Brotherlouis.nl

4.666666666671111111111Rating 4.67 (3 Votes)

De Cameron Highlands is een gebied in de bergen van het westen van Maleisië. Het gebied staat bekent om zijn groene heuvels vol met theeplantages. Overal waar je kunt kijken zie je thee, thee en nog eens thee(planten). Op rijstvelden na ga je het niet veel groener vinden in Zuidoost Azië.

De Cameron Highlands bezoek je als je mooie trektochten wilt maken of even wilt bijkomen van het overwegend benauwde weer in Maleisië. Omdat het gebied in de bergen ligt is het overdag namelijk aangenaam 25 graden. Wanneer de zon verdwenen is achter de bergen kan het fris worden. Een trui of jas voor de avond kan daarom geen kwaad.

Het "kloppend hart" van de Cameron Highlands zijn de dorpjes Tanah Rata en Brinchang. Uit zowel richting Kuala Lumpur als Penang kun je beide dorpjes makkelijk met dezelfde bus bereiken.

 

Waarom naar de Cameron Highlands

 Trekking & wandeltochten

Wandelliefhebbers opgelet. Er zijn maar liefst 14 verschillende trekkings in de Cameron Highlands. Alle routes zijn geconcentreerd rond de dorpjes Tanah Rata en Brinchang. Via je guesthouse in één van beide dorpjes zijn informatie en kaartjes van de omgeving verkrijgbaar waar routes op aangegeven staan. De wandelroutes zijn allemaal in een halve tot hele dag af te leggen. Er is ook een handig overzicht van alle wandelroutes op Cameronhighlandsinfo.com.

Wandelroute-overzicht

 

 Theeplantages & aarbeien farms

Boh Tea Estate Cameron Highlands backpacken Maleisië

Omdat de Cameron Highlands op 1800m hoogte liggen is het klimaat er ideaal om thee en aardbeien te kweken. De 14 routes die je kunt wandelen hebben een corresponderend trial nummer. Trail no. 1 is het meest uitdagend en voert omhoog naar Mount Brinchan waar je een geweldig uitzicht op de omgeving hebt.

Wanneer je langs de noordoost kant weer naar beneden loopt daal je en zie je je uitzicht alleen maar mooier worden met het bereiken van de theeplantages van Boh Tea Estate. Halverwege de afdaling kun je een verfrissende aardbeienshake, aardbeien ijs of verse aardbeien eten bij Mountain Strawberry Farm.

Een half uurtje verder naar beneden lopen brengt je bij het bezoekerscentrum van Boh Tea Estate. Boh is de grootste theeproducent van Maleisië. Je kunt er een rondleiding krijgen, uiteraard thee en allerlei andere heerlijkheden proeven in het thee café en voor thuis ook heerlijke thee kopen.

 

 Jim Thompson Cottage

Jim Thomson was degene die de Thaise zijde industrie nieuw leven in blies met nieuwe kleuren, patronen en hogere kwaliteit zijde dan tot dan toen geproduceerd werd. Jim Thompson was een voormalig militair en CIA-agent die na zijn dienst in Vietnam tijdens de Vietnam oorlog in Thailand is blijven hangen. Hij had een groot huis in Chiang Mai in Thailand.

Jim reisde graag door Zuidoost Azië en kwam regelmatig in de Cameron Highlands. Op 26 maart 1967 is hij tijdens een vakantie met zijn vrouw en een bevriend stel alleen op pad gegaan voor een wandeling en nooit meer teruggekomen. Wist hij te veel als voormalig CIA-agent? De bungalow waar Jim met zijn vrienden verbleef is te bezichten en te boeken voor een verblijf. Je vind de bungalow in het dorpje Brinchan. Het huis van Jim Thompson is later verplaatst van Chiang Mai naar Bangkok waar je het Jim Thompson House kunt bezoeken.

Jimthompsoncottage.com

 

 

Guesthouses en hotels in de Cameron Highlands

Het leukste dorpje om te verblijven in de Cameron Highlands vond ik Tanah Rata. Er hangt een gemoedelijke sfeer en er is ruimvoldoende keuze in guesthouses en hotels in divers prijsklassen.

3 guesthouse tips voor Tanah Rata:

Bekijk meer guesthouses

 

Restaurants in Tanah Rata

Langs de hoofdweg in Tanah Rata vind je ruim voldoende restaurants en zelfs een Evening Market. Aanraders zijn ook het Food Court en Kou Gen, een Koraans Restaurant met verrassend lekkere gerechten!

 

Hoe kom je in de Cameron Highlands

De bus is de enige logische manier om bij de Cameron Highlands te komen. De bus brengt je naar het plaatjes Tanah Rata waar vrijwel alle backpackers verblijven en aardig wat guesthouses zijn. Bussen rijden o.a. vanuit Kuala Lumpur en George Town rechtstreeks naar de Cameron Highlands.

Bustickets naar de Cameron Highlands boek je het makkelijkst online op Catchtthatbus.com of Busonlineticket.com. Betalen kan met je creditcard of Paypal-account.

Boek & info bustickets

 

Pinnen in Tanah Ratah en Brinchan

In beide dorpjes zijn een aantal pinautomaten te vinden o.a. bij Maybank en Agrobank.

 

Verder reizen vanuit de Cameron Highlands

De dorpjes in de Cameron Highlands liggen allemaal aan dezelfde doorgaande weg, Route 59. Vanuit deze dorpjes kun je bij de busstations die centraal in het dorp liggen bustickets kopen naar alle reguliere bestemmingen in Maleisië zoals George Town, Kuala Lumpur, Ipoh en Kelantan.

Deel dit artikel

Rugzak inpakken voor Maleisië

Geen idee wat essentieel is om in je rugzak te hebben zitten tijdens het backpacken door Maleisië? Hier alvast wat tips. Of lees het artikel en download gratis je inpaklijst.

  • Klamboe
  • Paspoort
  • Vliegticket
  • Teva-slippers
  • Pinpas
 

Download gratis inpaklijst

Foto's Maleisië

20140116-melaka-6167
20140114-kuala-lumpur-6055
20140114-kuala-lumpur-6654
20140121-pulau-tioman-6270
20140117-melaka-6177
20140122-kuala-lumpur-6335
20140117-melaka-6202
20140117-melaka-6235
20140127-penang-6513
20140125-penang-georgetown-6464
20140125-penang-georgetown-6443
20140125-penang-georgetown-6450
20140126-penang-georgetown-6489
20140115-kuala-lumpur-6082
20140113-kuala-lumpur-6650

4 relevante stappen voor backpacken in Maleisië

Vliegticket Kuala Lumpur backpacken Maleisië

1. Vliegtickets

Check de beste tips om een goedkoop vliegtickets naar Maleisië te scoren.

Vliegticket

Backpacken Maleisië voorbereiden

2. Voorbereiden

Alles over het voorbereiden voor je backpack reis door Maleisië.

Voorbereiden

Inentingen en vaccinaties Maleisië backpacken

3. Inentingen

Wees lief voor jezelf en zorg vooraf voor de juiste vaccinaties en medische zaken.

Inentingen

Inpaklijst meenemen backpacken Maleisië

4. Gratis inpaklijst

Met de inhoud van deze inpaklijst in je rugzak kun je heerlijk relaxt op reis gaan.

Inpaklijst

 

zoeken