.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties Sri Lanka backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken Sri Lanka

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken