Brotherlouis.nl

51111111111Rating 5.00 (2 Votes)

Marissa is misschien wel de meest veelzijdige en leukste strandbestemming van de zuidkust in Sri Lanka. Je vindt er fantastische stranden, er hangt een prima backpackers vibe, je kunt er vrij aardig surfen en met een gehuurde scooter ben je zo in één van de naburige surfdorpjes.

Daarnaast heeft Marissa aardig wat beachclubs waar je 's avonds terecht kunt voor een beach bbq en zijn er genoeg barretjes waar je gezellig tot 's avonds laat terecht kunt.

 

Op deze pagina:

 

Wat kun je doen in Marissa

Chillen op de stranden van Marissa

Strand bij Papa Mango's Beach Club backpacken Sri Lanka

Veel reizigers komen naar Marissa voor de stranden. Marissa heeft drie stranden. Deze liggen direct naast elkaar. Het grootste en meest populaire strand heet Marissa Beach. Aan de oostkant van Marissa Beach zie je een klein schiereilandje liggen in zee. Die plek wordt Parrot Rock genoemd.

Ten oosten van Parrot Rock ligt een strand wat ik zelf Papa Mango Beach noem. Vernoemd naar mijn favoriete hangout op dat strand. Papa Mango Beach heeft een aantal erg relaxte beachclubs met fantastisch eten, fruitshakes en veel minder toeristen dan Marissa Beach.

Loop je nog een klein stukje verder naar het oosten van vind je nog een derde baai. Hier vind je slechts een paar resorts waaronder Seaworld Resort. Hoe verder je van Marissa Beach af bent, hoe rustiger de stranden worden.

 

Huur een scooter (met surfplank)

Marissa ligt vrij centraal aan de zuidkust. Je kunt eenvoudig met een scooter de kustroute naar het westen richting Galle en het oosten richting Tangalle verkennen. Surf je graag? Huur dan een scooter met beugels zodat je surfplank mee kan. Er zijn tientallen mooie baaien die je zo zelf kunt ontdekken en waar je een golfje mee kunt pakken. 

Surf je niet? Kijk dan ook eens naar de andere kant. De kustroute kan vrij druk overkomen. Maar zodra je een zijweggetje richting het noorden in slaat kom je terecht tussen schitterende rijstvelden, theeplantages en kaneelfarms. Zo ontdek je nog iets van het echte authentieke Sri Lanka!

 

Snorkelen met zeeschildpadden

Op basis van de ervaring die ik meemaakt zou ik dit in elk geval afraden. Deze trip hebben we geboekt bij een tentje op Marissa Beach vlakbij Parrot Rock. We werden door tuk tuk's naar een heel rustig afgelegen strandje gebracht. Met een gids hebben we vervolgens voor de kust 2 uur lang gezocht naar een zeeschildpad. Er eentje vinden is natuurlijk een kwestie van geluk ook. Toen we er uiteindelijk een vonden ging de gids de zeeschildpad achterna. Hij trok het dier aan zijn schild en poten. Als ik schildpad zou zijn zijn ik het heueul a-relaxt vinden wat die gids met mij probeerder te doen. Misschien vooraf zelf even naar ervaringen vragen van andere reizigers voordat je zoiets boekt.

 

Surfen in Marissa

Het is niet de beste en bekendste surfspot maar voor de kust van Papa Mango Beach kun je vrij aardig surfen. Op het strand bij Parrot Rock kun je daarom ook surfboards in allerlei soorten en maten huren per uur of per dag.

 

Walvissen spotten

Het wordt veel aangeboden, maar ik zou dit op basis van verhalen van drie verschillende reisgenoten niet doen. Wanneer je gaat walvisspotten vertrek je 's ochtendsvroeg. Je zit in totaal zes uur op een boot. Het 'inclusief ontbijt' bestaat uit wat rijst en/of fruit. En als je al een walvis ziet dan stuiven alle boten die aan het zoeken zijn als idioten achter de walvis aan.

Zie je geen walvis dan mag je een volgende dag gratis nogmaals mee. Maar er zijn ook reizigers die niets aangeboden krijgen wanneer ze geen walvis zien. Beslis dus zelf of dit soort toerisme bij je past, maar ik pas hier voor.

 

Guesthouses & hotels in Marissa

De hoofdweg die langs de hele zuidkust loopt voer dwars door Marissa. Misschien niet de lekkerste plek om een kamer te scoren. Guesthouses die langs de zijstraatjes van Marissa liggen zijn daarom een goed alternatief. Vooral guesthouses en hotels langs Udupila Road. En wanneer je in oostelijke richting Marissa uit rijdt, heb je na de brug aan je linker hand een voetpad. Hier vind je ook een aantal leuke guesthouses. Een paar suggesties:

Zoek guesthouse

 

Restaurants

Fijne hangout in Marissa bij Papa Mango's Beach Club backpacken Sri Lanka

Mijn favoriete hang-out in Marissa is Papa Mango's. Je vind dit restaurant aan de baai die ten oosten van de 'hoofdbaai' ligt. Er wordt dagelijks verse vis aangevoerd het strand is er een stuk rustiger dan het hoofdstrand van Marissa.

 

Bus naar Marissa

De bus is het makkelijkste en het goedkoopste vervoermiddel om naar Marissa te reizen. Die stopt namelijk midden in het dorpje. Let op, niet alle bussen die langs de zuidkust rijden stoppen in Marissa. Bussen van Galle naar Matara slaan Marissa ook wel eens over. Even goed checken voor je instapt dus.

Vanuit Galle en Matara vertrekken er minimaal ieder uur bussen die stoppen in Marissa.

 

Pinnen in Marissa

Marissa heeft 2 pinautomaten. In het midden van het dorp is het enige kruispunt dat het dorpje reik is. Het kruispunt wordt in de volksmond "the junction" genoemd. Het gaat om de kruising van de hoofdweg, Matara Road, en een zijweg, Udupila Road.

Wanneer je "the junction" vanuit het westen nadert vind je een pin automaat van het SET-systeem (Samphat Automatic Teller) ongeveer 100 meter voor het kruispunt aan je rechter hand. Met mijn Rabobank pinpas heb ik niet 1x geld kunnen pinnen bij een SET automaat. Een werkende automaat vind je wel ongeveer 100 meter na het kruispunt aan je linker hand naast de benzinepomp.

 

Verder reizen vanuit Marissa

Marissa ligt aan de kustweg die langs de gehele zuidkust van Sri Lanka loopt. Hierdoor kun je makkelijk verder reizen naar iedere dorpje of stad tussen van Galle in het westen tot en met Tangalle en Bundala National Park in het oosten. Populaire vervolgbestemmingen vanuit Marissa zijn:

Meer reistips Sri Lanka

Deel dit artikel

Visum Sri Lanka

 

Visum Sri Lanka nodig?

Online aanvragen

Beoordeling 9,1/10

 

Waarom Brotherlouis.nl?

Brotherlouis backpacken Zuidoost Azië

"Door mijn reistips te delen help ik andere mensen. En dat geeft mij een goed gevoel."

Brotherlouis

Foto's Sri Lanka

9225-ella
9534-dambulla-cave-temple
8748-colombo
9345-kandy
9573-sigiriya-lions-rock-pidurangala
9455-sigiriya-lions-rock-pidurangala
9038-2-marissa
9129-udu-walawe-national-park
9533-dambulla-cave-temple
9102-tangalle
8811-colombo
9216-ella
9161-udu-walawe-national-park
9226-2-ella
9663-medawatta
9755-negombo
9463-sigiriya-lions-rock-pidurangala
9332-kandy
8982-midigama
9600-uppuveli
9736-negombo
9307-kandy
9369-kandy
8832-colombo
9646-medawatta
9434-kandy
8859-galle
8757-colombo
9411-kandy
9406-3-kandy

Rugzak inpakken voor Sri Lanka

Geen idee wat essentieel is om in je rugzak te hebben zitten tijdens het backpacken door Sri Lanka? Hier alvast wat tips. Of lees het artikel en download gratis je inpaklijst.

  • Klamboe
  • Paspoort
  • Vliegticket
  • Teva-slippers
  • Pinpas
 

Download gratis inpaklijst

4 relevante stappen voor backpacken in Sri Lanka

Vliegticket Colombo Sri Lanka backpacken

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Sri Lanka te scoren.

Vliegticket

Thailand backpacken voorbereiden reistips

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Sri Lanka.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties Sri Lanka backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken Sri Lanka

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken