Brotherlouis.nl

4.751111111111Rating 4.75 (2 Votes)

Meddawatta is een piepklein strandje een paar kilometer ten oosten van provinciehoofdstad Matara. Het strand wordt ook wel Lakshawaththa Beach genoemd. Je vindt Meddawatta aan de zuidkust van Sri Lanka. Het surfgehucht is nog niet ontdekt door de grote bups reizigers die de zuidkust van het eiland afstruinen. Het maakt Meddawatta tegelijkertijd geliefd onder beginnende en gevorderde surfers die de drukte van Midigama en Weligama willen ontlopen. 

 

Op deze pagina:

 

Wat kun je doen in Meddawatta

Surfen

Zoals bij meer dorpjes aan de zuidkust van Sri Lanka het geval is, komen veel backpackers naar Meddawatta om te surfen. Golven rollen door tot op het strand. En omdat er geen rotsen, koraalriffen etc. voor de kust liggen, is Meddawatta ook uitermate geschikt voor beginnende surfers.

Mocht je je plank 'vergeten' zijn mee te nemen, die kun je makkelijk huren bij resorts op één van de drie toegangswegen naar het strand van Meddawatta. Kosten zijn meestal rond de 1.000 LKR per dag.

Wil je surfen op een ander strand? Dan heb je een scooter nodig. Veel scooters hebben beugels om je surfplank makkelijk mee te nemen naar een volgend strand. Een scooter huur je meestal bij je resort.

Meer weten over surfen in Meddawatta? Check dan de speciale Meddawatta-pagina op Surfsouthsrilanka.com.

Surfsouthsrilanka.com

 

Chillen

Het strand van Meddawatta vond ik één van de mooiste die ik gezien heb in Sri Lanka. Er is nog veel authentieke ruwe begroeing. Je vindt hier geen rijen strandbedjes o.i.d. Het nadeel hiervan is dat er niet veel palmbomen staan waar je uit de zon kunt liggen.  

 

 Huur een scooter

Wil je iets anders doen dan surfen of chillen? Huur dan een scooter. Sri Lanka is niet zo groot. Je kunt dus met gemak een dagtrip maken naar het historische stadje Galle op de zuidwestpunt van Sri Lanka. Of sla een van de vele smalle zijweggetjes in van de hoofdweg. Vooral de weggetjes richting het noorden brengen je naar de meest mooie natuurgebieden, theeplantages en heuvellandschappen waar je geen toerist tegen komt. Een scooter huur je voor 800-1.000 LKR per dag via je guesthouse.  

 

Guesthouses in Meddawatta

Langs alle drie de bovengenoemde weggetjes vind je wat guesthouses en resorts. Hoe dichter je bij het strand komt, des te groter de kans is dat het guesthouse volgeboekt is aangezien het allemaal kleinschalige guesthouses zijn. Vooraf boeken kan daarom geen kwaad als je een kamer op een mooie plek wilt hebben.

Mijn guesthouse top 5 voor Meddawatta:

 

Hoe kom je in Meddawatta

Meddawatta ligt net buiten de provincie hoofdstad Matara. Het ligt langs de weg ten oosten van Matara richting Tangalle. Borden waarop Meddawatta aangegeven staat vind je niet?

Er lopen drie smalle weggetjes vanaf de hoofdweg naar de kust:

Het eerste weggetje kun je vinden door te letten op borden van Surf Kingdom Rooms. Let op, dit zijweggetje kom je alleen tegen wanneer je bus vanaf het busstation over Beach Road vertrekt richting Tangalle.

Voor de ingang van het tweede weggetje dien je te letten op het bord van Pasco Chinese Food. Een klein restaurantje dat langs rechts van de hoofdweg, Tangalle Road, ligt.

De derde ingang vind je iets verderop. Daar waar de weg een flauwe bocht naar links maakt, heb je aan je rechterhand een driesprong. De hoofdweg, Tangalle Road, wordt daar op twee plekken aangesloten op een pad van betonplaten aan de rechterkant van de weg. Je ziet er ook een gebouwtje staan met een "Airtel"-bord.

De drie weggetjes met hun guesthouses en het prachtige strand waar de weggetjes op uit komen vormen met elkaar Meddawatta.

 

Pinnen in Meddawatta

In Meddawatta kun je niet pinnen. De dichtsbijzijnde pinautomaten vind je even verderop in Matara. Je kunt hiervoor een bus nemen die je daar in 5 minuutjes brengt of met een scoorter die je bij je guesthouse kunt huren. Mocht je daar geen zin in hebben en een creditcard hebben, dan kun je daar bij een aantal guesthouses en resorts ook mee betalen.

 

Verder reizen vanuit Meddawatta

Vanuit Meddawatta kun je makkelijker verder reizen naar de volgende bestemmingen aan de zuidkust van Sri Lanka:

 

Meer reistips Sri Lanka

Deel dit artikel

Visum Sri Lanka

 

Visum Sri Lanka nodig?

Online aanvragen

Beoordeling 9,1/10

 

Waarom Brotherlouis.nl?

Brotherlouis backpacken Zuidoost Azië

"Sinds mijn eerste reis door Zuidoost Azië in 2003 heb ik een enorme passie voor dit deel van de wereld."

Brotherlouis

Foto's Sri Lanka

9244-ella
9318-kandy
9490-2-sigiriya-lions-rock-pidurangala
9697-matara
9407-kandy
9216-ella
9335-kandy
8856-galle
8955-2-midigama
9480-sigiriya-lions-rock-pidurangala
9219-2-ella
9063-marissa
9018-2-midigama
8818-colombo
9332-kandy
9157-udu-walawe-national-park
9736-negombo
9205-udu-walawe-national-park
9204-2-udu-walawe-national-park
9045-marissa
9004-midigama
9123-2-udu-walawe-national-park
9585-uppuveli
8853-galle
9445-kandy
9369-kandy
9731-colombo-treinstation
9730-2-matara-colombo-treinrit
9039-marissa
9120-udu-walawe-national-park

Rugzak inpakken voor Sri Lanka

Geen idee wat essentieel is om in je rugzak te hebben zitten tijdens het backpacken door Sri Lanka? Hier alvast wat tips. Of lees het artikel en download gratis je inpaklijst.

  • Klamboe
  • Paspoort
  • Vliegticket
  • Teva-slippers
  • Pinpas
 

Download gratis inpaklijst

4 relevante stappen voor backpacken in Sri Lanka

Vliegticket Colombo Sri Lanka backpacken

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Sri Lanka te scoren.

Vliegticket

Thailand backpacken voorbereiden reistips

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Sri Lanka.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties Sri Lanka backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken Sri Lanka

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken