Brotherlouis.nl

41111111111Rating 4.00 (1 Vote)

Colombo is de hoofdstad van Sri Lanka. De stad ligt aan de westkust van het eiland. Colombo is een vrij uitgestrekte stad met relatief weinig hoogbouw. De stad heeft veel last van verkeersdrukte. En door het ontbreken van een metro kost het relatief veel tijd om met een bus, taxi of tuk-tuk ergens te komen.

Bandaranaike International Airport ligt ruim 30km ten noorden van Colombo. O.a. om die reden kiezen veel reizigers ervoor om hun eerste nachten niet in Colombo, maar het dichterbij gelegen Negombo te verblijven. Negombo ligt om max. 20 minuten rijden van de airport en biedt uitstekende hotels en een prima strand.

 

Waarom naar Colombo

Galle Face Green

Aan het eind van iedere middag bouwen veel foodcarts hun hebben en houwen op langs een mooie groenstrook langs de kust. Deze strook heet Galle Face Green. Rond zonsondergang kun je er terecht voor allerlei lekkere Srilankaanse snacks, maaltijden, rice & curry en roti kotty.

Hoewel er ook wat toeristen rondlopen is Galle Face Green echt een lokale aangelegenheid. Leuk om te zien hoe locals dus dagelijks hier een wandeling komen maken, met elkaar socializen en wat men zoal eet in Colombo.

 

Viharamahadevi Park

Lekker even chillen in de zon? Neen een kleedje, handdoek of sarong mee naar Viharamahadevi Park. Je kunt het park nog het best vergelijken met het Vondepark. Het wordt door veel locals gebruikt om lekker te socializen, picknicken op één van de vele grasvelden en er zijn ook een aantal vijvers. Voor kinderen is er een kleine speeltuin. En mocht je dorst of trek krijgen dan zijn er wat karretjes met snacks en gekoelde dranken.

 

Wolvendaal Church

In de 18e eeuwe liepen onze VOC-voorvaderen rond op Sri Lanka. Op veel plekken vind je daar nog bewijs van. Wolvendaal Church uit 1749 is daar een goed voorbeeld van. Deze van origine Nederlands Hervormde kerk ligt in een gebied dat indertijd buiten de stad in een moeras lag. De kerk is in goede staat en bevat een Engels orgel. Er zijn ook oude grafzerken te vinden.

 

Skybars in Colombo

Heel veel hoogbouw is er nog niet in Colombo maar er zijn wel een aantal hippe skybarren. Geniet van cocktails op hoogte bij o.a. SKKY Bar & Grill, de Sky Lounge in het chique The Kingsbury Hotel of ON14 Rooftop Bar & Lounge bovenop het Ozo Hotel.

 

Guesthouses en hotels in Colombo

In tegenstelling tot veel andere Aziatische hoofdsteden kent Colombo geen centraal gebied met veel guesthouses. De meeste accommodatie vind je langs de kust. Die is nogal uitgestrekt en de zee is er niet zwemwaardig.

Een goed alternatief zijn de guesthouses bij Mount Lavinia. Deze randgemeente ligt aan de zuidkant van Colombo en hier is het zeewater wel helder en schoon. Ideaal om even bij te komen dus in één van de guesthouses daar!

Guesthouse suggesties:

 

Restaurants in Colombo

In Colombo vind je restaurans met allerlei soorten keukens. Thais, Indiaas, westers en natuurlijk de Srilankaanse keuken. Vergeet zeker ook niet de foodcarts van Face Galle Green waar je prima maaltijden ook kunt krijgen voor een prikkie.

 

Pinnen in Colombo

Vooral rond shoppingmalls, markten en langs de grote straten van Colombo vind je voldoende pinautomaten.

 

Trein en bus van/naar Colombo

Het belangrijkste treinstation waar treinen naar alle hoeken van Sri Lanka vertrekken is Colombo Fort Station. Een paar minuten ten oosten van dit treinstation vind je Bastian Mawatha Bus Station (Pettah Central Bus Station) waar je long distance bussen naar alle hoeken van het land vindt. Meer info over reizen met bus en trein door Sri Lanka vind je op de speciale bus & trein-pagina

 

Doorreizen vanuit/naar Colombo

Een bezoek aan Colombo is goed te combineren met een bezoek met alle bestemmingen tot aan Galle in het zuiden en Negombo net ten noorden van Colombo.

Deel dit artikel

Visum Sri Lanka

 

Visum Sri Lanka nodig?

Online aanvragen

Beoordeling 9,1/10

 

Waarom Brotherlouis.nl?

Brotherlouis backpacken Zuidoost Azië

"Sinds mijn eerste reis door Zuidoost Azië in 2003 heb ik een enorme passie voor dit deel van de wereld."

Brotherlouis

Foto's Sri Lanka

9038-3-marissa
9487-sigiriya-lions-rock-pidurangala
9411-kandy
9084-marissa
9714-matara-colombo-treinrit
8843-2-colombo
8880-galle
9045-marissa
9463-sigiriya-lions-rock-pidurangala
9216-ella
9635-medawatta
9225-ella
9345-kandy
8982-midigama
9123-2-udu-walawe-national-park
8764-colombo
9755-negombo
9575-sigiriya-lions-rock-pidurangala
9120-udu-walawe-national-park
9157-udu-walawe-national-park
9333-kandy
9015-ahangama
9179-udu-walawe-national-park
9165-udu-walawe-national-park
8748-colombo
9100-2-tangalle
9736-negombo
8858-galle
8921-galle
9278-ella-kandy-treinrit

Rugzak inpakken voor Sri Lanka

Geen idee wat essentieel is om in je rugzak te hebben zitten tijdens het backpacken door Sri Lanka? Hier alvast wat tips. Of lees het artikel en download gratis je inpaklijst.

  • Klamboe
  • Paspoort
  • Vliegticket
  • Teva-slippers
  • Pinpas
 

Download gratis inpaklijst

4 relevante stappen voor backpacken in Sri Lanka

Vliegticket Colombo Sri Lanka backpacken

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Sri Lanka te scoren.

Vliegticket

Thailand backpacken voorbereiden reistips

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Sri Lanka.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties Sri Lanka backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken Sri Lanka

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken