Brotherlouis.nl

2.51111111111Rating 2.50 (2 Votes)

Kuala Lumpur is de hoofdstad van Maleisië. Naast Maleiers vind je er grote groepen Chinezen en Indiërs in respectievelijk Chinatown en Little India. Er zijn veel leuke dingen om te doen. Zo zijn de 450m hoge Petronas Towers het landmark van Kuala Lumpur.

De diverse wijken en districten hebben veelal een eigen karakter. Dat kom je met name tegen in de wijken Little India waar je veel Indiase invloeden en Indiërs zult vinden en Chinatown wat uiteraard gevuld is door mensen van Chinese komaf. Hoewel de twee wijken naast elkaar liggen loop je echt een compleet andere wereld binnen. Bijzonder om te ervaren.

 

Hoe kom je in Kuala Lumpur

 

Bus naar Kuala Lumpur

Maleisië heeft een uitstekend snelweg netwerk. Je kunt daarom vanuit vrijwel iedere stad van betekenis tussen Bangkok en Singapore een busticket naar Kuala Lumpur boeken. In Kuala Lumpur zijn 2 busstations waar alle long distance bussen aankomen en vertrekken. Beiden zijn aangesloten op het uitgebreide rail netwerk van Kuala Lumpur waardoor je vanaf het busstation makkelijk de stad in kunt komen. Bekijk ook de speciale Kuala Lumpur busstation-pagina.

 

Trein naar Kuala Lumpur

KL Sentral is het grootste treinstation van Zuidoost Azië. Er rijden treinen vanuit Bangkok Hat Yai in het zuiden van Thailand. Van daaruit kun je met een trein via Butterworth, wat naast Penang in Maleisië ligt via Ipoh naar Kuala Lumpur per trein. Vanuit Kuala Lumpur zijn er ook diverse treinen richting Singapore. Meer info vind je op de officiële website van de Maleise spoorwegen. Maar de uitleg op Seat61.com over treinvervoer van/naar Kuala Lumpur is duidelijker.

 

Vliegen naar Kuala Lumpur

Kuala Lumpur behoort met Bangkok, Hong Kong en Singapore tot de grote luchtvaart knooppunten in Zuidoost Azië. Vanuit Nederland vliegen er dagelijks diverse maatschappijen rechtstreeks naar Kuala Lumpur. Al deze vluchten komen aan op KLIA, Kuala Lumpur International Airport. Ook veel andere vluchten vanuit Zuidoost Aziatische bestemmingen komen aan op KLIA. Maar er is nog een luchthaven. Deze wordt LCCT, Low Cost Carrier Terminal genoemd. Deze terminal wordt gebruikt door de volgende low cost airlines:

 

Oriëntatie Kuala Lumpur

Kuala Lumpur is een relatief compacte stad. Hierdoor zijn veel bezienswaardigheden prima aan te lopen. En heb je daar even geen zin in dan is een van de Light Rail of Mono Rail stations altijd in de buurt.

 

Guesthouse & hotels Kuala Lumpur

Als wereldstad barst Kuala Lumpur van hotels en guesthouses. De tarieven voor een overnachting liggen wel beduidend hoger dan in landen als Thailand en Cambodja en elders in Maleisië. Veel hotels en guesthouses bieden gratis wifi internet aan. Leuke wijken om te verblijven zijn Little India en Chinatown. Chinatown biedt de meeste budget accommodatie aan incl. dorms met stapelbedden.

Kuala Lumpur heeft geen centraal backpackers gebied zoal Khao San Road in Bangkok. Accommodatie ligt daarom meer verspreid. Om die reden en omdat in het hoogseizoen en rond feestdagen hotels makkelijk vol zitten, is het handig om vooraf alvast een kamer te boeken. Booking.com biedt naast hotels ook goedkope guesthouses in Kuala Lumpur aan. En kijk ook eens Agoda.com. Deze website is in Nederland niet zo bekend, maar is in Azië veel groter en bekender dan Booking.com. Veel hotels en guesthouses in Kuala Lumpur staan daarom meestal op Agoda.com en niet op Booking.com.

 

Doorreizen vanuit/naar Kuala Lumpur

Kuala Lumpur is goed bereikbaar en ligt vrij centraal. Een reis naar Kuala Lumpur is prima te combineren met een bezoek aan George Town, Melaka, Singapore, Taman Negara National Park en de Cameron Highlands.

Deel dit artikel

Rugzak inpakken voor Maleisië

Geen idee wat essentieel is om in je rugzak te hebben zitten tijdens het backpacken door Maleisië? Hier alvast wat tips. Of lees het artikel en download gratis je inpaklijst.

  • Klamboe
  • Paspoort
  • Vliegticket
  • Teva-slippers
  • Pinpas
 

Download gratis inpaklijst

Foto's Maleisië

20140125-penang-georgetown-6446
20140115-kuala-lumpur-6115
20140124-cameron-highlands-6405
720-maleisie-penang-georgetown
20140127-penang-georgetown-6800
20140121-pulau-tioman-6291
20140122-kuala-lumpur-6335
20140124-cameron-highlands-6430
20140116-kuala-lumpur-6133
20140121-pulau-tioman-6269
20140115-kuala-lumpur-6084
20140117-melaka-6235
20140127-penang-georgetown-6521
20140127-penang-6513
20140115-kuala-lumpur-6119

4 relevante stappen voor backpacken in Maleisië

Vliegticket Kuala Lumpur backpacken Maleisië

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Maleisië te scoren.

Vliegticket

Backpacken Maleisië voorbereiden

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Maleisië.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties Maleisië backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken Maleisië

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken